Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

filmci yada grafiker ne oluyor?

kocagöz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba filmci ne oluyor arkadaşalr bazı arkadaşalr grafik ve filimci oalrak çalıştım diyorlar bu filimci ne oluyor.

Teşekkürler

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Ayrıca filim değil 'film'...

kocagöz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
teşekkürler link için öğrendim ne olduğunu

başlıka olması gereken gibi yazmıştım.sadece konu içerisinde bakamdan yazdığım için sorun oldu sanırım.

Evet fark ettim fakat arka arkaya filim yazdıgınız için uyarmak istedim...
Yazma sorunu çekiyorsunuz anlaşılan . Acele etmeyin yavaş yavaş :)

coskunalp98

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm

dostum film ve grafiker kelimesinin anlam›n› bilmiyorsan flayet kusura bakma ama bu sitede iflin yok senin galiba yaaa )

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
dostum film ve grafiker kelimesinin anlam›n› bilmiyorsan flayet kusura bakma ama bu sitede iflin yok senin galiba yaaa )

Ne dediğinizi kendiniz anlayabildiniz mi acaba ?
Arkadaş bilmiyormuş ve öğrenmek istemiş... Öğrenmek isteyenlerde gelebiliyor bu siteye farkında iseniz...

coskunalp98

🏅Acemi Tasarımcı🏅
iyi güzel de bahsettiği şeyler grafikerlik mesleğinin yani matbaaların, ajansların ve gazetelerin olmazsa olmazları o yüzden dedim öyle, bilmemek tabiki ayıp değil ama olmazsa olmazlardan bahsediyorum ben

leventelpen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
leventelpen.co.cc
Foruma 157.106 (yazıyla, yüzelliyedibin yüzaltı) kişi üyeymiş. Türkiye'de bu kadar sayıda "grafiker" olduğuna inanmıyorum. Başka sitelerde de benzer büyük rakamlar görüyorum ama bu, herkesin "işi bilen" grafiker olduğu, hatta "grafiker" olduğu anlamına gelmiyor. Çoğu bir şeyler öğrenmeye çalışanlar, hatırı sayılır bir kısmı da, çift giriş yapanlar veya "fake" kişilikler. Forumların olmazsa olmazıdır zaten "fake"ler :)

Öğrenmeye çalışanlar, bu işi forum üzerinden öğrenemeyecekler hiç bir zaman. Hiç bir forum, "Grafiker Okulu" değildir, olamaz. Bazı siteler, alenen böyle ibareler kullanıyor, "Online Grafiker Okulu" filan diye... Külliyen yalan... Kursta birebir, önünde intel işlemcili Mac olduğu halde bir şey anlamayan adam, online mı anlayacak? Gülerim.

Bu forumda, grafikerlik ile ilgili pratik hayatta herkesin karşılaşabileceği sorunlara, yine pratik karşılıklar bulunabilir, o kadar... Fazlasını beklemeyin.

Filmci, şu demek: Baskı hazırlığı yapılmış bir grafik çalışmayı, montaja hazırlamak üzere, polyester filme baskı yapan özel bir yazıcıdan (printer) çıktı alan grafik operatörüdür. Bu yazıcının özel ayarları vardır. Çoğu tasarım yapan grafiker (veya grafik tasarımcı) bu ayarları bilmez. Polyester film, tıpkı fotoğraf filmi gibi, kullanılmadan önce ışık görmemelidir. Film çıkış büroları veya servis bürolarında, bilgisayarlara bağlı özel bir ünite içinde bu yazıcılar barındırılmaktadır.

Film çıkışı ve eski düzen grafik atölyeleri hakkında bir yazım: Compugraphic, kamera, vario ve pikaj döneminde baskı hazırlığı

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Foruma 157.106 (yazıyla, yüzelliyedibin yüzaltı) kişi üyeymiş. Türkiye'de bu kadar sayıda "grafiker" olduğuna inanmıyorum. Başka sitelerde de benzer büyük rakamlar görüyorum ama bu, herkesin "işi bilen" grafiker olduğu, hatta "grafiker" olduğu anlamına gelmiyor. Çoğu bir şeyler öğrenmeye çalışanlar, hatırı sayılır bir kısmı da, çift giriş yapanlar veya "fake" kişilikler. Forumların olmazsa olmazıdır zaten "fake"ler :)

Öğrenmeye çalışanlar, bu işi forum üzerinden öğrenemeyecekler hiç bir zaman. Hiç bir forum, "Grafiker Okulu" değildir, olamaz. Bazı siteler, alenen böyle ibareler kullanıyor, "Online Grafiker Okulu" filan diye... Külliyen yalan... Kursta birebir, önünde intel işlemcili Mac olduğu halde bir şey anlamayan adam, online mı anlayacak? Gülerim.

Bu forumda, grafikerlik ile ilgili pratik hayatta herkesin karşılaşabileceği sorunlara, yine pratik karşılıklar bulunabilir, o kadar... Fazlasını beklemeyin.

Filmci, şu demek: Baskı hazırlığı yapılmış bir grafik çalışmayı, montaja hazırlamak üzere, polyester filme baskı yapan özel bir yazıcıdan (printer) çıktı alan grafik operatörüdür. Bu yazıcının özel ayarları vardır. Çoğu tasarım yapan grafiker (veya grafik tasarımcı) bu ayarları bilmez. Polyester film, tıpkı fotoğraf filmi gibi, kullanılmadan önce ışık görmemelidir. Film çıkış büroları veya servis bürolarında, bilgisayarlara bağlı özel bir ünite içinde bu yazıcılar barındırılmaktadır.

Film çıkışı ve eski düzen grafik atölyeleri hakkında bir yazım: Compugraphic, kamera, vario ve pikaj döneminde baskı hazırlığı

Bakın gayette güzel anlatmışsınız... Bu arkadaşda yeterince bilgi sahibi olmuştur eminim... Demekki online birşeyler öğrenilebiliyormuş...
Bence siz gülmek yerine bizim yaptığımız gibi bilmeyenlere faydalı olmayı deneyin... Gülüp geçmek işin kolay yanı... Öğrenmeye çalışanlar bize sordukça ve dersleri takip ettikçe sizden bile daha iyi bir konuma gelecektir merakınız olmasın :)

Üye sayısına bu kadar şaşırmanız benide şaşırttı açıkçası...Anlaşılan forumumuzun faydaları ve öğretileri hakkında fazla bir bilginiz yok...
Fake konusuna gelince; site yöneticilerimizin bu konuda taviz vermediğinide bilmenizi isterim... İyi çalışmalar...

leventelpen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
leventelpen.co.cc
Bakın gayette güzel anlatmışsınız... Bu arkadaşda yeterince bilgi sahibi olmuştur eminim... Demekki online birşeyler öğrenilebiliyormuş...
Bence siz gülmek yerine bizim yaptığımız gibi bilmeyenlere faydalı olmayı deneyin... Gülüp geçmek işin kolay yanı... Öğrenmeye çalışanlar bize sordukça ve dersleri takip ettikçe sizden bile daha iyi bir konuma gelecektir merakınız olmasın :)

Üye sayısına bu kadar şaşırmanız benide şaşırttı açıkçası...Anlaşılan forumumuzun faydaları ve öğretileri hakkında fazla bir bilginiz yok...
Fake konusuna gelince; site yöneticilerimizin bu konuda taviz vermediğinide bilmenizi isterim... İyi çalışmalar...

grafishop' Alıntı:
Ne dediğinizi kendiniz anlayabildiniz mi acaba ?

Ne dediğinizi biliyor musunuz acaba?

Birileri ile filan karıştırdıınız sanırım.

Forum aracılığı ile "birilerine yardımcı olmak" başka, "Online Grafiker Okulu olmak" iddiasında bulunmak başkadır!

Elma eşit değildir armut...

"Benden bile daha iyi konuma gelmek"...

