Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafikerlerin iş imkanı?

drummer91

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba öncelikle üstadlar,grafiker arkadaslar ve adaylar... Benim şöyle bir sorunum var forumlardan ve grafik ajanslarından edindiğim izlenimlere göre iş imkanı son derece kısıtlı hatta vasat bir hale gelmiş gibi duruyor... Ben suan istanbulda grafik tasarım 1.sınıf öğrencisiyim bu işe bilerek ve isteyerek girdim,ancak suanki duyduğum ve gördüğüm manzara hiç iç açıcı gelmiyor ve beni tedirgin ediyor... Sonuç olarak tek bir sorum olucak;
Grafikerlik mesleği şuan ne durumda? ve önümüzdeki 2-3 yıl ne durumda olacak?

Bunların cevabı benim için gerçekten çok önemli ve lütfen bu işte gerçekten var olan grafiker üstadlardan arkadaşlarımdan cevaplar bekliyorum..Saygılar.

Bu konuda düşünceleriniz çok önemlidir lütfen duyarsız kalmayınız...

atibin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba öncelikle üstadlar,grafiker arkadaslar ve adaylar... Benim şöyle bir sorunum var forumlardan ve grafik ajanslarından edindiğim izlenimlere göre iş imkanı son derece kısıtlı hatta vasat bir hale gelmiş gibi duruyor... Ben suan istanbulda grafik tasarım 1.sınıf öğrencisiyim bu işe bilerek ve isteyerek girdim,ancak suanki duyduğum ve gördüğüm manzara hiç iç açıcı gelmiyor ve beni tedirgin ediyor... Sonuç olarak tek bir sorum olucak;

Bunların cevabı benim için gerçekten çok önemli ve lütfen bu işte gerçekten var olan grafiker üstadlardan arkadaşlarımdan cevaplar bekliyorum..Saygılar.

Kısırdöngüye girmiş durumda.
2 Ay kursa giden dalıyor piyasaya grafikerim ben diye.
Öyle veya böyle ( genelde fazla maaş talep edemezler bu bakımdan ) bir işe girerler, işyerinde verimli olamazlar, bir kaç işi batırırlar ve ayrılmak zorunda kalırlar...

Şimdi sonuç:
İşverenin müşteri ilişkileri zedelendi ve bazen bitti bile...
İşveren hem o batırılan işden zarar gördü, hemde ucuz etin yahnisi diye bu kursdan çıkma grafikere bir kaç zaman boşuna yatırım yaptı.

İşveren yeni personel arayışında ama işleri azaldığından veya müşteri memnuniyetsizliğinden artık daha az kazanır oldu.
Ve yine el mecbur belki biraz daha tecrübeli sandığı kursdan çıkma grafiker aldı.
Alışmış kudurmuşdan beterdir ama bu atasözü hiç aklına gelmez...

Eleman yeni iş arayışında ama az da olsa tecrübeli, cv sini daha bi doldurup yeni iş aramaya başladı... Yeni iş başvurusunda birazda uçabiliyor artık, onu yaptım bunu yaptım. Yeni işvereni hoop diye alıverdi işe...

İşte aynen böyle devam eden bir kısırdögü.

Ara Not: drummer91 seni tebrik ediyorum, bir grafiker adayı olarak bu işin okulunda okumana rağmen avatarında GRAFİKER yazmadığı için.

Yukarıdaki kısırdöngüde gün geçtikçe vasat veya klon işler çıkıyor. Sebebi yukarıdaki gerçekler...

Bu gün 4/4 lük bir grafikerin ( Okullu ve en az 2-3 Sene ajans tecrübeli ) maaşı 2500-12000 arası değişiyor. Ama bu rakkamlar sizi pek heveslendirmesin, bu tip maaşları alan sayısı ve bu maaşları verecek işveren o kadar da fazla değil.

" Ucuz et peşinde işverenler " olduğu sürece
" 2-3 ayda grafik eğitimi " verdiğini iddia eden şaşkın ve paragöz kurslar olduğu sürece;

böyle gelmedi ama böyle devam eder gider...

drummer91

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
benimde tek korkum zaten çıkınca iş bulamama korkusu bakalım ne getircek bana 3 yıl..
Grafiker yazmak zaten şuan için saçma kendi yağımızda kavruluyoruz demek en doğru tabir şuan için..
yorum için çok teşekkür ederim diğer deneyimli grafiker abilerimin arkadaslarımın yorumlarını almak isterim..

tasarim_izmir

🌱Yeni Üye🌱
çok negatif bakmamak lazım.
kendini iyi bir grafiker olarak yetiştirirsen mutlu eder seni bu meslek bence.
ona bakarsan, hangi meslek mensubu istediği paraları kazanıyor ki. kimse dokunsan bin ah işitirsin.

bir de satış konusunu bilmek lazım. sunum, satış, pazarlık vs.. bu konularda çokça mücadele vermek gerekiyor. işin bu kadar ayaklara düştüğü bir ortamda satış konusundaki başarı, nihai başarıyı çok etkiliyor. kısacası, kendini ve yapacağın işi çok iyi ifade edebilmek lazım. yoksa herkes web tasarımcısı, herkes grafiker...

yine de diğer arkadaşlar kadar karamsar bakmıyorum ben konuya. sadece şartlar biraz daha zorlaşıyor gittikçe ve bunu da çok doğal karşılıyorum. iyi iş yapanlar için fırsat...

