Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Görseller RGB mi CMYK mı?

siyord

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar.

Şöyle bir soru sormak istiyorum. Bir katalog yapımı için gerekli görselleri 300 dpi ye ve CMYK'ya alıp tiff halinde kaydetmem istendi. Fakat cmyk'ya alınca renklerde solgunlaşma meydana geldi. Çeşitli photoshop efektleriyle biraz olsun toparlamaya çalıştım ama acaba yaptığım şey mantıklı mı, yoksa görselleri rgb olarak bıraksak indesign'da kullanabilir miyiz, baskıda sorun çıkartır mı?

Benzer konular

siyord

🌱Yeni Üye🌱
yaptığım araştırmalar sonucunda cmyk'ya çevirdikten sonra oluşan renk solması için başvurduğum renk toparlama hamleleri sanırım doğru. Yani cmyk ve tiff'e devam. Yanlışım varsa düzeltin.

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Doğru yoldasın.

seventh

🏆Pro Tasarımcı🏆
bildiğim kadarıyla rgb olarak bırakırsanız baskı da cmyk renklerine döneceği için çıktıda solmalar olacaktır o yüzden cmyk ile çalışmalarınızı yaparsanız baskıda bir problem ile karşılaşmayacaksınız
iyi çalışmalar

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
cs5 sürümünde pdf çıktı alırken rgb imajların otomatik olarak cmyk'ya çevrildiğini okumuştum. programın bu çevrimi yeterli midir? ayrıca ben cs3 kullanıyorum. bu sürümde de pdf alırken rgb'ler otomatik olarak cmyk'ya çevriliyor mu?

firataydin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
RBG ışık kaynağından gördüğümüz reknlerdir. CMYK ise yansıma yoluyla gördüğümüz renkler. Fark olması normal. Ama tam anlatamadım toparlayınca yazarım.