Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Elma + Ceviz Kaynak Tarım logo (beğenilmedi)

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Az önce beğenilmediğini öğrendim." Ceviz ve elma " içerikli tarım logosu yapmam gerekiyor. Aklımda fikirin zerresi bile yok. Fikre açım :)
Bu gün doğum günüm. Alacağım en güzel hediye iyi bir fikir olacaktır :)

Not: elma ve ceviz resmini netten bulup illusture ettim.

Son düzenleme:

Benzer konular

bygrafikir

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
renk uyumu ve estetik gerçekten hoş olmuş elinize sağlık iyi çalışmalar...

Semih Taneri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Doğum gününüzü kutlarım.
Yaptığınız logoyu malesef ben de olsam kabul etmezdim. Siz olsanız kabul eder misiniz?
Bir vesikalık fotoğraf çektirip de hoşunuza gitmediğinizde ya çarçabuk oraya buraya harcayıp bir an önce elden çıkartmaya bakıyorsunuz ya da yok sayıp yırtıyor, yeniden çektiriyorsunuz. Hoşunuza giden bir pozsa da yıllar da geçse hâlâ o fotoğrafı kullanırız öyle değil mi? Logonun içinize sinmesi de böyle bir şey.

Neyse, kısa keselim di mi? :)
Fikir, düşününce ortaya çıkıyor. Yarım saat, bir saat, beş saat... Bir şeyler filizleninceye kadar düşünmek gerekiyor. Beyin çatlatmak gerekiyor. Zaten bu yüzden bir logoya 50 lira, 100 lira isteyen arkadaşlara kızıyoruz. Düşünmüyorlar. Akla ilk gelen şeyi şip şak yapıyorlar, sonra da yarım saatte 50 lira kazanmışım Allah bin bereket versin diyorlar. Ama şöyle bir logo için günlerini verseler o zaman yapılan çalışma da hakkını bulacaktır.
Yukarıda sarfettiklerim şahsınıza değil, yanlış anlamayın. Memleketimizdeki mesleğimize olan çarpık bakış açısının tesbiti için...

Sizin emek sarfedeceğiniz bir işe yine siz en iyi fikri çıkarırsınız. Ama bir kaç şey söylemek gerekirse, yaptığınız çalışma çok fazla deteylı, ince çizgilerden oluşuyor. Çalışmanızı güçsüz kılıyor. Fazla deteyı olan çalışmalar iddaasını kaybeder. Gerek elmada gerekse cevizde çok detay çizgiler var. Renkler soluk kalmış. Hilal şekli gereksiz olmuş. Ve kullandığınız font kötü bir tercih. Espas hataları var. Kay ve nak iki ayrı hece gibi duruyor. Tarım kelimesi ise üst satırla blok olsun diye yapmışsınız belli ama espası çok açık olmuş, tadını kaçırmış.

Bir fikir verecekse eğer, elma da ceviz de yuvarlak forma sahip bu ortak noktadan haraketle bir şeyler çıkarabilirsiniz belki.

Kısa kesiyim dedim yine çok laf ettim. Kusura bakmayın.
Kolay gelsin.
Selamlar...

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
İnceledim şahsen ben de beğenmedim. Font tercihi gerçekten kötü.
Şöyle de olabilirmi?..
Daha uygun bir font, Kaynak'ın y sinin kuyruğu bir dal gibi ve elma -cevzi aynı dalda, daha basit sembollerle... Detaydan uzak. Yada sembolize edilmiş halde. Tarım ise yine altta ve y den sonra daha küçük yazılmış... Hayal edince güzel :) Uygulama şansın olursa bizde görürüz...

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
renk uyumu ve estetik gerçekten hoş olmuş elinize sağlık iyi çalışmalar...

Teşekkür ederim . . .

Doğum gününüzü kutlarım.
Yaptığınız logoyu malesef ben de olsam kabul etmezdim. Siz olsanız kabul eder misiniz?
Bir vesikalık fotoğraf çektirip de hoşunuza gitmediğinizde ya çarçabuk oraya buraya harcayıp bir an önce elden çıkartmaya bakıyorsunuz ya da yok sayıp yırtıyor, yeniden çektiriyorsunuz. Hoşunuza giden bir pozsa da yıllar da geçse hâlâ o fotoğrafı kullanırız öyle değil mi? Logonun içinize sinmesi de böyle bir şey.

