Doğum gününüzü kutlarım.
Yaptığınız logoyu malesef ben de olsam kabul etmezdim. Siz olsanız kabul eder misiniz?
Bir vesikalık fotoğraf çektirip de hoşunuza gitmediğinizde ya çarçabuk oraya buraya harcayıp bir an önce elden çıkartmaya bakıyorsunuz ya da yok sayıp yırtıyor, yeniden çektiriyorsunuz. Hoşunuza giden bir pozsa da yıllar da geçse hâlâ o fotoğrafı kullanırız öyle değil mi? Logonun içinize sinmesi de böyle bir şey.
Neyse, kısa keselim di mi?
Fikir, düşününce ortaya çıkıyor. Yarım saat, bir saat, beş saat... Bir şeyler filizleninceye kadar düşünmek gerekiyor. Beyin çatlatmak gerekiyor. Zaten bu yüzden bir logoya 50 lira, 100 lira isteyen arkadaşlara kızıyoruz. Düşünmüyorlar. Akla ilk gelen şeyi şip şak yapıyorlar, sonra da yarım saatte 50 lira kazanmışım Allah bin bereket versin diyorlar. Ama şöyle bir logo için günlerini verseler o zaman yapılan çalışma da hakkını bulacaktır.
Yukarıda sarfettiklerim şahsınıza değil, yanlış anlamayın. Memleketimizdeki mesleğimize olan çarpık bakış açısının tesbiti için...
Sizin emek sarfedeceğiniz bir işe yine siz en iyi fikri çıkarırsınız. Ama bir kaç şey söylemek gerekirse, yaptığınız çalışma çok fazla deteylı, ince çizgilerden oluşuyor. Çalışmanızı güçsüz kılıyor. Fazla deteyı olan çalışmalar iddaasını kaybeder. Gerek elmada gerekse cevizde çok detay çizgiler var. Renkler soluk kalmış. Hilal şekli gereksiz olmuş. Ve kullandığınız font kötü bir tercih. Espas hataları var. Kay ve nak iki ayrı hece gibi duruyor. Tarım kelimesi ise üst satırla blok olsun diye yapmışsınız belli ama espası çok açık olmuş, tadını kaçırmış.
Bir fikir verecekse eğer, elma da ceviz de yuvarlak forma sahip bu ortak noktadan haraketle bir şeyler çıkarabilirsiniz belki.
Kısa kesiyim dedim yine çok laf ettim. Kusura bakmayın.
Kolay gelsin.
Selamlar...