Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Folyo renkleri hakkında (herkes okumalı)

Grafiker002

🌟Usta Tasarımcı🌟
s.a.
şimdi arkadaşlar resimde gördüğünüz logo ve yazı renklerine dikkat edin bu yazılar folyo kesimi olacak

VKP_TABELA.jpg

şimdi arkadaşlar bunu bir ajans yapmış ama yaparken bir şeyi atlamış oda en büyük şeyi folyo renklerini şimdi oracal 641-651 serisinde böyle bir renk yok yani turuncu var ama piyer yazılı olan rengi (hala çözemedim hangi renk) yok ne yakını var nede uzağı şimdi ben yazıları kesicez müşteri diyecek kardeşim benim rengim bu değil bende hemen cevap hazır git ajansına söyle folyo renklerine yazın renk kullansın o bilmiyormuydu folyo renkleri arasında böyle bir renk olmadığını

sayın ajans sahipleri ve çalışanları lütfen bu tür işlerde oracal serilerine bakarak biraz daha yakın renkleri kullanın illaki folyo rengi olmasın ama bu gibi hiç olmayan bir renk olmasın zira sizin başınız ağrır.
hadi kolay gelsin

Benzer konular

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bayım bekli biraz geç olacak senin ve yapmış olduğun iş için ama ...
Bana kalırsa ben bu kadar uğraşmam, neden uğraşmam, o renk tabiki onemli o adam için ajansın yapmış olduğu hata olabilir ama adam farklılık yaratmış bence olağan bir şey. Size önerim o rengin pantonesini imageden alabilirsin sanırım, kaç metre kare ise dijital bas veya bastır ... Sonrada kestir,

Not: benim bu yorumum sınırlı işler içindir. eğer adamlar 50-100 adet istiyorsa.... Yorum yok...

sekersiz

🌱Yeni Üye🌱
evet bende defacto arkadasima katılıyorum dijital baskıda basmak mantıklı
sonuçta biz bi tasarım işi yapıyoruz kimse oturup ilerde buna folyo kestirirler diye düşünüpte ona göre renk uydurmaz kafasına göre takılır
sen akıl edip müşteriyi baştan uyarıcaksın yada tut adamın kolundan folyo beğendir:lol:

Grafiker002

🌟Usta Tasarımcı🌟
sekersiz arkadaşım müşteri ve firma basit bir esnaf kuruluşu değil karadeniz üretici firmadır bu 1. si
2. si ise müşterinin bu logosu araçlara ve cam yazıları olarak kullanılacaktır.
örnek olarak arçelik vestel pınar vs. bu gibi firmalar farkında isen folyo renklerine ne kadar yakın hatta bazıları birebir hal böyle olunca bu tip firmlarda bak bakalım tabela ve servis araçlarında herhangi bir sorun varmı yok

inş demek istediğimi anlamışsındır illa digitak baskı makinası var diye herşey baskı olacak değil biz finans sigorta axa oyak sigorta vs. firmalara iş yapıyoruz ve tabelaları ve yazıları hep folyodur.

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bayım bekli biraz geç olacak senin ve yapmış olduğun iş için ama ...
Bana kalırsa ben bu kadar uğraşmam, neden uğraşmam, o renk tabiki onemli o adam için ajansın yapmış olduğu hata olabilir ama adam farklılık yaratmış bence olağan bir şey. Size önerim o rengin pantonesini imageden alabilirsin sanırım, kaç metre kare ise dijital bas veya bastır ... Sonrada kestir,

Not: benim bu yorumum sınırlı işler içindir. eğer adamlar 50-100 adet istiyorsa.... Yorum yok...

ya hocam valla sen beni yanlış anlamıssın ...
Şekersiz arkadaşımız bile konuya sonradan dahil olduğu halde benim dediğimi anlamış sen hala anlamamak istemekte diretiyor... Yok senin dediğin gibi birşey.
O zaman o firma bana gelse ben sonuç alamazsam gene bildiğim gibi yapacam.
o folyoru sen gibi folyonun ne olduğunu bilen markaları bilen pantonelerini bilen bir insan bulamıyorsaaa demekki oyle bi renk folyo yok.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
sekersiz arkadaşım müşteri ve firma basit bir esnaf kuruluşu değil karadeniz üretici firmadır bu 1. si
2. si ise müşterinin bu logosu araçlara ve cam yazıları olarak kullanılacaktır.
örnek olarak arçelik vestel pınar vs. bu gibi firmalar farkında isen folyo renklerine ne kadar yakın hatta bazıları birebir hal böyle olunca bu tip firmlarda bak bakalım tabela ve servis araçlarında herhangi bir sorun varmı yok

inş demek istediğimi anlamışsındır illa digitak baskı makinası var diye herşey baskı olacak değil biz finans sigorta axa oyak sigorta vs. firmalara iş yapıyoruz ve tabelaları ve yazıları hep folyodur.

