Arkadaşlar benim bu flash ile alakalı farklı bir sorum olacak . Flash da dinamik actionscript kod yazmakla object orient action script yazmanın arasındaki fark nedir? Yıllardır bu flash üzerine uygulamalar yapıyorum ama gördümki dinamiktede aynı sonuca ulaşırken ooa da da aynı sonuçla karşı karşıyasın . Aradaki farkı modernize olarak algılıyorum her zaman ama yazılımsal yada kullanımsal açıdan uiler hariç , xmller olsun, server aplicationları olsun farklı kullanımsal alan göremedim. Bu durumu bana açıklayabilecek arkadaşa minnettar kalacağım.
Örnegin dinamik as de xml veri için child nodlari dinamik olarak tanımlarken
OOP ile flashın içine class yazıyoruz , class ın içine xmlconn ile listener ekleyip delagate yapmak durumunda kalıyoruz.
Dinamikte var tanımlarken oop de soap ile class ın içine trigger ile tanımlattırıyoruz.
Ama sonuçta hiçbir değişiklik olmuyor.Sonuç fark atmıyor. Nedir bunun farkı nie adobe bu as3 le object orient programing farklılığı koydu.Ben kod değişikliği yani dinamikte gwt akışkanları kullanıp aynı yola çıkarken as3 ile oop ile aradaki olayın farkını yada üstünlüğünü çözemedim.
Üstelik şunuda söylemek gerekiyor as2 ile dinamikte google light sdk larını kullanabilip google seo da flash siteleri rahatlıkla kullanmayı bile sağlarken henüz google as3 ile uyumlu OOP ile ilgili sdk çıkarmadı.
Nedir farklılıklar kafayı yiyecem.
Örnegin dinamik as de xml veri için child nodlari dinamik olarak tanımlarken
OOP ile flashın içine class yazıyoruz , class ın içine xmlconn ile listener ekleyip delagate yapmak durumunda kalıyoruz.
Dinamikte var tanımlarken oop de soap ile class ın içine trigger ile tanımlattırıyoruz.
Ama sonuçta hiçbir değişiklik olmuyor.Sonuç fark atmıyor. Nedir bunun farkı nie adobe bu as3 le object orient programing farklılığı koydu.Ben kod değişikliği yani dinamikte gwt akışkanları kullanıp aynı yola çıkarken as3 ile oop ile aradaki olayın farkını yada üstünlüğünü çözemedim.
Üstelik şunuda söylemek gerekiyor as2 ile dinamikte google light sdk larını kullanabilip google seo da flash siteleri rahatlıkla kullanmayı bile sağlarken henüz google as3 ile uyumlu OOP ile ilgili sdk çıkarmadı.
Nedir farklılıklar kafayı yiyecem.
Son düzenleme: