Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehandde gölgeleme yardım!!!

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum,freehandde çok yeniyim çizim yapmaya başladım fakat gölgelemeler olmayıca çok eksik oluyor,gölgeleme nasıl yapılır anlatabilecek varsa çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
golgecopyal0.jpg

Gölge şeklinizi çizip renklendirmeyi yaptıktan sonra pencerenin altındaki basic yazan yeri lens olarak değiştirerek özellikleri ile oynayabilirisiniz. Ya da siyah-gri tonlardan başlayıp çizdiğiniz şeklin rengi ile biten gradientten de faydalanabilirsiniz. Gradiente de basic yazan penceren ulaşmanız mümkün.

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
yazdıklarını uygulicam efoja,sanırım birde resim ekledin ama onu göremiyorum konu ile ilgilimi? ayrıcada teşekkür ederim umarım yapabilirim.

denedim birazcık yapabildim ama daha detaylı bilgi verebilecek olan varmı,resimli anlatım filan olsa çok iyi olurdu.

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
FreeHand'de gölge yapmanız iyi bir fikir değil... baskıda sorun yaşarsınız... gölgeler için Photoshop'u kullanmanız her zaman için en mantıklısıdır... ama yapmak istediğiniz degradeli gölgelendirmelerse sizin nasıl bir objeyi gölgelendireceğinizi bilmeden tarif etmek güç olacaktır...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
FreeHand'de gölge yapmanız iyi bir fikir değil... baskıda sorun yaşarsınız... gölgeler için Photoshop'u kullanmanız her zaman için en mantıklısıdır... ama yapmak istediğiniz degradeli gölgelendirmelerse sizin nasıl bir objeyi gölgelendireceğinizi bilmeden tarif etmek güç olacaktır...

aynı fikirdeyim

ama blur efekti baskıda sorun yaşatmaz nasıl biliyorum:angel: bunun için böyle bir şey yapıyorum...

mesela kare için uygulama yapalım... bir kare çizip, kopya alıp, açık renk verelim mesela gri (yada siyah rengi da kullanabilirsiniz daha sonra transparensi verebilirsiniz)

daha sonra Add efect gelip çıkan menüden Blur - Gaussian Blur seçiyorum

1112qi8.jpg

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
aynı fikirdeyim

ama blur efekti baskıda sorun yaşatmaz nasıl biliyorum:angel: bunun için böyle bir şey yapıyorum...

mesela kare için uygulama yapalım... bir kare çizip, kopya alıp, açık renk verelim mesela gri (yada siyah rengi da kullanabilirsiniz daha sonra transparensi verebilirsiniz)

daha sonra Add efect gelip çıkan menüden Blur - Gaussian Blur seçiyorum

1112qi8.jpg

normal bakıldığında sayfada evet bir sorun görünmüyor... ama film çıkışlarda freehand'de verilen efektler pikselli çıkar... dolayısıyla filmde ne varsa aynen baskıya yansır...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
normal bakıldığında sayfada evet bir sorun görünmüyor... ama film çıkışlarda freehand'de verilen efektler pikselli çıkar... dolayısıyla filmde ne varsa aynen baskıya yansır...

o zaman sadece normal bakacağız;)
geri çekildim:)

işte bunun için vectörel programlardan corel ve illustrator programlara terc ederim

bugün illustrator reklamı çok yaptım:p

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Evet bu efekt konusunda sıkıntılar yaşamış biri olarak kesinlikle :::AmbrosiA::: Ablam a katılıyorum. Söz konusu efekt verilecek obje vektörel özellik taşıyorsa bunu o bölümün çalışmadaki şeklini bozmadan photoshop da yapıp, yaptığınız çalışmayı .tif olarak kaydedip ve bunu vektörel programda açıp, üzerine efekt vermek istediğiniz objeyi koyarak yaparsanız bir sıkıntı yaşamassınız. Saygılar.

Son düzenleme:

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟

Freehand mx de bu gölge ve blur efektleri yeni eklendi. Hatta kutu harf yapıp üstüne ışık gölge falan da verebiliyorsunuz. Bu işleri yaparken baskıda asla problem çıkmaz. Bunun için efektleri raster etmelisiniz. Çünkü efktler default olarak 72 dpi varsayılıyor.Bunu en az 144 dpi yapmak lazım. Bu işi eğer çalışmayı filme göndermeden hemen önce yapmazsanız canınızdan bezersiniz. inanılmaz ağırlaştıryor programı..Bu raster işini de şöyle yapıyorsunuz. Efekt yaptığınız objeye tıklayın ardından "proporties" sekmesinde de objest seçiliyken hemen kutunun sağ üst tarafında minik bir ok göreceksiniz. Tıklayın..7. sırada raster settings diye bir satır göreceksiniz. Tıklayın yine sevinçle.. Orda "use documents raster effect rezulation" diye bir satır yazar ve yanında bir küçük kutucuk vardır. O kutucuktaki işareti kaldırın ve rezulasyonunuzu belirleyin..en az 144 yapmalısınız. Yoksa baskıda pikselli çıkar..Fakat tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum..Bu işlemi filmi baskıya göndermeden hemen önce yapın. Dökümanı öyle bir ağırlaştırıyorki anlatamam. İnsanı resmen canından bezdiriyor..Kolay gelsin cümlemize

