Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafik Tasarım Sektöründe Çalışmak

cannurbey

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.cannurdaskiran.com
Arkadaşlar öncelikle merhaba, sizlere bir sorum olacaktı, çoğunuz başlığa göre nerede iş bulabilirim?, ne yapmalıyım? gibi sorular soracağımı düşünürsünüz, normaldir bende öyle sanırım ama uygun bir başlık bulamadım. Sorum şu; İşkur'un İstanbul Aydın Ünv. ile Grafik tasarım kursunda öğrenci yetiştirdiğini duymuşsunuzdur. Ben bu 3 aylık kursu başarı ile bitirdim. Ancak iş bulmadan önce aklıma şöyle bir şey takıldı, siz değerli insanlar bu işin 4 yıl eğitimini alırken, ben 3 aylık bir kursla size rakip olamam, sizce benim grafik tasarım alanında iş bulmam etik olur mu? Çünkü kendimi hak yemiş gibi hissediyorum yani 4 yıl bu işe emeğini veren birisi sokakta dururken ben 3 aylık bir kursla iş bulursam kendimi kötü hissederim. Siz ne düşünüyorsunuz? Lütfen iyi/kötü ne düşündüğünüzü yazınız. Teşekkür ederim. İyi günler.

• Beğen
Tepkiler: Nur

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Değerli meslektaşım okullu ol olma önemli olan kendini ne kadar geliştirdiğindir.hiç bir zaman okullu alaylı diye bir ayrıma inanmadım çünkü önemli olan sonuçtur.senin kendini ne kadar geliştirdiğinle ilgili bir durumdur bu.

raiff

🌟Usta Tasarımcı🌟
Değerli meslektaşım okullu ol olma önemli olan kendini ne kadar geliştirdiğindir.hiç bir zaman okullu alaylı diye bir ayrıma inanmadım çünkü önemli olan sonuçtur.senin kendini ne kadar geliştirdiğinle ilgili bir durumdur bu.

Evet arkadaşa katılıyorum.. Okuldan mezun olupta hiç birşey öğrenemeyen insanlar vardır. Okul insana sadece Teorik olarak birşeyler katar... Önemli olan bu işi sevebilmen ve kendini geliştirme çabası içerisinde olmandır. Bunun içinde önemli derecede özveri gerekmektedir.

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
hoşgeldin aramıza öncelikle. kimin nasıl ne kadar eğitim aldığı önemli olan değil. kimin neler yapabildiğidir. senden kat ve kat üstün eğitimli biri gider çalışmaya başlar ama birşey yapamaz eğitimli diye o, o işte barınamaz. sen gidersin ya da ondan daha düşük eğitimli biri gider çatır çatır harikalar yaratır. ve kazanan o olur. en kolay yoldan anlatımı budur sektörün.

ama şunuda unutma... krizden hepimiz nasibimizi aldık. bahsettiğin gibi üniversite mezunları - 10 sene tecrübe sahipleri bile iş bulamayabiliyor günümüzde... takılma eğitime vs. 17 yaşındasın ve bir hedefin var güzel güzel bunları düşünüyorsun. kendini geliştirmeye bak. araştırmacı ol. peşini bırakma.

cannurbey

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.cannurdaskiran.com
Çok teşekkür ederim verdiğiniz değerli cevaplar için. Dün sertifikaları dağıttılar, ilk üçe girmenin mutluluğu yanında bir de sizin bu güzel cevaplarınızla şu an sanırım dünyanın en mutlu gençlerinden birisiyim :) çok teşekkürler, iyi günler dilerim.