Grafik tasarım da sadece folyo renklerine bağımlı kaldığımda kendimi sınırlandırılmış hissederim.

Grafiker002

🌟Usta Tasarımcı🌟
ya arkadaşlar bendemi sorun var sizdemi hatta örnekte verdim bir kere kafanızdan şu digital baskı olayını silin
sildik mil sildik
şimdi gelelim folyo renklerine koscoca pınar süt farklı renkler kullanamazmıydı ama adamlar tabelada araçta dijital baskıda her tonu tutturamamanın bilinçi olduğu için folyo renklerine yakın kullanmışlar

ve birde şuna bakın
biz filli boyanında işlerini yapıyoruz ve hep folyo

renklere iyi bakın
betek.gif
537.jpg

koskoca filli boya renklerle bu kadar iç içe olan bir firma daha cafcaflı renkler kullanamazlarmıydı ama dijital baskı dediğim gibi her firmanın baskı makinası farklı olduğundan farklı renkler çıkabilir sonuç bu gibi büyük firmalara bu renkler şart
ohh beeee inş anlatabilmişimdir:)

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
:) sen bitanesin ziyankar ...

Valla beni sakınha yanlış anlama. Burada senin açtığın bu güzel topikğin yalan olmasına çalışmıyoruz. Sende konunda haklısın, ama ben kendime üzülüyorum valla. Sen açıkça anlatmıssın olayı ama ben anlatamadım kanımca.Neyse sağlık olsun bayım. Bir dediğimi anlaman dileğiyle ...

Haa gerçi yazmıştım ama allah tamamına erdirsin arkadaşım, Mutluluklar inşallah.

Grafiker002

🌟Usta Tasarımcı🌟
defacto abi ilk önce şu bayım lafından vazgeç burda herkes kardeş abi arkadaş sende benim için öylesin:)
konuya gelince benim anlatmak istediğim koskoca bu firmalar yani arçelik filli boya pınar bunlar sıradan basit bir firma değil bunların neden renkleri folyo renklerine yakın bunu biraz düşünmek lazım değilmi bu gibi firmalar farklı renk kullanamazlarmıydı

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
:) Bayım lafını sana özel kullanıyorum ...
Valla kötü niyetli olarak demiyorum , sen her mesaja başladığında beyler diye başlıyordun, ablalarımız da sana sitem ediyorlardı :)... işin şakası... Kardeşim dersem alınacağını düşündüm ziyankar :(. sanki böyle abilik taslıyormuşum gibi geleceğini düşünürsün diye bayım dedim seni seviyoruz kardeşşşiiimmmm. :) ya ziyan o folyo konusunu seninle aramda kapatmak istiyorum zyaa :( lütfen valla yanlış bir şey demekten senin yanlış anlıyacağını düşünmekten mesaj yazamıyorum kardeşşşiiimmm. :)

Grafiker002

🌟Usta Tasarımcı🌟
defacto abi ilgin için teşekkür ederim bu kadar sevdiğini bilmiyordum sağol
şu folyo konusa gelince ben sadece ajansta çalışan veya bu işi yapan kişilere uyarı verdim çünkü farkında isen her makinanın bastığı renkler birbirini tutmuyor firmalar bu yüzden olsa gerek renkleini folyo renklerine yakın kullanıyor benimkisi sadece bir hatırlatma ben başımdan geçen bir müşteri dialogunu sizlerle paylaştım şimdi firma bana geldi araçlar farklı renk oldu diyor bende adama ajansınla görüş renkleri o seçti folyoda böyle bir renk yok dedim eee şimdi ne oldu suçlu ajans oldu bana bişe olmadı onun için uyarı verdim

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
Neden sevmiyeyim canım kardeşim tartışıyorz yavv . benim kimse ile sorunum olmaz ... seninde olmaz kimsenin kimseyle sorunu olmamalı. sonucunda herkez aynı bayrağı sallıyor burada ...

