Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafikerligin A sı

Bay.KLANSIZ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
Selamlar arkadaşlar grafikerlik hakkında hiç bir bilgim yok dolayısıyla fikrimde yok fakat en azından hangi alanlarda ve ne şekillerde kullanılabilecegini az çok biliyorum...

Grafiker yapmak isteyen benim gibi sadece bu bilgilere sahip bir insan ilk başta neler yapmalıdır neler okumalı veyahut hangi programları temin etmelidir..?Grafikerligin A sı nedir kısacası..

Birde Bilge adam diye bir kursa kayıt oldum gecen günlerde grafiker tasarımı ve web konularında 5 ay boyunca hafta içi hergün kusr alacagım.Bu kurs hakkında daha dogrusu bilge adam hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız mutlu olurusum..

Selamlar..

Benzer konular

posthumous fame

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İşin özünde; kursu alacağınız eğitim kurumunun adı, markası, etiketi değildir önemli olan
size kursu verecek olan eğitmenden ne alabildiğiniz ve gelişiminizi nasıl sürdüreceğinizdir önemli olan.

Şunu da ekleyeyim, eğitim kurumları hayal gücünüzü geliştirmenize çok faydalı olamayacaktır fakat, tercih ettiğiniz kurum sizinde gayretinizle, en önemli programları tasarımda önemsiz birer araç olarak kullanabilecek düzeye getirebilecektir.

Bay.KLANSIZ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
peki benim kursa başlamama daha 3,5 ayım var bu süre içinde birşeyler yapmak istiyorum bu konuda heycanlıyım ve heycanımın hiçbirşey yapmayarak yatışmasını istemiyorum sürekli geliştirmek istiyorum bu noktada kullanabılecegım , daha dogrusu kullanmaya calısabilecegim programları nerelerden indirebilecegimi veya buna benzer benim bile bilemedigim ihtiyacım olan konularda yardımcı olabilirseniz bana söylerseniz cok sevinirim

posthumous fame

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photoshop edinebilirsiniz mesela, yeni başlayan bir kullanıcı için en fazla tutorial içeren program belki de odur. Gerek resimli anlatımları olsun gerek videolu anlatımları olsun birçok yerde bulabilirsiniz.

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Bir grafikerde temelde bulunması gereken şeyleri birazda mizahi dille ifade etmeye çalışayım.

1-İlköğretim veya orta öğretim yaşamınızda,
a)Resim dersinde öğretmenin verdiği ödevleri veya konuları güzel resim yapan bir arkadaşlarınıza yaptırdıysanız.
b)Bu derslerin birinde "Ya hocam bunlar oks veya öss de çıkmayacak neden bunlarla zamanımızı alıyorsunuz?" dediyseniz,
c)"Ben çöpten adam bile çizemem." bahanesinin arkasına sığınarak, resim dersi ile irtibatı kopardıysanız.
d)Tatillerde sıkıntıdan elinize geçen herhangi bir çizim aracıyla (kurşun kalem, tükenmez kalem, eskiden kalma kırık bir mavi pastel boya vb.) elinize geçen bir kağıt köşesine çizim ihtiyacı duymuyorsanız,

2-18+ yaşamınızda yani ilk ve ortaöğretim yaşamınızın dışında.
a)Evde bozulan çamaşır makinasını tamir etme gibi delice bir cesarete sahip değilseniz,
b)Yolda yürürken mağaza tabelalarını izlerken herhangi birşeye veya birine çarpmamışsanız,
c)Gazete kağıdı üzerinde yemek yerken o gazetede yer alan reklamları incelerken arkadaşlarınız yemeği bitirip siz iki lokma yememişseniz.
d)Yastığa başınıza koyduğunuzda aklınıza takılan birşey için yataktan kalkıp not almıyor veya google'de araştırma yapmıyorsanız,
e)Photoshop veya corelde biçimlere veya haflere takla attırmanın grafikerlik için yeterli olduğunu sanıyorsanız,
f)Grafik tasarımı, oto elektrikçilik veya nalbantlık gibi 3-5 ayda öğrenilen bir meslek sanıyorsanız,
g)Grafik tasarımcının yazılım bilgisi, kendi donanımımdan daha üstte yer alır, yani ben değil MAC veya PC'im yetenekli olsun diyorsanız,
h)Amerikayı tekrar keşfetmeye ne gerek var, O ve ŞU yapmış, bende ONUN veya ŞUNUN izlediği yöntemi izleyerek bu işi kotarırım gibi arakçı bir zihniyetiniz varsa,
i)"Yaw hayatta bir baltaya sap olamadım, bari bir kursa gideyimde grafiker olayım" moduna girmişseniz,
j)Kitap okumuyorsanız, iki kelimeyi doğru dürüst yazamıyorsanız, internet, msn veya chat dili iliklerinize işlediyse,
k)Pablo picassoyu, Hanry Matisse'yi anlamaya çalışmadıysanız,
l)Soyut resmi hala deli saçması sanıyorsanız, "Lan ben bunların yaptığı şeyi kedinin kuyruğuna boya sürerekte yaptırırım." diye düşünüyorsanız,

Biraz daha düşünün derim bence.