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Freehand mx de bu gölge ve blur efektleri yeni eklendi. Hatta kutu harf yapıp üstüne ışık gölge falan da verebiliyorsunuz. Bu işleri yaparken baskıda asla problem çıkmaz. Bunun için efektleri raster etmelisiniz. Çünkü efktler default olarak 72 dpi varsayılıyor.Bunu en az 144 dpi yapmak lazım. Bu işi eğer çalışmayı filme göndermeden hemen önce yapmazsanız canınızdan bezersiniz. inanılmaz ağırlaştıryor programı..Bu raster işini de şöyle yapıyorsunuz. Efekt yaptığınız objeye tıklayın ardından "proporties" sekmesinde de objest seçiliyken hemen kutunun sağ üst tarafında minik bir ok göreceksiniz. Tıklayın..7. sırada raster settings diye bir satır göreceksiniz. Tıklayın yine sevinçle.. Orda "use documents raster effect rezulation" diye bir satır yazar ve yanında bir küçük kutucuk vardır. O kutucuktaki işareti kaldırın ve rezulasyonunuzu belirleyin..en az 144 yapmalısınız. Yoksa baskıda pikselli çıkar..Fakat tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum..Bu işlemi filmi baskıya göndermeden hemen önce yapın. Dökümanı öyle bir ağırlaştırıyorki anlatamam. İnsanı resmen canından bezdiriyor..Kolay gelsin cümlemize

Kendi kendime alıntı yapıyorum. Küçük bi hata yapmışımda. Baktım düzelteyim dedim..Default ile varsayılan aynı anlama geliyor. ikisinide aynı anda kullanmışım. komik Olmuş.

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
:) çok teşekkürler hepinize ilgilendiğiniz için arkdaşlar,photoshop kullandım hep,bilg öğretmenliği yaptım 4 yıl ama asıl istediğim grafik tasarım olduğu için bu yıl öğretmenliğe başlamadım.freehand öğrenmekle başlıyım dedim,yavaş yavaş artık.kutu örneğindekini yapmaya çalışıcam birde örneğin geçenlerde sitede dolaşırken güzel bi çalışma vardı tekrar rastlarsam eklerim buraya,oldukça güzel bir insan yüzü çizilmiş ve yüzdeki gölgeler çok güzledi,çizimlerin üzerine yapılacak gölgeleri nasıl yapabilirim.çok iyi bilmediğim için soruyoda yanlış sormuş olabilirim aslında.photoshopta bunu yapmayı biliyorumda burda sorun oldu birazcık.

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
:) çok teşekkürler hepinize ilgilendiğiniz için arkdaşlar,photoshop kullandım hep,bilg öğretmenliği yaptım 4 yıl ama asıl istediğim grafik tasarım olduğu için bu yıl öğretmenliğe başlamadım.freehand öğrenmekle başlıyım dedim,yavaş yavaş artık.kutu örneğindekini yapmaya çalışıcam birde örneğin geçenlerde sitede dolaşırken güzel bi çalışma vardı tekrar rastlarsam eklerim buraya,oldukça güzel bir insan yüzü çizilmiş ve yüzdeki gölgeler çok güzledi,çizimlerin üzerine yapılacak gölgeleri nasıl yapabilirim.çok iyi bilmediğim için soruyoda yanlış sormuş olabilirim aslında.photoshopta bunu yapmayı biliyorumda burda sorun oldu birazcık.

Soru yanlış sorulduğu için cevapta farklı olmuş tabi..İnsan yüzündeki gölgeleri otomatik yapacak hiç bir program yok bildiğim kadarıyla.. Bunu manuel olarak degradelerle, blend lerle ve parça parça renk koyarak yapabilirsiniz ancak. Bu konuda fh nin samples klasöründe örnekler var.. Veya internetten bulabilirsiniz..

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
yoo ben zaten otomatik bişey aramadım bunun olmicağını biliyorum.sorumda öyle bişeymi sordum farkında olmadan.neyse sanırım ne istediğim yeterice açık olmuştur.teşekkürler kadiror samples klasörüne bir göz atayım.