Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafik Tasarımcılara Sorular?

allisone

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlr kafası karışmış birisiyle karşı karşıyasınız..Lütfen bir kaç dakikanızı ayırıp bildiğiniz kadarıyla bilgilendirirseniz çok sevinirim..trenlerde satış yapan seyyar satıcılar gibi oldum biliyorum ama forumlarda sorulan soruları genelde okuyup geçiyor herkes..

Sorularım;

Kurumsal kimlik tasarlanırken izlenecek adımlar nelerdir?
yani tasarım yapılıp baskıya veriliyor ciktiları alınıp müşteriyemi sunuluyor doğrudan?yoksa başka ritüeller varmıdır?

Bir yerde okumuştum çalışmalarınıza dışarıdan logo veya resim eklediğinizde kullanılan resmin renklerini matbaaya bildirmek gerekir..
bu kısımda anlamadığım şey tasarımımı yaptıktan sonra baskı aşamasına getirdiğim çalışmamı matbaaya verirken ekstra ne gibi bilgiler vermeliyim adamlar?zaten tasarımda kullanılan renkler belli adamlar görüyor neden ekstra böyle söylemek icab ediyorki?

Kesim payı her çalışmada aynımıdır?Kağıdın kalınlığına türüne göre değişirmi?Kartvizit veya broşür yada zarfta farklılık gösterirmi?

Photoshop ta güzel bir afiş tasarladım cmyk300dpi de çalıştım matbaaya versem ne gibi sıkıntılar yaşarım?İlla ki illustratorde mi çalışmam gerekiyor basılı işler yaparken?Çünkü Photoshop ile çok daha özgür ve kolay şekilde işleri bitirebiliyorum.Ama illustrator hem daha performans harcayan yazılım hemde photoshop kadar hakim değilim..

Standar bir kurumsal kimlikteki elemanlar nelerdir zarf,antetli kağıt,kartvizit vs vs..

hale_ozln

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlr kafası karışmış birisiyle karşı karşıyasınız..Lütfen bir kaç dakikanızı ayırıp bildiğiniz kadarıyla bilgilendirirseniz çok sevinirim..trenlerde satış yapan seyyar satıcılar gibi oldum biliyorum ama forumlarda sorulan soruları genelde okuyup geçiyor herkes..

Sorularım;

Kurumsal kimlik tasarlanırken izlenecek adımlar nelerdir?
yani tasarım yapılıp baskıya veriliyor ciktiları alınıp müşteriyemi sunuluyor doğrudan?yoksa başka ritüeller varmıdır?

Bir yerde okumuştum çalışmalarınıza dışarıdan logo veya resim eklediğinizde kullanılan resmin renklerini matbaaya bildirmek gerekir..
bu kısımda anlamadığım şey tasarımımı yaptıktan sonra baskı aşamasına getirdiğim çalışmamı matbaaya verirken ekstra ne gibi bilgiler vermeliyim adamlar?zaten tasarımda kullanılan renkler belli adamlar görüyor neden ekstra böyle söylemek icab ediyorki?

Kesim payı her çalışmada aynımıdır?Kağıdın kalınlığına türüne göre değişirmi?Kartvizit veya broşür yada zarfta farklılık gösterirmi?

Photoshop ta güzel bir afiş tasarladım cmyk300dpi de çalıştım matbaaya versem ne gibi sıkıntılar yaşarım?İlla ki illustratorde mi çalışmam gerekiyor basılı işler yaparken?Çünkü Photoshop ile çok daha özgür ve kolay şekilde işleri bitirebiliyorum.Ama illustrator hem daha performans harcayan yazılım hemde photoshop kadar hakim değilim..

Standar bir kurumsal kimlikteki elemanlar nelerdir zarf,antetli kağıt,kartvizit vs vs..

Standart bi kurumsal kimlikteki elemanlar logo kartvizit antetli kağıt antetli zarf fatura irsaliyeli fatura cd zarfı not kağıdı ve bloknotlar gibi gibi...