Hukumsuz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sevgili kardeşim 4 Yıldır bu işi yapıyorum askerde bile macintoch başında 14 ay geçirdim. Severek yaparsan eğer masa başında vaktin nasıl geçtiğini anlamazsın. bu iş yetenek işi güvenip kendini geliştirirsen ekmek yersin bu işten.

my-f

🌱Yeni Üye🌱
kendini geliştirmene bağlı.....

edy3144

🌱Yeni Üye🌱

şöyle yorumlara bakıyorum da pekte memnun değil maalesef kimse. Ancak şöyle bir durum var bundan 10 sene önce bu kadar grafiker, tasarımcı vb. kişiler yoktu. O dönemler internetde çok yaygın değildi ve bu yüzden herkes bu işe giremiyordu. Şimdi ise coreldraw ve photoshop hakkında çok az bilgisi olan kişiler bile bu işe giriyor. Nedenine gelince geçmişte yapabildiğimiz herşey hayal gücünden üretiliyordu. Şimdi ise emek hırsızlığından üretiliyor. Evet bu meslek belki kötüye gidiyor ancak şuda bir gerçek ki ne kadar yeni adaylar her geçen gün artsada herkes emeğinin karşılığını alır. Ben mesleğimi seviyorum tamam kazancı belki hakettiğimizden daha düşük ancak yine de yapılacak iş diye görüyorum. Zaten bir başlanırsa daha vazgeçilmiyor. Şahsen benim bu saatten sonra yapabileceğim başka bir işte yok. Başarılı olmanı dilerim aday kardeşim

fatma potak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende hıc memnun degilim matbaa meslek lisesi mezunuym ustune akdeniz üni grafik tasarm mezunuym yıllardır matbaanın ıcndeym.ustune destek olsun kursada gıtmm.ama keske okumasaydm bu meslegı cok sevrk basladm sonu husran.cnku pıyasa cok dusmus.vasıfsız ıscıler bıle 850-900 alırken bize 1000 tlyi yakıstrıolar.cokkotu sktor allah yardmcmız oksn.kursa gidip az parayla 3 ayda grafiker olan kişiler yuzunden meslegımızı dusurduler.

Kadir52

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaş Kendini Geliştirdiğin Sürece Kaliteli ve Zamanında İş Ortaya Çıkardıkça Bu Piyasa Her Zaman İş Bulursun. Ben Ordu'da İkamet Ediyorum ve Grafik Tasarım Kursu Vs. Almadım. 10 Yıldırda Grafikerlik Yapıyorum. Kendi Merakımla Başladım Grafik Karalamaya Zamanla Photoshop Ilıstrator Corel Vs. Eğitimlerini Aradım Buldum Zaman Zaman İzledim Zaman Zaman Okudum Zamana Zaman Araştırarak 2 Sene Gibi Bir Zamanda Sadece Bunları Öğrenmekle Zaman Geçirdim. Programlar Hakim Olduğun Sürece Yaratıcılığında Varsa Birde Zamanınıda Kaliteli İş Teslim Edebiliyorsan Arkası Geliyor. Grafikerlik Yapıcam Bu Sektörde Var Olucam Diyorsan Kendine Bir Çalışma Prensibi Edineceksin ve Bu Prensipten de Asla Taviz Vermeyeceksin. Bu Piyasada Üç Kuruşu Beş Köfte İsteyenler Çoktur. Ben 10 Yıldır Aynı Ajansta Çalışmaktayım. Kesinlikle Çalışma Prensiplerimden Taviz Vermeden Ama İşimide Aksatmadan Yapıyorum. Ne Patronlarım Benden Vazgeçebiliyor Nede Çalıştığım Müşteriler Önemli Olan Yapabileceğine İnandığın Şeyi Yaparım Demek ve Kesinlikle İşe Girebilmek Adına İş Sahibi Olmak Adına Unut Satıp Umut Pazarlama Ne Yazık Ki Bizim Bu Sektörümüzde Bu Tarz İnsanlar Çok Fazla Adam Sadece Corel Biliyor Ama İşe Girebilmek Adına Öyle Bir Cv Hazırlıyor ki Bir Bakıyorsunuz Adam Süper Ötesi Bir Grafiker İşe Girdikten 1 Hafta Sonra Ne Oldukları Ortaya Çıkıyor ve Hele Hele Küçük Bir Şehirdeyseniz Eğer Daha İş Bulma Şansı Kalmıyor...