Neyse, kısa keselim di mi? :)
Fikir, düşününce ortaya çıkıyor. Yarım saat, bir saat, beş saat... Bir şeyler filizleninceye kadar düşünmek gerekiyor. Beyin çatlatmak gerekiyor. Zaten bu yüzden bir logoya 50 lira, 100 lira isteyen arkadaşlara kızıyoruz. Düşünmüyorlar. Akla ilk gelen şeyi şip şak yapıyorlar, sonra da yarım saatte 50 lira kazanmışım Allah bin bereket versin diyorlar. Ama şöyle bir logo için günlerini verseler o zaman yapılan çalışma da hakkını bulacaktır.
Yukarıda sarfettiklerim şahsınıza değil, yanlış anlamayın. Memleketimizdeki mesleğimize olan çarpık bakış açısının tesbiti için...

Sizin emek sarfedeceğiniz bir işe yine siz en iyi fikri çıkarırsınız. Ama bir kaç şey söylemek gerekirse, yaptığınız çalışma çok fazla deteylı, ince çizgilerden oluşuyor. Çalışmanızı güçsüz kılıyor. Fazla deteyı olan çalışmalar iddaasını kaybeder. Gerek elmada gerekse cevizde çok detay çizgiler var. Renkler soluk kalmış. Hilal şekli gereksiz olmuş. Ve kullandığınız font kötü bir tercih. Espas hataları var. Kay ve nak iki ayrı hece gibi duruyor. Tarım kelimesi ise üst satırla blok olsun diye yapmışsınız belli ama espası çok açık olmuş, tadını kaçırmış.

Bir fikir verecekse eğer, elma da ceviz de yuvarlak forma sahip bu ortak noktadan haraketle bir şeyler çıkarabilirsiniz belki.

Kısa kesiyim dedim yine çok laf ettim. Kusura bakmayın.
Kolay gelsin.
Selamlar...

Ya çok teşekkür ederim. Bir iki haftadır çok yoğunum ve bu mesajları yeni gördüm. Yorumunuzun yapıcı olduğunun farkındayım. Ne yazık ki müşteriyle birebir iletişim halinde olmadığım için aracılar yardımı bile vektörel ve bitmap ayrımını elimden geldiğince anlattım.
Ancak müşterinin telefonunda bir resim(bitmap) varmış illa o olacak demiş.
Resmi göremediğim gibi "biri açık biri kapalı 2 ceviz resmi var diye" bana verilen bilgi dahilinde en uygun sonucun "trace" yapmak olduğunu düşündüm. Logoyu yaparken estetik kaygı ile bol alternatifli (ki alternatifleri daha hoş idi) çalışmalar yaptım ancak hepsi geri döndü. Bende trace ile noktayı koydum. birazdan çalışmayı göndereceğim. Burada da paylaşırım. Yalnız bu ve bunun gibi tasarımları (trace ve illusture edilmiş ya da hazır vektör) portfolyoma koymuyorum (neticede benim yaptığım tek şey vektörele çevirmek).
Benim için atıl bir çalışma olur

İnceledim şahsen ben de beğenmedim. Font tercihi gerçekten kötü.
Şöyle de olabilirmi?..
Daha uygun bir font, Kaynak'ın y sinin kuyruğu bir dal gibi ve elma -cevzi aynı dalda, daha basit sembollerle... Detaydan uzak. Yada sembolize edilmiş halde. Tarım ise yine altta ve y den sonra daha küçük yazılmış... Hayal edince güzel :) Uygulama şansın olursa bizde görürüz...

keşke tipografik falan bir sorun olsa idi. Baştan sona hiç memnun edemedim :) ki ayrıca bir logo çalışmam için verilen sürelerden hiç memnun değilim. dediğim gibi atıl çalışmaların olduğu bir dönemdeyim. Kaliteden öte müşteri memnuniyeti daha baskın bu haftalarda :)

yorumlar için teşekkür ederim. . .