Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

freehand ve corel

bird35

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar ben corel kullanıcısıyım ve bana bazen freehand den işler geliyor bu işleri corel e aktarıyorum ve şu şekilde alıyorum freehand programında açıp Export yapıp "Eps With Tiff Preview (*.eps)" uzantısı ile kaydediyorum sonra bu eps dosyasını corel de open ile açıyorum sorun olan şu yazı karekterlerin de kırıklıllar yapıyo ama başka bir sorun yok bu sorunu halledebilen biri varsa yardımlarını beklkiyorum yada başka ne şekilde aktara bilirim ??? şimdiden teşekkürler...

ŞENGÜL BOZKURT

🌟Usta Tasarımcı🌟
freehandde export freehand 8 olarak kaydet... sanırım konuyu yalnış yere açmışın :peace1:

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
En iyi çözüm FH'den Encapsulated Postscript export etmektir. Diğerleri ufak ve gözden kaçabilecek hatalara sebep olabilir. Ayrıca konunun uygun bölüme taşınmasını talep ediyorum.

BUYUDUKCE

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ai uzantılı kaydedersen hiçbi sorun olmaz

syd barret

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kardeşim ya ai kaydet ve ai küçük version çevir öyle yada kendi yaptıgın çözüm gibi eps ama genelde grantyenli işlerde her türlü sorun yaşarsın frend işlerinde

bird35

🌱Yeni Üye🌱
çok teşekkürler açıklamalarınız için

doghan

🏆Pro Tasarımcı🏆
çalışmayı convert et sonra .ai olarak export et corelde açarsın
ben öyle yapıyorum sorun olmuyor

kaolay gelsin

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
ai formatında export ettiğinizde resimli bir iş ise resimler gozukmeyebilir en iyisi eps olarak export etmek cunku corel ai formatında export ederken resimleri eps dosyaları oalrak ayırır ama freehand tek bir ai dosyası olusturuyor bir diğer yontem de pdf e cevirmek bunuda ya exportla yada distiller programıyla yapabilirsin

bird35

🌱Yeni Üye🌱
sağolun arkadaşlarrr yardımlarınız için

senol_g

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Freehand çalışmasını FH8 olarak kaydedip CorelDraw'da açınca, dosyadaki resimlerin bazıları (tif uzantılı olmasının bir önemi var mı bilmiyorum) klasörden siliniyor ya da çözünürlükleri değişiyor... Corel'in bir bug'ı sanırım...

LuNaTiC

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşım adı üstünde 'with tiff prewiev' yani tiff önizleme için. Encapsulated Post Scrinpt yada ai exportla.

ogoniki

🌱Yeni Üye🌱
Encapsulated Postscript dediğinde hiç bir şey cıkmıyor. grı bı kare sadece... birde frreehandı eps olarak exportlayıp corelda actıgımda jpeg gıbı cıkıyor. vektorel olmuyor Neden ki?

gök-khan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Freehand'i EPS olarak Export'lamak yerine ai olarak Export' larsanız corel'de açarken bir problem çıkmaz sanırım.
Ayrıca Corel'den bir an önce kurtulun derim. Illustrator ya da freehand gibi programlar dururken yanlış bir seçim bence.