Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

gazete tasarımı

brkkrc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm arkadaşlar bize hocamız bir ödev verdi ödev şu herhangi bir spor gazetesini alıp 1e1 aynısını yapma tmm sıkıntı yok yapıyımda hoca dediki a3 e basıp getirin eeeee ülkemizde gazeteler a2 ebatında basılıyor haliyle sığmıyor bi fikri olan varmı yardımcı olursanız sevinirim

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
:) Tasarımınızı ulusal ebatta bitirdikten sonra, çalışmanızın tasarım örneğinizi a3'e bastırabilirsiniz.

brkkrc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yani a2de çalışıp a3te bastırabilirmiyim peki yazılar görünürmü ebattan dolayı bir sıkıntı yaşanırmı

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bildiğim kadarıyla gazetelerde (spor gazeteside olsa) farklı ebatlar var. Sen 57 x 82, 45x 64 , 50 x 70 şeklinde bir formatta (yada numune örneği üzerinden ebatlandırdığın şekilde) çalışmanı hazırla. Hazırladığın formatı digital copy merkezlerine ver. sayfaları tek tek a3 e alabilirsin veya her iki sayfayı bir a3 e sığdırabilirsin. Yazılarını convertlemeyi unutma. Yazıların görünümünden çok sanırım sayfa mizanpaj ve genel başlıklarınızın yerleştirilmesine bakılacaktır.

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
yaşanır tabi ama yazıların bir önemi varmı. Önemli
olan tasarım

brkkrc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ama şunu hatırlatmamda fayda var bu gazetenin tasarımı bana ait olmayacak hali hazırda bayiilerde satılan gazetelerden birini alıpta hazırlayacaktım ben bir gazete aldım ebat konusuna takıldım ya hoca tasarımdan ziyade bizden yaptığımızın gazetenin orjinalini istediğine göre yazı boyutları olsun fontlar olsun sayfada resimler yazılar aynı yerdemi bunlara bakıpta not vericek esasında hocaA3 dediği için indesingde A3 sayfa açıp başlamıştım ilk sütunu yaparken alt kısıma geldiğinde sığmıyacağını gördüm şimdi ben A2 sayfa açsam herşeyini tamamlayıp en son convertlesem olmadı export ile jpeg veya pdf yapsam yani yöntem bol baskı sırasında A2de hazırlanmış bi sayfayı A3e basarken hiç bir aksilik çıkabilirmi?

brkkrc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim şöylede olabilirmi acaba sayfayı a2de hazırlayıp pdf formatına çevirsem zaten dediğiniz gibi dijital copy centerlar var oradan bastırıcam pdf de bastığım zaman eşit oranda küçültür.

brkkrc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bugün tasarımımı yapmak için A2 sayfa açıcaktım ama sayfa listesinda A3 A4 A5 B5 var A2 sayfayı nasıl açabilirim ayarlarımda ölçü birimlerim inc olarak kayıtlı

Biyolog

🌟Usta Tasarımcı🌟
Gayet güzel olmuş eline sağlık...

brkkrc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
beğendiğiniz için teşekkür ederim hocamız sağolsun bu ödeve 100 üzerinde 50 vererek beni bu dersten bırakmış oldu kısmet işte yapacak bişi yok ben orjinal gazetenin sayfasında ne gördüysem aynısını yaptım ama yeterli olmamış demekki

sibel77

🌱Yeni Üye🌱
elinize sağlık ama gözüme çarpan bir şey var bloklama yapmamışsınız iki yana yaslamış olsaydınız daha iyi olurdu. tabi siz gazeteyi bire bir seçtiniz belkide oradada öyledir:)

brkkrc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
elinize sağlık ama gözüme çarpan bir şey var bloklama yapmamışsınız iki yana yaslamış olsaydınız daha iyi olurdu. tabi siz gazeteyi bire bir seçtiniz belkide oradada öyledir:)

bloklama yapmayı bilmiyorum o yüzden yapmadım ama gazetenin orjinali nasıldı aklımda deil orada nasıldı bilmiyorum :D

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Güzel kardeşim, spor sayfası demişsin ama zaman gazetesinden çalışmışsın sanırım, oysa bir spor gazetesi alıp şöyle cafcaflı bir sayfa yapmalıydın. spor sayfaları olabildiğine hareketli ve resim üzerine yazılar ile olmalı, habertürk gazetesi spor ekine, yada sabah gazetesi spor sayfasını örnek verebilirim sana

brkkrc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
öncelikle teşekkür ederim dediğin şeyi ben ilk başta düşündüm ama gazete birebir aynısı olması gerekiyordu gazetede kullanılan görselleri bulmam gerekiyordu aradım taradım bi türlü bulamadımgörselleri ararken çok zaman kaybettim baktım işin içinden çıkamıyorum zaman spor ekini yaptım zaten sınavı vermeye gittiğimdede baktımki herkez zaman yapmış

iyi paylaşımlar...