Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

freehand te font bozulma problemi

merveporay

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.shutterstock.com
arkadaşlar merhaba
pc de freehand 10 da hazırlanmış bir katalogta düzeltme yapmam gerekiyor. Mac e attıgım zaman freehand 10 yada mx te actıgım zaman ı, ş, ğ, ü gibi harfler nokta kare vs gibi şekillerde soruyor. Kullanılan font var fontu değiştirdiğim zamanda aynı sorun oluyo bu tasarımı bozulmadan nasıl açabilirim?

Benzer konular

forza_burak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mac ile freehand :) zamanında şu fontlar yüzünden başım çok ağırdı :) ben çözümü fontlab programında buldum (belki daha kolay bi çözüm yolu wardır).. font'u editleyerek düzeltmiştim. ş yerine fi gibi bişeyler çıkıyodu bende fontu editleyere fi yerine ş koymuştum :p

sync_up

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kullanılan fontu macintosh da türkçe olan bir fonta çevirerek bi deneyin. Eğer fontlar hala aynı gözüküyorsa yapacak pek bir şey kaldığını zannetmiyorum. Bu durumda en uygunu işi pc de düzenlemek olacaktır...

merveporay

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.shutterstock.com
iki yoluda denedim baska bır turkce fontla actım ve font lab gıbı bır programla degıstırmeyı denedım ama metindeli butun turkce karakterlerı kopyalayınca yuvarlak bır sekıl cıkıyor o yuzden bir harfle degıstırdıgım zaman butun yuvarlaklar degısıyo anladıgım kadarıyla bır cozum yok :( yınede yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederım

berguvan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
PC.den gelen bir işi Mac.te hele de convertsizse açıp çalışmak zulüm oluyor. En güzeli o PC fontunun MAC muadilini bulup bütün fontları düzeltip ondan sonra çalışmayı devam ettirmek olur...

merveporay

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.shutterstock.com
evet inceledim çok teşekkür ederim ilginize ama sorunu çözemediğimizden işin düzeltmelerinide pc de yapmak zorunda kaldım :(