Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

fikirleriniz lazım

asilhan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
öncelikle merhaba
herkese iyi forumlaşmalar

bilgisayarım core 2 duo 512mb ram 256 mb ekra kartı var ve sıfır bilgisayar yani daha bi kaç aylık toplama pc . bilgisayarıma photoshop ve bi kaç program yükledikten sonra bilgisayarım çok yavaşladı sanırım ve öğrendiğim kadarıyla bu sorunu ram çözer ve ayrıca bir cd/dvd yazıcı alacağım . sizlere sormak istediğim ram 512 yeterlimi yani 512+512 yoksa photoshop ve bunun gibi bir kaç programı bir arada çalıştırabilmem için daha fazla ram'e ihtiyaç duyabilirmiyim kısacası sorunsuz bi pc için siz ne önerirsiniz bir fikir verebilirisiniz ? işlemcim çok güzel bildiğiniz gibi core2 duo ve cd yazıcının avantajları dışında bilgisayarıma ne gibi dezavantajları olur ? bunları gidermek için ne yapmalıyım ? şu andaki cd sürücüm sadece cd yürütüyor yani dvd yürütme özelliği yok . mevcut cd yazıcılardan cd/dvd yazma + okuma özelliğinin hepsini bir arada bulabilirmiyim ? hangi marka ve model kullanmamı tavsiye edersiniz ? bilgisi olan arkadaşların fikirlerini ve cevaplarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler

Benzer konular

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
İşlemci core 2 duo yada amd athlon serisinin son çıkarttığı bir işlemci. Amd tavsiye ediyorum ancak ısınma problemi yaşandığı içinde amd den biraz çekinir oldum son zamanlarda. Daha sonra gelelim ana kartınızda anakartınız nedir ? bunuda öğrenebilirmiyiz. Sadece iş ekran kartı yada ram ile bitmiyor. Ana kartınıda ben şahsen ya asus yada gigabyte olarak tavsiye ediceğim. Piyasada hem mağkül fiyata hemde performans olarak iyi işler çıkartan iki firma anakart üzerine. Gelelim ekran kartınıza 512 mb. Ekran kartı ile rahat bir şekilde çalışırsınız. Zaten şunuda belirteyim render işi olmadıkdan sonra ekran kartınızın pek zorlanıcağını zannetmiyorum. Bahsettiğiniz programlardada render vb. işlemler yapılmadığı için problem yok demektir. Son olarak ram konusuna değinirsek malasef 512 mb. ile işinizi göreblieceğinizi zannetmiyorum iyi bir performans için 1000 Mb. tavsiyelerimin arasındadır. Bir de ram leriniz DDR mı SDR mı ? bunu öğrenebilirmiyiz.

Rx_Lose_xR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
512mb ram ile 1gb arasında fiyat farkı geleceği de düşünürsen yok.
ocz marka 1gb 800mhz işlemci almanızı tavsiye ederim.

dvd olarakta herhangi bir dvd writer alabilirsiniz.şuan artık piyasadakiler her ortama yazma kabiliyetine sahipler.yanlız sata arabirim olanlarından tercihinizi yapın.

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
2 gb ram olmasına rağmen Ps'de çalışırken yine de zorlanıyorum. Photoshop'un sistemi çok zorladığı bir gerçek. İşlemci olarakta AMD Phenomları düşünebilirsin. Tabii unutmaman gereken önemli bir ayrıntı var. İyi soğutmalı bir kasa almalısın. Gökhan arkadaşımın da dediği gibi şayet 3D çalışmayacaksan 256 mb ekran kartı işini görür.

Rx_Lose_xR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
amd eskisi gibi değil.phenom larda 1 sene geç çıkmasına rağmen beklendiği gibi çıkmadı öyle ki testlerde intelin yarım 4 çekirdekli islemcisi q6600 ün bile gerisinde kalıyor.

asilhan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlara ekran kartım 256 mb ramim 512 + 1gb daha taktım ve dvd writer samsung marka aldım . eminim iyidir . işlemcim ve anakartımın sorunlu olacağını sanmıyorum alırkenki referans sağlam yani usta bi grafikerin tavsiyesi ramimle ilgili sorunum vardı onuda hallettim ilginiz için teşekkürler