Neler yeni

Fotoğrafların Çakışması

Xibalba

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar benim sorum bilen arkadaşlara özellikle şu olacaktı indesign'da fotoğraf çakışma problemi.

Dergi yapıyorum ve bu dergi cemiyet dergisi fotoğrafın en yoğun ve çok kullanıldığı bir alan. Doğal olarak muhabir fotoğrafları çekiyor fotoğrafları isimlendiriyor falan filan... Şimdi tabi ki bunun için en mantıklı çözüm fotoğraf kodlamasını değiştirmek ama belki bunun farklı bir yolu vardır diye yine de size sormak isterim...

Şimdi ''Ahmet-Ayşe Can.jpg'' isimli bir fotoğrafı ele alalım. Ve bu iki insan tekrar başka bir haberde yine var farklı fotoğraf ama aynı isim. Doğal olarak Ben 700-800 küsür tane fotoğrafı renk ayrıma gönderdiğim zaman ve bana geri geldiği zaman links klasörünü birleştiriyorum yani konu konu şeklinde ayrı ayrı değil de tek bir yerde oluyorlar ve çektiğim zaman update oluyor. İşte ne oluyorsa burada oluyor. İnsanlık hali gözümüzden kaçabiliyor çünkü.

Son olarak ta fotoğrafların içeriden dönme sebebini merak etmekteyim. Dik kadraj bir fotoğraf orjinalinde yan -indesign- a çekince dik geliyor ancak renk ayrımdan sonra tekrar çekince yan dönüyor. Bu fotoğrafın orjinalini dik kadraj yapsam bile dönme olabiliyor...
Cevaplarınız için hepinize şimdiden teşekkür ediyorum...

kEciSakaL

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.birkanbulut.com.tr
fotoğraflara farklı isimler vermeden o sorun çözülmez.
fotoğraflara daha kısa yoldan isim vermek için ctrl ile seç adını değiştireceğin fotoları, ardından F2 tuşuna ya da yeniden adlandıra bas. fotoğrafa ne yazarsan seçtiğin diğerleri de otomatik olacak (1), (2), (3) ... olarak değişecektir.

Xibalba

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür ederim, peki fotoğrafların içeriden dönme problemi neden kaynaklanabilir? Fotoğrafı update ettiğimde dönüyor fotoğraflar..

Ve çok alakasız olacak belki ama bana sayfa ölçüsü gerkiyor. Hazıra konmuyorum pek tabi ki, genelde cetvel aracılığı ile ölçer daha sonra 5mm taşırma verir o şekilde hallederim. Ama internetten baktığımda biraz kafa karışırıcı oldu. Avrupa'da sanırım 'Cm' yerine 'inc' hesaplaması yapılıyor.

1 inc 2,54 cm olduğunu baz alırsak
in x 2.54 = cm olarak doğru hesaba ulaşabilirim. Ama ben kendi ölçtüğüm ile adamların internete verdiği boyutlar çok farklı oluyor aşağı yukarı 1-2 cm gibi büyük ölçülerde oynuyor... Instyle Magazini ele alalım.

Ölçtüğümde 27,5x23 cm gibi bir sonuç elde ederken kendi media kit'inde inc hesabıyla çok farklı bir ölçü çıkıyor karşıma. Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?

In Style: Specifications - Direct2Time

InStyle Media Kit | InStyle® | Ad Specifications

Instyle'ın kendi sitesine baktığımda 'Ad Specifications' dediğine göre sanırım reklam ölçüleri veriyorlar... Bir üstteki site de sanırım düzgünce bir ölçü verilmiş.
Yanlız bleed'i anladım da 'Trim' ölçüsü olarak inc ne alaka?
Cevaplarınız İçin Şimdiden Teşekkürler...