Photoshopta iş çalışmak matbaa için sıkıntı olmaz bende bi matba grafikeriyim ama şöle bi durum var bu afiş vektörel bi programda yapılmış baskı kadar kaliteli bi baskı olmayacaktır helede afişinizde yazılar kullanmış iseniz yazıların pixel pixel çıkma ihtimalide var eger fazla yazılı bi afişşse photoshoptan tif veya psd görseller alarak vektörel bi programda çalışmanızı tavsiye ederim

Yaptıgınız işiniz de kullandıgınız renkleri matbaaya bildirme zorunlulugu diye birşey yok tabiki ama bildirmeniz daha mantıklı olacaktır egerki extra bi renk kulanmmıs iseniz kaliteli bi baskı için çünkü herhangi bir yanlıs anlaşılmada ben size bildirmiştim diyebilirsiniz bu durumda hem matbaacı hem de siz baskı sonrası sıkıntı yaşamassınız

Ve son olarak eklemek istediğim bi konu var vektörel bi programda yaptıgınız çalışmanızda egerki görsel kullanmış iseniz asla embed yapmayın eklediğiniz görselleri çünkü embedlenen resime matbaa hiç bir etkide bulunamıyor yanlışlık var ise düzeltemiyor bu da çalışmanızda bi sorun varsa baskı hatalarına yol açıyor Bu yüzden kaliteli bi baskı istiyorsanız çalışmanızla birlikte kullandıgınız görselleride matbaaya göndermenizdir tavsiyem

Bilgim dahilinde size bilgi vermeye calıstım umarım aklınızdaki sorulara bi nebzede çözüm getirebilmişimdir teşekkürler :)

allisone

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çok çok çok teşekkür ederim "hale_ozln "..İnan o kadar yararı oldu ki ne kadar teşekkür etsem azdır..
özellikle şu aşağıdaki kısmı hiç düşünmemiştim..çok faydalı oldu benim için..

"Ve son olarak eklemek istediğim bi konu var vektörel bi programda yaptıgınız çalışmanızda egerki görsel kullanmış iseniz asla embed yapmayın"

bir kaç gün sonra ilk basımımı gerçekleştiricem bana ne önerirsiniz peki?Broşürümü tasarladım resimleri cmyk olarak klasöre kayıt ettim çalışmam cmyk 300dpi olarak ilustratorde tasarlayıp kayıt ettim..kesim paylarını bıraktım..unuttuğum başkabirşey olamaz diye düşünüyorum ama yinede tavsiyeniz olursa dikkate alıcam..

3 kırım broşür tasarlamak istiyorum içteki kalan bölümün boyutu diğer lerine göre bi kaç mm daha küçük olmalı diye birşey okudum..tam olarak hangisi olduğunu anlayamadım..bu konudada bilgi verirseniz çok sevinirim..

tekrar çok teşekkürler..

hale_ozln

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çok çok çok teşekkür ederim "hale_ozln "..İnan o kadar yararı oldu ki ne kadar teşekkür etsem azdır..
özellikle şu aşağıdaki kısmı hiç düşünmemiştim..çok faydalı oldu benim için..

"Ve son olarak eklemek istediğim bi konu var vektörel bi programda yaptıgınız çalışmanızda egerki görsel kullanmış iseniz asla embed yapmayın"

bir kaç gün sonra ilk basımımı gerçekleştiricem bana ne önerirsiniz peki?Broşürümü tasarladım resimleri cmyk olarak klasöre kayıt ettim çalışmam cmyk 300dpi olarak ilustratorde tasarlayıp kayıt ettim..kesim paylarını bıraktım..unuttuğum başkabirşey olamaz diye düşünüyorum ama yinede tavsiyeniz olursa dikkate alıcam..

3 kırım broşür tasarlamak istiyorum içteki kalan bölümün boyutu diğer lerine göre bi kaç mm daha küçük olmalı diye birşey okudum..tam olarak hangisi olduğunu anlayamadım..bu konudada bilgi verirseniz çok sevinirim..

tekrar çok teşekkürler..

Rica ederim ne demek yardımcı olabildiysem cok sevindim

Sorularınıza gelince de işi görmeden bi yorum yapmam imkansız ama kesim paylarını bırakıp taşırmaları verdiyseniz sorun olmaz diyorum resimler de cmyk ve embedsiz ise problem olmıycaktır

Diğer konuya gelincede şimdi elimde broşürün bi görseli yada bi maketi olmadan hangi kısımdan ölçüyü bi kaç mm çekeceğinizi tam kesin tahmin edemiycem ama önemlidir bu kırımlı oldugu için kesinlikle iç kısıma gelecek olan sayfasında en az 2 yada 3 mm kısmalısınız ölçüyü ki katlanabilmeli