Neler yeni

Fotograf kağıdı

The_Thon

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,
Uzun süredir grafikerler.net i takip ediyorum ancak aranıza yeni dahil oldum..
Benim merak ettiğim son zamanlarda popüler olan ve piyasada çok sayıda bulunan fotograf kagıtları üzerine. Bu kağıtların normal kuşe kağıtlardan farkı nedir?

grafikçe_

♾️Grafik Gurusu♾️
kuşe kağıdının gramı daha düşük.. fotoğraf kağıdı biraz daha kalın ve daha parlak..

The_Thon

🌱Yeni Üye🌱
Gramaj olarak kuşe kağıttada fotograf kağıtlarındada aşağı yukarı aynı seçenekler mevcut.. Bugün denemek için yarı parlak 170 gr hp kağıt satın aldım. Normal evimdeki mürekkep püskürtmeli yazıcıda gayet tatminkar sonuçlar verdi.

The_Thon

🌱Yeni Üye🌱
Bu fotograf kağıtlarının cinsi nedir? Bu kağıtları, toptancılardan istediğimiz boyutlarda alabilir miyiz?

Rıdvan KAYAHAN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.erkaytasarim.com
Güzel bir konu açtıın için öncelikle teskkür ediyorum.
Arkadaşlar cevaplarını wersinler bende artık bişiler kapayım.
Konuyla ilgili benimde bi bilgim yok çünkü:)

canndostt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
170 gr'da aldığın sonuç seni mutlu ediyorsa, ne mutlu sana. 170 gr fotoğraf kağıtları örnek baskılar almak için kullanılan kağıtlardır. Eğer fotoğrafçıdaki gibi sonuçlar almak istiyorsanız en az 240 gr fotoğraf kağıdı kullanmalısınız. Fotoğraf kağıdı üreten firma sayısı günümüzde çok fazla. Mümkün olduğu derecede kırtasiye toptancılarından bu kağıtları temin edebilirsiniz. Bu arada kuşe kağıt ile fotoğraf kağıdı arasında çok fark var ama bunu 170 gr da göremezsiniz. Kolay gelsin tüm fotoğraf dostlarına.
Dip not: Fotoğraf kağıtlarının püskürtmeli yazıcılar için olanı bulunduğu gibi renkli lazer yazıcılar için olanları da piyasada mevcuttur. İlgilenen arkadaşlar için..