Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

freehand renk ayrımı

derya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
freehan programında renk ayrımı nasıl yapılır.
benim çalıştığım matbaada renk ayrımı yapılmıyor
film çıkışları dışarıdan alınıyor haliyle ben öğrenemiyorum
bilginizi paylaşırsanız çok sevinirim :)

Benzer konular

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
yazdır dediğinde karşına çıkan sayfada seperation u işaretliyorsun aşağıdada renkler oluyor mesela 2renk çalıştın kırmızı-siiyah ikisinide işaretliyorsun ve yazdır dediğinde 2renk halinde çıkıyor. yazdır dediğinde seperationun altında istediğin renkler çıkmıyorsa frehand sayfasındaki renk palatinden istediğin rengin üzerine sağ tıkla ve make spot de rengin yazısıda italikte normale döektir şimdi baktığında yazıcıda o rengi göreeksin.

derya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim yazıcımda seperation aktif değil ne yapmalıyım?

derya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
diğer yazıcıda bir deniyim teşekkürler...

sungrafik

🌱Yeni Üye🌱
ArkadaŞlar GeÇen GÜn Bİ Ambalaj Fİrmasina GİtmİŞtİm Ordakİ Tasarimci ArkadaŞlarin ÇaliŞma Ekranindakİ Jpg Ve Gtrafİklerdekİ Renklerİn ÜstÜnde YÜzlerce Sİlİndİr Vardi Ve Ben Bunu Renk Ayrimi Dİye Yorumladim Fakat İŞİmİn YoĞunluĞu Nedenİİle SoramamiŞtim Bunu Bİlen Bİrİsİ Varsa Yardimci Olsun

recce

🌱Yeni Üye🌱
derya simdi bu renk ayirimi sirf yazıcıyla olacak diye bir kaide yok manuel yapmanda gerekebilir hatta isi ögrenmen icin bence dahada iyi olur örnegin 2 renkli bi kartvizitin war birisi turuncu digeri laciwert burda is filme gittigi icin 2 ayri film gerekmekte 4örnegin kartlari 4 lü bagladin bu 4lüden bir tane daha cogaltirsin ilk dörtlüde turunculari beyaza cevirirsin lacivertleri siyaha 2ci 4lüde ise tam tersini yaparsin böylelikle renk ayirimini yapıp ise filme yollayablirsin

derya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
derya simdi bu renk ayirimi sirf yazıcıyla olacak diye bir kaide yok manuel yapmanda gerekebilir hatta isi ögrenmen icin bence dahada iyi olur örnegin 2 renkli bi kartvizitin war birisi turuncu digeri laciwert burda is filme gittigi icin 2 ayri film gerekmekte 4örnegin kartlari 4 lü bagladin bu 4lüden bir tane daha cogaltirsin ilk dörtlüde turunculari beyaza cevirirsin lacivertleri siyaha 2ci 4lüde ise tam tersini yaparsin böylelikle renk ayirimini yapıp ise filme yollayablirsin

Teşekkürler Recce...

Azmettim öğrendim çok oldu ben yardım isteyeli:lol:

sağol yinede.

soner60

🌱Yeni Üye🌱
Ama tabi spotsa beyaza çevirmen makbul. En son lacivert ve turuncu kalanları siyaha çevirirsen 2 renk film fiyatından da kurtulmuş olursun. Eğer renk ayrımı yapacağın renkler arasında siyah varsa siyah beyaza çevirmemen gerek. Çünkü siyah örtücü bir renktir altını oymaması gerek. (overprint.) bunun için siyahları beyaza çevirmek yerine elle silmen gerek. Bir de son bir not. Tramları çakışan 2 renk veya daha fazla renkli bir işi renk ayrımı yapmaman gerek. Filmci aynı açıyla basacağı için o iki rengi baskıda muare dediğimiz sorun oluşacaktır.

derya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ama tabi spotsa beyaza çevirmen makbul. En son lacivert ve turuncu kalanları siyaha çevirirsen 2 renk film fiyatından da kurtulmuş olursun. Eğer renk ayrımı yapacağın renkler arasında siyah varsa siyah beyaza çevirmemen gerek. Çünkü siyah örtücü bir renktir altını oymaması gerek. (overprint.) bunun için siyahları beyaza çevirmek yerine elle silmen gerek. Bir de son bir not. Tramları çakışan 2 renk veya daha fazla renkli bir işi renk ayrımı yapmaman gerek. Filmci aynı açıyla basacağı için o iki rengi baskıda muare dediğimiz sorun oluşacaktır.

