Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

freelance çalışmak için müşterilerimi nerden bulabilirim?

senem sevtap

🌟Usta Tasarımcı🌟
Konu başlığı saçma gibi görünsede benim kafama takılan bir nokta, freelance çalışmak istiyorum fakat bunun için müşteriyi nasıl bulacağımı bilmiyorum tanıdığım müşterilerim elbetteki var fakat bunlarda çalıştığım firmaların müşterisi buda iş ahlakına uymaz
yardım ederseniz sevinirim...

farukcagla

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.fcagla.com
Konu başlığı saçma gibi görünsede benim kafama takılan bir nokta, freelance çalışmak istiyorum fakat bunun için müşteriyi nasıl bulacağımı bilmiyorum tanıdığım müşterilerim elbetteki var fakat bunlarda çalıştığım firmaların müşterisi buda iş ahlakına uymaz
yardım ederseniz sevinirim...

Hadi müşteriyi buldun... Onun dediklerini mi yapacaksın, kendi özgün tasarımlarını mı?

Hadi kavga döğüş (veya tatlılıkla) işi yaptın bitirdin.

Paranı alabilecek misin?

Hadi çek verdi, 2 ay sonraya. O çeki mesela ev kirası için ev sahibine verebilecek misin? 2 ay sonraki çeki kim kabul edecek?

Hadi 2 ay sende kaldı, gününde bankaya gidebilecek misin.?

Hadi gittin diyelim çek karşılıksız çıktı, ne yapacaksın. Adam bu gün öderim, yarın öderim diye salladı.

Hadi daha iyimser olalım, çekin karşılığı var diyelim, çekin yazılı olduğu şubede değil de 5 km ötedeki şubeden çekmeye kalktın.400 milyon için banka 25 milyon masrafı var dedi. Yahu ne masrafı dedin, provizyon masrafı, on line haberleşme masrafı dedi. Taksi tutsam 10 milyon veririm dedin. Ne 25 milyonu dedin? Dediler ki şu 400 milyonunuzu 375 milyon olarak istiyor musunuz, istemiyor musunuz?

Müşteriyi aradın, yahu benim paramı hem 2 ay sonra veriyorsun hem de 25 milyon eksik veriyorsun.

Müşteri dedi ki, benim suçum değil, benim cepten 400 çıkıyor.

Hadi bu kadar karamsarlık yeter. Müşteriyi buldun, çalışmaya başlamadan yarısını peşin aldın. İş bitiminde de yarısını hemen ödedi. Fatura kesmedin, çek almadın. Vergi ödemedin...Öte yandan da maaşın geliyor...

Olur mu olur? Neden olmasın? Burası Türkiye burada herşey olur.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Hadi müşteriyi buldun... Onun dediklerini mi yapacaksın, kendi özgün tasarımlarını mı?

Hadi kavga döğüş (veya tatlılıkla) işi yaptın bitirdin.

Paranı alabilecek misin?

Hadi çek verdi, 2 ay sonraya. O çeki mesela ev kirası için ev sahibine verebilecek misin? 2 ay sonraki çeki kim kabul edecek?

Hadi 2 ay sende kaldı, gününde bankaya gidebilecek misin.?

Hadi gittin diyelim çek karşılıksız çıktı, ne yapacaksın. Adam bu gün öderim, yarın öderim diye salladı.

Hadi daha iyimser olalım, çekin karşılığı var diyelim, çekin yazılı olduğu şubede değil de 5 km ötedeki şubeden çekmeye kalktın.400 milyon için banka 25 milyon masrafı var dedi. Yahu ne masrafı dedin, provizyon masrafı, on line haberleşme masrafı dedi. Taksi tutsam 10 milyon veririm dedin. Ne 25 milyonu dedin? Dediler ki şu 400 milyonunuzu 375 milyon olarak istiyor musunuz, istemiyor musunuz?

Müşteriyi aradın, yahu benim paramı hem 2 ay sonra veriyorsun hem de 25 milyon eksik veriyorsun.

Müşteri dedi ki, benim suçum değil, benim cepten 400 çıkıyor.

Hadi bu kadar karamsarlık yeter. Müşteriyi buldun, çalışmaya başlamadan yarısını peşin aldın. İş bitiminde de yarısını hemen ödedi. Fatura kesmedin, çek almadın. Vergi ödemedin...Öte yandan da maaşın geliyor...

Olur mu olur? Neden olmasın? Burası Türkiye burada herşey olur.

Burada anlattıklarınızada katılmamak imkansız. Fakat bırakın freelance çalışanları bu tüm tüccarı esnafı ilgilendiren bir durumdur. Bunun çözümü yokmudur. Elbette var. Ünlü bir komedyende bu konuya parmak basmıştı. Ne demişti?

Eğitim şart!

Bu gibi konularda sanırım biraz pişmek gerekiyor. Müşteri karşısında alınacak tavırda tasarımcı kimliğiyle alakalı olmayıp tüccar kimliği ile alakalı bir durumdur. Buda benim söylemimle "eğitim zahiyatı" dediğim durum oluyor.

Tüm meslektaşlarıma şunu bir dua mahiyetinde söylemek isterim.

Allah en kısa zamanda en az zararla eğitiminizi almanızı nasip etsin.

Amin...