Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Folyo kesim önerisi - istek!

sulkor

🌱Yeni Üye🌱
ben 22 yaşındayım led tabela yapıyorum dekotanın üzerine folyo kesitiriyorum.ama folyo kestirmeye verdiğim para bütün tabelanın amkiyetinin yarısına denk geliyo yani açıkçası çok alıyolar.25x25 siyah folyonun üzerine 10 harf yazdırdım 25tl para verdim harfler küçük.
benim derdim en büyük yazdığım harf zaten 30 cm ben kendim kesmek istiyorum yada bana çözüm yolu gösterin 30 cm kesicek kadar küçük ucuz makina varmı ya mesala bunu üstün normal bi yazıcıyla çizsemde sonra özel bi bıçak filan varsa onunla elimle kessem nasıl olur yapmak istediğim kendim kesmek istiyorum
işletme okudum grafik vs bilgim hiç yok

Moderatör tarafında düzenlendi:

isvicreli1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben 22 yaşındayım led tabela yapıyorum dekotanın üzerine folyo kesitiriyorum.ama folyo kestirmeye verdiğim para bütün tabelanın amkiyetinin yarısına denk geliyo yani açıkçası çok alıyolar.25x25 siyah folyonun üzerine 10 harf yazdırdım 25tl para verdim harfler küçük.
benim derdim en büyük yazdığım harf zaten 30 cm ben kendim kesmek istiyorum yada bana çözüm yolu gösterin 30 cm kesicek kadar küçük ucuz makina varmı ya mesala bunu üstün normal bi yazıcıyla çizsemde sonra özel bi bıçak filan varsa onunla elimle kessem nasıl olur yapmak istediğim kendim kesmek istiyorum

Slm
Care bitmez.
30 cm enine kadar kesim yapan mini kesim mak.leri var. Yillar once Almanya'da bir sergide gordum.
Ayrica, istersen eger yazici ile A4 kagida istedigin yazilari kontur olarak sirayla yaz.
Sonrada kesecegin folyonun ustune yapiskani zayif olan uhu vs ile tuttur.
Ve elle kes..
Kolay gelsin.

sulkor

🌱Yeni Üye🌱
çok teşekkür ederim aslında elle kesmek mantıklı çok büyük şeyler yapmıyorum zaten.
peki bi sorumdaha var bu folyo kesimi yapan makinanın uçundaki bıçağı kalem gibi kullanmam mümkünmü yani kesim kalitesi açısından vs o tarz bişey olurmu başka fikirleriniz varsa lütfen yardım edin

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
çok teşekkür ederim aslında elle kesmek mantıklı çok büyük şeyler yapmıyorum zaten.
peki bi sorumdaha var bu folyo kesimi yapan makinanın uçundaki bıçağı kalem gibi kullanmam mümkünmü yani kesim kalitesi açısından vs o tarz bişey olurmu başka fikirleriniz varsa lütfen yardım edin

kretuar ile daha kolay kesebilirsin eskiden ben yazıları öyle kesiyordum halada bazen keserim

isvicreli1

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Evet. Mumkun.
Zaten kalem baglantisi icin plastik kafa bile var.
Baska sorularin olursa yardima hazirim.
Msn'de verebilirim dostum.

FULLCAR

🏅Acemi Tasarımcı🏅
25X25 CM YAZIYA 25 TL ALAN KİMSE ÇOK PAHALI YAPIYO BU İŞİ.
ben 60 x 50 mezar taşı yazıyorum 10 tl ye.ona bile pahalı diyen var
reklamcını değiştir bence

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
reklamcını değiştir

çok güzel para almış folyonun metrekaresi 4 tl na göre hesapla bazen böyle reklamcılar çıkar bir reklamcıyla anlaş bence

guraykurtoglu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
reklamcını değiştir arkadaşım bu ilk öneri makinaya gelince 30 cm civarında kesim yapan makina 60 lık olanla yaklaşık aynı para yurt dışında 120 dolar ama bizim malzemeciler sağolsun 1000 lira istiyorlar hatta 1600 lira isteyeni bile var yazıcıdan farklı olmayan bu makina bizde biraz tuzlu imkanın var ise dışarıdan getirmeyi dene

barbeTo

🌱Yeni Üye🌱
öyle bir şansın yok ... tabela yapıyorsan hele ki bu iş öyle çizilip elle kesilmeyle uzaktan yakından alakası yok :) sonucta müşterilerinin hepsi senden farklı fontlarda harf vs. isteyeceklerdir... en güzeli sağlam bir makine alman ... madem bu işi yapıyorsun bi şekilde sıkıntıya gireceksin......

Erdem34.

🌱Yeni Üye🌱
Eyer sürekli iş yapıyorsan 60'lık plotter alabilirsin 2,elleri çokda pahalı değildir

skarakose

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.tabelamerkezi.com
hacmin fazlaysa makine al

pireye kızıp yorgan yakma.

Eğer ayda yılda bir işin oluyorsa aynı şekilde kestirmeye devam et. Yok diyorsan haftada 3-5 iş alırım o zaman kendine 800-2000 Tl arasından 60 lık plotter alman mantıklı olabilir.

Ortalama 1500 Tl lik bir makineyi amorti etmen için 20 TL lik 80 iş yapman gerekir.

1500 TL makineye verirsin + 1 metre 60 lık folyodan 8 tane iş çıkarırsın 80 iş için 10 metre folyo kullanman gerekir. folyo sana 40-50 Tl ye gelir. TOPLAM : 1550(+Bilgin+birikimin+işçiliğin+tecrüben+verdiğin fire vs.)