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
Bir grafikerde temelde bulunması gereken şeyleri birazda mizahi dille ifade etmeye çalışayım.

a)Resim dersinde öğretmenin verdiği ödevleri veya konuları güzel resim yapan bir arkadaşlarınıza yaptırdıysanız.
b)Bu derslerin birinde "Ya hocam bunlar oks veya öss de çıkmayacak neden bunlarla zamanımızı alıyorsunuz?" dediyseniz,
c)"Ben çöpten adam bile çizemem." bahanesinin arkasına sığınarak, resim dersi ile irtibatı kopardıysanız.
d)Tatillerde sıkıntıdan elinize geçen herhangi bir çizim aracıyla (kurşun kalem, tükenmez kalem, eskiden kalma kırık bir mavi pastel boya vb.) elinize geçen bir kağıt köşesine çizim ihtiyacı duymuyorsanız,

a)Evde bozulan çamaşır makinasını tamir etme gibi delice bir cesarete sahip değilseniz,
b)Yolda yürürken mağaza tabelalarını izlerken herhangi birşeye veya birine çarpmamışsanız,
c)Gazete kağıdı üzerinde yemek yerken o gazetede yer alan reklamları incelerken arkadaşlarınız yemeği bitirip siz iki lokma yememişseniz.
d)Yastığa başınıza koyduğunuzda aklınıza takılan birşey için yataktan kalkıp not almıyor veya google'de araştırma yapmıyorsanız,
e)Photoshop veya corelde biçimlere veya haflere takla attırmanın grafikerlik için yeterli olduğunu sanıyorsanız,
f)Grafik tasarımı, oto elektrikçilik veya nalbantlık gibi 3-5 ayda öğrenilen bir meslek sanıyorsanız,
g)Grafik tasarımcının yazılım bilgisi, kendi donanımından daha üstte yer alır, ben değil MAC veya PC'im yetenekli olsun diyorsanız,
h)Amerikayı tekrar keşfetmeye ne gerek var, O ve ŞU yapmış bende ONU veya ŞUNUN izlediği yöntemi izleyerek bu işi kotarırım gibi arakçı bir zihniyetiniz varsa,
i)"Yaw hayatta bir baltaya sap olamadım, bari bir kursa gideyimde grafiker olayım" moduna girmişseniz,
j)Kitap okumuyorsan, iki kelimeyi doğru dürüst yazamıyorsan, internet, msn veya chat dili iliklerine işlediyse,
k)Pablo picassoyu, Hanry Matisse'yi anlamaya çalışmadıysan,
l)Soyut resmi hala deli saçması sanıyorsanız, "Lan bunların yaptığı şeyi kedinin kuyruğuna boya sürerekte yaptırırım." diye düşünüyorsan,

Yazınızdan çok etkilendiğimi belirtmek isterim Cahit Bey. Arkadaşımızın kafasındaki soru işaretlerine ışık tutacağını umuyorum.

Bay.KLANSIZ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.facebook.com
Tamamdır..Çok teşekkür ederim siteden de anladıgım kadarıyla hayal gücümüzün hazır olması gerekiyor..Zaten sizde bunu destekliyorsunuz.photoshop edinmeye çalışıyorum fakat bulamıyorum bulduklarımda ya tr yaması veya daha degişik birşeyler oluyor.Bu konudada beni yönlendirebilirmisiniz ?

napiim

🏅Acemi Tasarımcı🏅

g)Grafik tasarımcının yazılım bilgisi, kendi donanımımdan daha üstte yer alır, yani ben değil MAC veya PC'im yetenekli olsun diyorsanız,
h)Amerikayı tekrar keşfetmeye ne gerek var, O ve ŞU yapmış, bende ONUN veya ŞUNUN izlediği yöntemi izleyerek bu işi kotarırım gibi arakçı bir zihniyetiniz varsa,
j)Kitap okumuyorsanız, iki kelimeyi doğru dürüst yazamıyorsanız, internet, msn veya chat dili iliklerinize işlediyse,
k)Pablo picassoyu, Hanry Matisse'yi anlamaya çalışmadıysanız,
l)Soyut resmi hala deli saçması sanıyorsanız, "Lan ben bunların yaptığı şeyi kedinin kuyruğuna boya sürerekte yaptırırım." diye düşünüyorsanız,

Çok etkilendim yazınızdan inanın içimi okumuşsunuz aslında hastalıkda denilebilir . :tongueout: