Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Flash Buton Kopyalama ???

zerrin92

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar, flashta menü yapıcam örneğin anasayfa butonunu ve animasyonunu bitirdikten sonra kopyaladığımda diğer butonun ismini değiştirdiğimde eski butonun ismide değişiyor.Yeni butondada aynı işlemleri elle yapmak zorunda kalıyorum.Acaba buton ve animasyonunu nasıl kopyalayabilirim?Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

Benzer konular

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
buton tanımlı oldugundan library' den yani kütüphaneden alıyor kopyalıdıgınızda aynısını kopyalıyorsunuz
icindeki animasyonu ( movieclip) olanı kopyalayınız sonra label dan isim veriniz sorununuz çözülecektir.

raiff

🌟Usta Tasarımcı🌟
Flash da bir Movie Clip yada button yaptığında onu kopyaladıktan sonra Objeye sağ tıklayarak açılan menuden Swap Symbol e tıklıyosun, Ordanda Ducaplite Symbol diyorsun. Böylelikle kopyaladığın obje libraryde kopyasını oluşturacaktır. Değiştirdiğindede bir sorun çıkmayacak. Büyük bir ihtimal sorununun çözümü bu. Kolay gelsin.

zerrin92

🌱Yeni Üye🌱
Kullandığım Flash CS3 "Swap Symbol" nerede acaba bulamadım?

sanaluser

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.taneryilmaz.net
Kütüphanede (library) üstüne gelip sağ tıklayıp dublicate etmen yeterli.Dublicate ettiğin movie clip'ide sahneye sürükleyip bırakıp diğer mc'yi etkilemeden üstünde istediğin düzenlemeyi yapabilirsin

.:akRaP:.

🌱Yeni Üye🌱
bence de senin sorunun duplicate le ilgili duplicate ile çözülebilir

sanaluser

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.taneryilmaz.net
Denedim fakat yine ötekiler değişiyor?

Dublicate ettiğin zaman mc nin ismi değişir mesela anasayfa ise anasayfa copy olur veya isim verirsen senin verdiğin herhangi bir isim olur yanlışlıkla eski (orjinal) mc yi kullanmış olabilirsin belki, gözünden kaçmış olabilir.Ayrıca mc nin içinde başka bir mc varsa onuda dublicate etmen gerekir.