Kimse "konum" iddiasında bulunmadı. Ayrıca, bulunamaz da...

Eğer Photoshop dersleri ile grafiker veya grafik tasarımcı olunduğunu zannediyorsanız, onda da fena halde yanılıyorsunuz.

Fake konusunda yöneticilere yağ çekmeyi bırakın. Bu konuda alınacak önlemler sınırlıdır. İstediğiniz kadar önlem alın, vatandaşlık numarası sormadıktan sonra, bu sorunu çözemezsiniz.

Forumun üye sayısına değil, Türkiye'de bu kadar sayıda "grafiker" olamayacağına (Hadi sizin deyiminizle "şaşırıyor" ve) itiraz ediyorum. Ne yazdığımı iyi okursanız, anlardınız.

Son düzenleme:

kocagöz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yorum yapıp banlanmak istemiyorum açıkcası kendi konum yüzünden ban yemek istemem

bir soru sordum diye beni küçümsemeye çalışan arkadaşta çok şey biliyor sanırım. ama yardımlaşma ve alçak gönüllülük hariç başarılar herkese

leventelpen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
leventelpen.co.cc
yorum yapıp banlanmak istemiyorum açıkcası kendi konum yüzünden ban yemek istemem

bir soru sordum diye beni küçümsemeye çalışan arkadaşta çok şey biliyor sanırım. ama yardımlaşma ve alçak gönüllülük hariç başarılar herkese

Keşke hiç yorum yapmasaydınız.

Bir soru sormanız yüzünden yanlış değerlendirilmenizi haksız bulduğum için yorum yaparak sorunuza cevap verdim. Ancak şu anda haklı iken haksız duruma düşmek üzere olduğunuzu görüyorum.

Bu bölümdeki diğer konulara vermiş olduğunuz cevaplardan, bir fotoğrafçıda çalıştığınızı, Photoshop manipülasyonları ile müşteri hizmeti veridğinizi, ara sıra da kartvizit işleri yaptığınızı anlıyorum. Sanırım daha liseye gidiyorsunuz veya liseyi yeni bitirmişsiniz. Grafik işlerinin, grafikerliğin, filmciliğin, ne olduğunu yeni yeni anlayabilecek bir yaştasınız. Her şey daha çok yeni sizin için...

Grafik bir SANATtır. Bunu unutmayın. Grafiğin esası ve merkezi ise BASKI GRAFİĞİdir, bunu da unutmayın. Eğer BASKI işleri olmasaydı, grafik de olmazdı. Bugün fotoğrafçılıktan web'e kadar her yerde grafik tasarımları ve araçlarının kullanılıyor olması, baskının öldüğü veya yok olduğu anlamına gelmez. Baskı ve baskı teknikleri, baskı hazırlığı, hiç bir zaman yok olmayacaktır.

Gazete, dergi, katalog, broşür gibi işler, kartvizit ve fotoğraf manipülasyonundan çok daha karmaşık işlerdir ve sadece program veya fotoğraf manipülasyonlarını bilmekle çözülebilecek türden işler değildir. Bilginin yanında, geniş bir MUHAKEME gücü ile çözülüp yapılabilen işlerdir. Bilgi ve muhakemeyi ise ancak TECRÜBELİ bir grafik operatörü ve grafik sanatçısı başarılı şekilde icra edebilir.

Bu itibarla, bu işte tecrübeli olanlara, baskı işlerini bilenlere her zaman saygılı olunuz. Onlar, şüphesiz ki, sizden şu anki konumunuz itibariyla çok daha fazlasını biliyorlar.

kocagöz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Keşke hiç yorum yapmasaydınız.

Bu itibarla, bu işte tecrübeli olanlara, baskı işlerini bilenlere her zaman saygılı olunuz. Onlar, şüphesiz ki, sizden şu anki konumunuz itibariyla çok daha fazlasını biliyorlar.

Saygım Sonsuz ama beni küçümsedikleri yerde saygım biter....