Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafiker olmak için tavsiye istiyorum..

Gökhan_gs

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben lise son öğrencisiyim. Grafiker olmak istiyorum. nasl bi eğitim almam gerekir, neler yapmalyım? bana yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Benzer konular

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
Arkadaşlar ben lise son öğrencisiyim. Grafiker olmak istiyorum. nasl bi eğitim almam gerekir, neler yapmalyım? bana yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Merhaba gökhan,
Grafiker mi olacaksın! Grafiker nedir ? Öncelikle bunun tanımı bilmen lazım!
Birkaç soru var kafamda onları senle paylaşmak istiyorum...
1- Grafik işleriyle uğraşan her kişiye grafiker mi deniyor?
2-Grafik Tasarımcı, Grafiker Yardımcıları kimdir?
3-Grafik tasarımcılar ve grafik yardımcıları grafiker gibi düşünemez mi yoksa?
4-Grafiker Tanrı mıdır...?
5-Grafiker Kim öyleyse...?
Bu soruların cevapları bence şunlar...:

1-Grafik işleriyle uğraşan her kişinin adı grafiker değildir! Uğraşıyorsa grafik tasarımcı sıfatını alır!
2-Grafik Tasarımcı ; Grafik işlerine merakı olan, tasarım yapma da uzman olan kişiye denir... Grafiker Yardımcısı ise, grafiker'in takıldığı yerlerde ona yardımcı olan kişidir...
4-Grafiker tanrı olamaz...Çünkü yaratmak allah'a masustur...Grafikere fikir üretme, birşeyler oluşturma gücünü allah vermiştir...
5-Grafiker; Bedensel olarak(çizim yapma yeteneğine sahip), hayal gücüyle fikirler üreten, yeniliğe açık, kendini geliştiren kişiye grafiker denir...

Peki sen nesin Grafiker misin , Grafik Tasarımcı mı ?
Ben Grafiker değilim, Grafik tasarımcıyım...
Herkes Photoshop,Coreldraw vb. grafik programlarını kullanabilir fakat üretmezse bişeyler onun adı grafiker olabilir mi?
Üniversitelerin Güzel sanatlar bölümünde gitmek istediğin Grafik Bölümü, Ressamlık vb. gibi yerlerinde eğitimi alabiliyorsun ...
Fakat üstüne basa basa söylüyorum...Eğitim alırsın önemli olan kendini geliştirmektir...Eğitim almakla olunuyorsa bende gitmek istiyorum; adımı grafiker yapmak istiyorum..Grafikerin filozofla farkı yok unutma!

Forumda uzman arkadaşlarım bir bilgi yanlışım varsa cümlemi düzeltirlerse teşekkür ederim...

:iloveyou:
Aoratos Desing​

designerMUSTI

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
mygrafikcreativeart.blogspot.com
Grafiker olmak istiyorsan önce olumsuzlukları gözden gecir
Cünkü grafiker arkadaslarımızın yasadıgı bir cok olumsuzluk, onları bu meslegi bırakmaya itiyor.
İşverenler, grafilerleri işini yapan kişi olmaktan çok nasıl daha az paraya daha fazla çalıştırabilirim cabasında oldukları için ve daha bunun gibi bir çok neden grafiker olma yolunu kesiyor.
Ama grafiker olmak için bu meslekte kullanılacaksın galiba...

Bu benim düşüncelerimdi, tabiki amacım seni soğutmak degil, sadece bazı gercekleri simdiden görmen...

Başarılar Dilerim...

Gökhan_gs

🌱Yeni Üye🌱
çok teşekkür ederim fikirleriniz için öncelikle :)
tabi böyle dşününce grafiker olmak deil grafik tasarımcı olmak daha mantıklı geliyor. Peki ben ilk eğitimi nasıl almalyım, bi kursa falan gitsem faydasını görür müyüm?

