Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

fillet atma

eburumeysa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mrb arkadaşlar,
bizim autocadte köşelere radüs kırma olarak kullandığımız fillet/radius... komutu var, bilenler bilir...fillet/radius/0 yaptığımızda köşeleri sıfır birleştirme yapıyor... (bunu chamfer komutu ilede yapabiliriz pekala)
corelde böyle bir koomut varmı...çünkü ya daha doğrusu köşelere istediğim değerde radius atmak istiyorum.çizgilerin arası açık olsa dahi....

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
bir resimle ornek verirsen yardimci olayim

birolkeser

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.umitmatbaacilik.com
Tam anlayamadım aradığınızı ama, yapabildiğimi yazmak istedim.

corel sadece cizilen dörtgene köşe radiusu verilebiliyor. "L" şeklinde bi çizime vermek istersen; önce dörtgene bu işlemi uygulayıp sonra istemediğiniz parçaları kesmeniz gerekecek.

Araça çubuklarından "Preperty Bar" ya da "Transform" açık olmalı.
bir dörtgen çzidiğinizde bu araç çubukları üzerinden istediğiniz komutlara ulaşabilirsiniz. Bu özellik dörtgen convert edilene kadar açık kalır. En kötü yanı ise çizilen dörtgenin en-boy orantısı bozulacak şekilde deforme edilmesiyle, köşe radiuslarının da deforme olması tabii.

eburumeysa

🏅Acemi Tasarımcı🏅

mesela resimde görülen çizgiler arasındaki açıklıkların gitmesi gerekiyor.ben bunu atucadden import etmiştin.oralarda komple dairereler vardı fakat sadece köşe raidusları olsun istiyorum

eburumeysa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkürler birol abi ilgin için.ben de artık hani demiştim ya,o köşelerde tam daireler olduğu halde import etmiştim...o dairelerin merkezine corelde çeyrek daire çiziyorum öyle yapıyorum artık ne yapayım.

Grafix_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ya hocam emin değilim fakat çizginin birini seçin " shift " ile diğerini seçin ne tarafa hizzalamak istiyorsanız " - e -c -l -r- t- b- " tuşlarını deneyin eğer anladığım sorun ise bunu denemelisiniz ...

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
30715846pg4.jpg

Grafix_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hocam iyi güzel hoş ama sanırım arkadaş hizzalamayı soruyor yaa ... Yoksa ben mi yanlış anladım ??

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com

mesela resimde görülen çizgiler arasındaki açıklıkların gitmesi gerekiyor.ben bunu atucadden import etmiştin.oralarda komple dairereler vardı fakat sadece köşe raidusları olsun istiyorum
Çizgileri birleştirdikten sonra Tools>Dockers menüsünden Fillet/Scallop/Chamfer'i seçin. Nesneyi seçtikten sonra Fillet/Scallop/Chamfer docker'ından filleti seçin ve vermek istediğiniz radius değerini girin ve apply butonuna tıklayın.

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
sayın matriks kapalı nesnelerde dediğiniz olabilir ancak açık nesnelerde k.çakır beyin söylediği yol takip edilebilir.
teşekkürler k.çakır.

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
@Matriks in gösterdiği güzel yöntem sadece rectangle (dikdörtgen) nesneler için uygulanabilir. Diğer kapalı nesnelerde uyguanamaz.

zaten geriye doğruda bir üçgen kalıyor. kapalı nesne olarak.
teşekkürler k.çakır.

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Çizgileri birleştirdikten sonra Tools>Dockers menüsünden Fillet/Scallop/Chamfer'i seçin. Nesneyi seçtikten sonra Fillet/Scallop/Chamfer docker'ından filleti seçin ve vermek istediğiniz radius değerini girin ve apply butonuna tıklayın.

ewet en iyi yöntem bu böyle çözebilirsin