Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Font İsimleri Hakkkında

braveman_

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar
Ben Fontlab Studio programı ile Yazı fontlarını kendimce düzenledim.Mesela
-El Yazısı-1
-El Yazısı-2
-Teknolojik-1
-Teknolojik-2
-Cartoon 1
-Cartoon 2
vs.. gibi.Orjinal isimleri yerine böyle yaptım . Çok uğraştırdı beni.
Bende sizlere sormak istedim . Sizce Orjinal İsimleriylemi kullanayım yoksa hepsini
teker teker düzenleyiptemi kullanayım ? Siz Tasarımcılar nasıl kullanırsınız ? Cevaplarınızı bekliyorum .Saygılar..

Benzer konular

helvetica neue

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben senin yerinde olsaydım, isimleri ile oynamazdım.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Çoğu grafiker yaptığı işin üretiminin ve çıktısının kontrolünden de sorumludur.
Kendi bilgisayarında örnek veriyorum. " TR Times New Roman" kullandın kendi bilgisayarında ama Sen bunun ismini değiştirdin "Yazı1" diye. (Quark, İndesign gibi) farklı programlarda Collect yada Package (yani paketleme) yaptın ve de fontları göndermedin..
Gönderdiğin matbaa'da bu "TR Times New Roman" fontu vardır ama sen ismini değiştirdiğin için font missing görünecek..
Bu sadece bi örnek bir çok sorun çıkarabilir..

Yani bence değiştirmemelisin..

Yada yaptığın işin matbaanın istediği şekilde vermen gerek.. Direk kalıba alabilecekleri crosslu ve milimetrik ölçülerinde yapmalısın..
İsmini değiştirdiğinde o fontu bilgisayarlarına yüklemedikçe sorun çıkaracaktır..

Ayrıca her font yazıcı fontu değildir.. Mesela Arial..

Baskı aşamasını göz önüne alarak bunları söyledim..

braveman_

🌱Yeni Üye🌱
Peki Profesyönel Tasarımcılar-Şirketler'de isimlerini değiştirmeden mi kullanıyorlar?Bunu çok merak ediyorum . En azından sizler Font isimlerini değiştirmeden mi kullanıyorsunuz ?
Saygılar..

XPPRO

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tabii ki değiştirmeden kullanıyoruz.. isimlerini değiştirmenin mantığı da yok zaten. gel, geç bu sevdadan.. fontlarla ilgili bir iş mi yapmak istiyorsun ille de?.. söyleyeyim o halde a4 kağıdında rahatça seçilebilecek boyutta alfabetik sıra ile (orjinal isimlerini ellemeden) yada serifli serifsiz eskitme kategorileri altında ayrı ayrı alfabetik sıralayabılırsın. 2-3 ay idare eder bu iş seni:)

Allah yardımcın olsun

braveman_

🌱Yeni Üye🌱
Çok Teşekkür Ederim beni bu konuda bilgilendirdiğiniz için . Gerçekten kafayı yemek üzereydim.İyi ki varsınız . Saygılar .. Tekrar Teşekkürler :)