Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Floresan Folyo Kesimi

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar Selamlar,
Floresan Folyoyu nasıl kolay bir şekilde kesebiliriz? Geçenlerde Startape markalı Floresanlı Folyo aldım. Makinede kesimini yaptım ayıklaması bayağı zordu. Kullandığım plotter GX-24'tür, bıçak basıncı 90'dır. Makine sıfır ve bir kaç aydır kullanıyorum. Arkadaşlar demek istediğim, normal folyoyu keserken ayıklamasını rahatlıkla yapıyoruz. Bu Floresan Folyoyu kolay bir şekilde kesim yapıp ayıklamanın kolay bir yolu var mı? Bu, markalı folyoyla mı ilgili veya bıçakla mı ilgili? Floresan Folyoyu kesen bıçak ayrı mı oluyor?, eğer ayrı bir bıçak kullanılıyorsa, rahat bir kesim elde ediliyor mu? Arkadaşlar teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Benzer konular

ERKAN38

🌱Yeni Üye🌱
Merabalar,bende Summa markalı plotter var ve bende dün reflektör folyo aldım ve ilk başta dediğiniz gibi ayıklamada zorlandım fakat hemen ilk partiden sonra bıçak basıncını 80gr'den 100gr'ye çıkardım çok güzel kesti ve reflektörüde hiç zedelemeden.Velhasıl bıçak basıncını arttırman lazım,tabi fazla değil yoksa bıçağın ağzını kırarsın.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Erkan bey çok teşekkür ediyorum, bıçak basıncını 90'dan 100'e getirsem, herhalde rahat bir kesim yapabilirim.

plotter

🌟Usta Tasarımcı🌟
florasan folyo - reflekör folyo gibi kalın folyolarda eğer makinenize güveniyorsanız işi 2 kere kestirmeniz tavsiye ederim

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu pratik bilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum. İki kere folyo nasıl kesilir onu bilmiyorum, biraz ayrıntılı bir şekilde açıklayabilirseniz memnun oluruz. Bıçağın ikinci kez aynı yerden folyoyu kesmek ise, bunu nasıl yapabiliriz. Birde yukarıda, makineyle ilgili güvenden bahsedilmiş, yani makineme nasıl güvenmem lazım, biraz daha ayrıntılı bilgi verirseniz memnun oluruz, teşekkür eder, saygılarımı sunuyorum.

plotter

🌟Usta Tasarımcı🌟
makinene güven derken yani makinenin kaydırma yapmaması lazım..

işi iki kere kestirmek için istersen kullandıın program hangisi bilmiyorum ama işi üst üstte 2 copy yaparsan otomatikman 2 kere keser
veya makinen işi bitirip başlama noktasına geldiğinde işi aynı şekilde bir daha yolla
ama ilk dediğim yöntem yani işi üst üste 2 copy olarak yollarsan daha az kaydırma şansı vardır..
uzun metrajlı işlerde tavsiye etmem..

nginus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sayın arkadaşım.folyoyu makinaya taktıktan sonra kesime başlarsın.kesim bittikten sonra hiçbir ayarlamaları değiştirmeden ve bilgisayardaki verileri değiştirmeden tekrar gönderirsen 2,kesimi yapmış olursun.ben graphatec ce5000 kullanıyorum.bu makinada ki çalışma prensibi olarak anlattım.ama çift kesim yapmak bıçağada altındaki halısınada zarar verir.
keseceğin deseni 2 adet gönder.birincisi test için olsun.kesime başlar başlamaz kesip kesmediğine bak.rahat çıkmazsa basıncı 1 kademe arttır.tekrar dene.olmazsa tekrar arttır basıncı dene.rahat kesene kadar arttırmaya devam et.en pratik yol budur.
kolay gelsin

graficar

🌟Usta Tasarımcı🌟
seyit tiken arkadaşta roland gx 24 var corelden drekt kesiyorsa kesim işi bitince hiç bir işlem yapmadan bir daha print tıklarsa.milim kaydırmadan ikinci bir defa daha üstüste keser.reflektör kesmenin püfü 60 derecelik bıçak kullanmaktır tek seferde keser.tabi normal folyo basıncından az daha fazla basınç vermek şartı ile.

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar bu değerli bilgilerinizden dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır. Kullandığım makine, Roland GX-24'tür. Program ise, Flexi 7.5'tir. Belki yorum gibi bir şey olur, bu folyoyu niye bu kadar kalın yapıyorlar? Işığın geçirgenliğini azaltmak için mi?, bu benim bireysel düşüncem, normal folyo özelliğinde yapılıp, iki katman halinde yapıştırılması, yani alt folyo başka bir renk, üstekide normal folyo özelliğinde floresanlı folyo yapıştırılması belki ekonomik ve pratik bir çözüm olur diye düşünüyorum. Yakın çevremde bu renkleri pek göremiyorum, belki biraz pahalı ve zor kesimden dolayıdır. Tekrar teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

selens

🌱Yeni Üye🌱
eski bi bıcak takın hem yeni bıcaga zarar gelmez basıncı biraz artırın ama folyonun altını kesmemesine dikkat edin :D yoksa halı gider
ayrıca burası güzelmiş yeni üye oldum güzel bilgiler var

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
florasan folyo ve reflektör-lümen folyoda oracaldan şaşma biraz pahalıdır ama en iyisi ve en kalitelisidir ve bıçağına zarar vermez yoksa çok bıçak değiştirirsin