creative

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
herkeze merhaba...

sunu söylemek istiyorum tabela isiyle ugrasan arkadaslara... biz tasarimcilar olarak müsterilerimize yaptigimiz tasarimlarda (logotype, amblem, karakter) pantone renklerinimi kullanalim yoksa oracle olarak adlandirdiginiz sistemimi... teknoloji ilerlerken hala geriye dönük maaliyet hesaplariyla carpisip yaraticiligi bununlami sinirlayalim...

söylemeye calistiklarinda haklisin tabiki de bazi renk sistamatiklerine göre tasarimlar hazirlamak herkez icin daha verimli olacaktir. ama bahsetigin renk kartelasini kullanarak ne kadar birbirinden bagimsiz tasarimlar ortaya cikabilir ki...?

DeFacto

🌟Usta Tasarımcı🌟
Aslında şoyle bir şeyde var ben gerci başından beri "olumsuz bir sey olmaz öyle" dedim durdum. Ama ! O logotype, amblem karakter renkleri yuklü miktarlarda üretilecekse eğer, o zaman maliyeti biraz yükseltebilir. Dijital olarak o folyo renginin basımı hazır olarak alınacak o renk folyadam malumunuz pahalı olacaktır. Ama çozümsüz değil o rengin bulunması...

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar, konuyu ve yorumlarınızı okudum. Öncelikle bana bir firma gelse ve deseki biz tasarım istiyoruz. Bunu araçlarda , tabelada, faturada, broşürlerde kullanacağız dese. İlk olarak düşüncem Fatura gibi matbuu işlere yatkın olan bir tasarım yani 1-2-3-4 renk. Sonrasında araç ve tabela gibi folyo işlerini hesaba alırım folyo renkleri ön plana çıkar. Diğer işleri zaten bir şekilde yapılır.
Tüm şartlara uyumlukluk esastır. Yapacağınız işi her türlü meteryale göre düşünmelisiniz. Bu yaratıcılığınız için bir sınırlama getirecektir ama emin olun, her yerde bir standart yakalanacaktır.

Sevgi ve saygılarımla.

baskici46

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
şimdi baskı ile folyo arasında dağlar kadar fark var. bence baskı işi tabelacıları birazda tembelliğe itti. bende hem plotter hemde dijital makina var. ama öyle işler varki folyo olmazsa olmaz. mesela ışıklı reklamda folyo ile dijital baskı olan çalışmayı 1 km den fark edebilirsiniz. ben yerine göre hareket etmeyi tercih ediyorum. ama folyoda renk seçeneğinde sadece bir markaya odaklanmamalı. çok değişik renk seçeneği olan markalar var hemde oracal folyoya 5 çekecek kalitede.(mesela mactac) herkese kolay gelsin

erkan01

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar, sanırım folyo rengi olsun diyen arkadaşım biraz haklı tasarım tabi ki önemli renk önemli ama, eğer kurumsal kimlik çalışması değilse siz renge dikkat etmeyin yok eğer kurumsal kimlik çalışmasında uygulamalar da varsa ( tabela, folyo vs. ) bence dikkat etmek çok önemli.........

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
eger is buyukse print&cut makinasinda bastirsin ajans yok olmadi musteriye gelince hangi folyodan keselim diye soruyorum zaten 200 renk sorarsan musteri en dandigini secer emin olun 8-9 tane sorarsan en kullanilabilir ve hos rengi sececektir

Grafik Canavarı

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.niziphalkinsesi.com
Bu Sorum Zİyankar ArkadaŞa Cevaplarsa Sevİnİrİm DedİĞİnİ Anliyorum Ve Haklisin Pekİ Bİ Tasarimci Hangİ Renklerde Folyo Var Veya YokolduĞunu Nasil Bİlecek Bİ KataloĞu Veya BaŞkabİŞekkİlde Folyo Renklerİnİ GÖsteren Bİ Yardimci Alet Varmi BahsettĞİn Ajansin Ayni Hatasina DÜŞmek İstemeyİz Yardim Ciolursan Sevİnİrİm

gürz

🌱Yeni Üye🌱
onu bunu bilmem ben flexisign programındaki tüm folyoların renk kartelası var serileride yazıyo onla karşılaştırarak yaparsan sorun olmuyo