Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Gazete Ana Sayfası Tasarımım

koray09

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar, sayfa tasarımı dersi projesi için hazırlayacağım 8 sayfalık gazetenin ana sayfa tasarımını tamamladım ve sizlerle paylaşıyorum.Değerli yorumlarınızı merakla bekliyorum.

NOT : Gazete ismi hayal ürünüdür.Fotoğraf düzenlemeleri tamamen bana aittir.Yalnızca metinler hazır olarak alınmış ve tarafımdan ufak tefek değişiklikler yapılmıştır.

Sayfa Ölçüleri : 326 x 525 mm

Kenar Boşlukları : Sağ, sol, üst ve alt = 20 mm

Kolon sayısı : 9 - Gutter : 5 mm

Kullandığım Programlar : Sayfanın tasarımı için Indesign, fotoğraf düzenlemeleri için Photoshop ve gazete logosunun çizimi için Corel Draw.

Çalışmada aşırı detay önem arz etmediği için font olarak "Arial" kullandım.Yani font konusunda sıkıntı yok.Arşivimde yüzlerce font var.

M16H5Jx.jpg

s5hAw0K.jpg

TNaFST3.jpg

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Biraz daha araştırma yapmanı ve gazeteleri incelemeni tavsiye ederim ama şunu belirtmeliyim hiçbir gazetede dokuz sütun logo kullanılmıyor çok büyük olmuş, emeğine sağlık.

koray09

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Biraz daha araştırma yapmanı ve gazeteleri incelemeni tavsiye ederim ama şunu belirtmeliyim hiçbir gazetede dokuz sütun logo kullanılmıyor çok büyük olmuş, emeğine sağlık.

peki yorumunuz için çok teşekkürler.. :)

fareliadam

🌟Usta Tasarımcı🌟
bir gazetenin en önemli kısımı font işini hiç umursamamışsın,
paragraf araları ve espasları çok açık. manşet için odak yok. sürmanşet stili lazım.
vs. eksik çok buradan biraz örnek incelemelisin.
ama genel olarak iyi gidiyorsun.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
PMartin ve fareliadamın dediklerine ek olarak gazetenin genel sunumu gayet başarılı. Gözden kaçan birkaç görselin düşük çözünürlüklü olması, reklam alanların olmaması, paragraf aralarının çok çok çok açık olması gibi detaylar var.. Yinede tebrik ederim gerek konunun sunumu, gerekse açıklamalarından dolayı +1