Öncelikle selamlar,
Fotoğraf çekmek için bol bol fotoğraf incelemeli,zamanla fotoğraf okumayı öğrenmeli ve fotoğraf kitapları okumalısınız. Fotoğraf incelemeden kastım, günümüzde arkadaşlık sitelerine dönmüş olan fotoğraf siteleri değil. Fotoğraf konusunda bazı önemli isimleri takip etmelisiniz ilk anda aklıma gelenler Prof. Dr. Sabit Kalfagil (özellikle kompozisyon konulu kitabı başucu kitabıdır.),Magnum fotoğrafçıları vb. internette aradıkça bu isimler çoğalır.
İkinci en önemli konu ekipmanını iyi tanımak ve teknik bilgi,daha sonra da yaptığınız gibi bol çalışmak,çekim yapmak.
Birinci Fotoğraftan başlayalım, çekim için gerçekten ışık koşullarının zor olduğu bir hava, az ışıktan dolayı düşük enstantene kullanmamak adına makineniz iso'yu arttırmış bu da gren (kumlanma)'lere yol açmış. Fotoğraf çok sade değil arka plan karışık bu da ana objeye ilgimizi dağıtmakta
İkinci fotoğraf da kadrajınız çok sıkışık,genelde vurgulamak istediğimiz konuyu en sade biçimde aktarmalıyız. Bir de kapalı havalarda (gökyüzünün gri olduğu) gökyüzünü kadraja almamaya çalışmalı.
Üçüncü fotoğraf, birici içinde geçerli kriterler ile aynı ürün fotoğraflamak istiyorsak o ürünü ön plana çıkaracak bir yerleşim ile ve uygun bir ışıkla fotoğraflamalıyız.
Genelde bir kompozisyon sıkıntısı var fotoğraflarda , bunu da bol bol okuyarak ve fotoğraf çekerek giderebilirsiniz. Hepimiz hala amatörüz ve iyiyi bulmak adına buralardayız.
Umarım yazdıklarımı yanlış anlamaz ve iyiyi bulma adına bu yolda beraber yürürüz. Sorunuz olursa her zaman bilgim elverdiği ölçüde paylaşmaya çalışırım.
İyi çalışmalar saygılarımla