Teşekkürler...

delyy

🌱Yeni Üye🌱
ben selcuk ünüversitesi örencisiyim tez konumuz renk ayrımı gerektıgı kadar kaynak bulamıyoruz bukonu hakkında yardımcı olurmusunuz.

sea.ajans

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Renk ayrımı

ben selcuk ünüversitesi örencisiyim tez konumuz renk ayrımı gerektıgı kadar kaynak bulamıyoruz bukonu hakkında yardımcı olurmusunuz.

Film çıkışında renk ayrımını siz değil, sizin yerinize kullandığınız program yapar. Renk sayısının hiç bir önemi yoktur. Burada film çıkış makinesinide bir yazıcı olarak düşünebilirsiniz. İçerisine kağıt yerine film koyarsınız sadece. Yazıcıda yaptığınız bazı ayarlamalara benzer ayarlamalar bu makineler içinde yapılır. Film çıkış mantığı yazıcınıza kağıt çıkışı gönderme mantığı ile aynıdır.

Film çıkışından çıkan filmlerin basılacak kısımları siyah basılmayacak kısımları ise tamamen şeffaftır. Bu şekildeki filmlere pozitif filmler diyoruz.

Tabaka ofset baskı makineleri için genellikle pozitif kalıp sistemi uygulanmaktadır. Bu sistem için uygulanan film montajı, çalışma kolaylığı sağlar. Pozitif rehberlerle daha kolay ayar yapılır. Hataların tespiti daha kolaydır. Ayrıca tramlı resimlerde renklerin üst üste oturtulması çok daha kolay olur. Bu durum isteğe ve işin şekline göre farklılık gösterebilir.

Örneğin basılacak iş ofset sistemi ile basılacaksa mutlaka pozitif olmalıdır. Fakat basılı bir iş üzerine magnezyum klişeler ile yaldız veya gofre gibi ekstra çalışmalar uygulanacak ise negatif film tercih edilmektedir. Bu durumda Baskı yapılacak yerler tamamen şeffaf, baskı olmayacak yerler ise simsiyahtır.

Film çıkışında ters emisyon, düz emisyon dediğimiz bir uygulama mevcuttur.

Ofset sistemi ile basılacak işler genellikle ters emisyon olarak alınan filmlerle basılır. Fakat baskı serigrafi tekniğiyle yapılacaksa bu kezde düz emisyon olarak alınması gerekmektedir. Bu işlem her iki yöntemdede film değerlerinin kalıp üzerinde en iyi olabilmesi adına yapılmaktadır.

Film çıkışı alınan bir işin daha sonraki adımı kalıp montajı ve pozlandırmadır.

Kalıplara montajlanan filmlere, pozlandırma dediğimiz makinede 3-5 dakika arası poz verilir. Pozlanan filmlerde ışık almayan yerler sertleşir ve banyoda açılmaz. Diğer alanlar banyoda açılır. Banyodan çıkan kalıplar yıkanır, zamklanır ve baskıya hazır hale getirilir.

Bu işlemler sırasında kalıp ne kadar az ışık görürse o kadar az zarar görür. Çok fazla ışık gören kalıplar zaman içinde uçar ve deformasyona uğrar.

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ArkadaŞlar GeÇen GÜn Bİ Ambalaj Fİrmasina GİtmİŞtİm Ordakİ Tasarimci ArkadaŞlarin ÇaliŞma Ekranindakİ Jpg Ve Gtrafİklerdekİ Renklerİn ÜstÜnde YÜzlerce Sİlİndİr Vardi Ve Ben Bunu Renk Ayrimi Dİye Yorumladim Fakat İŞİmİn YoĞunluĞu Nedenİİle SoramamiŞtim Bunu Bİlen Bİrİsİ Varsa Yardimci Olsun

overprint yapmış olabilirler konuyu tekrar detaylı bi şekilde yazarsan yardımcı olabilirim...

koray

🌱Yeni Üye🌱
:D derya renk ayrımı pırın ıle yapılmaz oncelıkle ıse bakılır kaç renkten olusacak musterı kaç renk ıstıyor extra spot renklerde var ...sonrasında bu renklerın kendı aralarında sısırme, bındırme, v.s yapman gerekıyor ....ne pırıntırı yaaa