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
bir kursa gitsen hiçbir faydasını görmezsen. tecrübeyle sabitlendi. ben bu mesleği 2 yıl gibi bir zaman icra ettikten sonra bir kursa gidip sertifika alayım belki birşeyler öğretirler hevesiyle yazıldım. sonra ne mi oldu? kurstaki öğretmene ben birşeyler öğrettim. kalktım tahtaya dersi ben anlattım zaman zaman. yani kısacası kursa gidip bir grafiker olunmuyor. o yüzden yeteneğin de varsa güzel sanatlara gitmeni öneriyorum. ha onun için bir resim kursuna, özel yetenek sınavı için bir hazırlık kursuna git tabii. grafik tasarım eğimi veren bir kurstan eğitim alıp ben grafikerim ben grafik tasarımcıyım diye piyasaya çıkacaksan hiç bulaşma derim. çünkü hem iş bulman hem de bulduğun işlerde mutlu olman çok zor olacaktır. bu benim nacizane fikirlerim tabii.

workmedya

🌟Usta Tasarımcı🌟
bende kendi başıma öğrendim aynen arkadaşdaki gibi sonra bi photoshop kursuna gideyim bakıyım ne war ne yok diye.bide baktım ders anlatıyorum.aynı şeyler benim başımdanda geçti.kurslara o kadar para bayılmana gönlüm razı olmaz.buradan dersleri takip et iyi olur

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
çok teşekkür ederim fikirleriniz için öncelikle :)
tabi böyle dşününce grafiker olmak deil grafik tasarımcı olmak daha mantıklı geliyor. Peki ben ilk eğitimi nasıl almalyım, bi kursa falan gitsem faydasını görür müyüm?

Hayat bir eğitimdir, eğitim alıyorsun şuan bu yazıyı okurken bile...
Eğitim nedir? Birilerinin eğitim vermesi ve senin alman mı ?
Verilen eğitimi ne kadar aldın acaba?
Benim düşünceme göre insan ilgiliyse verilen eğitimi almıştır
Hatta o eğitim az gelmiştir geliştirmeye çalışmıştır... Asla geliştim herşeyi biliyorum deyip de kapatma beynini hiç birşeye geliştir geliştir geliştir ! Ukalalık,
yanlışlıklara sapmana yardımcı olur! Kolaylıklara sapma, zorluklara sap, Zorla başla kolayı öğrenme zaman almaz...
Neti altına üstüne et öğrenirsin masabaşında bile bişeyler...
Eğitim sadece kursa gitmekle,üniversite okumakla olmuyor...
Üniversite okumuş da boşta gezen birçok kişi var, senin de onlardan olmaman için öncelikle girişimcilik yönünü geliştirmen lazım...Sana faydalı olana yönel!
İnternetten eğitim cdlerine bak kursa gitmene gerek yok!
Hayal gücünü geliştirici şeylere yönelmende iyi olur!

Tylcn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ademyalcin.net
bir kursa gitsen hiçbir faydasını görmezsen. tecrübeyle sabitlendi. ben bu mesleği 2 yıl gibi bir zaman icra ettikten sonra bir kursa gidip sertifika alayım belki birşeyler öğretirler hevesiyle yazıldım. sonra ne mi oldu? kurstaki öğretmene ben birşeyler öğrettim. kalktım tahtaya dersi ben anlattım zaman zaman. yani kısacası kursa gidip bir grafiker olunmuyor. o yüzden yeteneğin de varsa güzel sanatlara gitmeni öneriyorum. ha onun için bir resim kursuna, özel yetenek sınavı için bir hazırlık kursuna git tabii. grafik tasarım eğimi veren bir kurstan eğitim alıp ben grafikerim ben grafik tasarımcıyım diye piyasaya çıkacaksan hiç bulaşma derim. çünkü hem iş bulman hem de bulduğun işlerde mutlu olman çok zor olacaktır. bu benim nacizane fikirlerim tabii.

tdogan86, katılıyorum...

Aoratos Design​