Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafikerlik mesleği hakkında yardım ??

Sherry =)

🌱Yeni Üye🌱
Slm ben şehriban 17 yaşındayım anadolu ticaret meslek lisesi bilişim tek. bölümü veri tabanı programcılığı alanında okuyorum (baya uzun oldu sanırsam :D )
ben bişi sormak istiyorum ya ben grafiker olmayı çok istiyorum yani başka bi meslek istemiyorum hiçbir meslek bana grafikerlik kadar çekici gelmiyor zaten bölümümle ilgili hiçbir mesleği sevmiyorum grafikerlikte bölümümle ilgili değilmiş sanırsam :(
ya benim öğretmenlerim arkadaşlarım falan grafiker olmak istediğimi söylediğimde bana pek iç açıcı bakmıyorlar bugünde bir öğretmenim bu mesleğin fazla ilgi görmediğini söyledi iş imkanının iyi olmadığını söyledi yavaş yavaş bu mesleği yapan kişileri alan yerlerin daha kimse almadığını falan söylediler ben bu konuda bilgi almak istiyorum ya hayal kırıklığına uğradım başka ne meslek yapıcağımı bilmiyorum tek sevdiğim şey bu photoshop kullanıyorum ve çok seviyorum bu konuda fazla iyi olduğumu düşünmüyorum ama eğer bu meslek hakkında bana yardım ederseniz kendimi ilerletmek için kursa falan gideceğim lütfen yardımlarınızı bekliyorum..
birde bu bölümün üniversitelerde 4 yıllığı varmı onu merak ediyorum ?? lütefen yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.. :)

(bu arada konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim daha yeni üye sayılırım üye olalı baya olmuştu ama girmeye fırsatım olmamıştı siteye )

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
Düzce'de Grafik Tasarımcılığa o gözle bakılmasına şaşırmadım doğrusu. Aksi fikirler beklenemezdi elbette!!!
neyse, öncelikle seni ve senin gibi gençleri, öğrencileri anlayamıyorum. Herşey elinizin altında, her türlü imkanınız var bilgi sahibi olmak için. Gerçekten dünya elinizin altında! Ama sen bize şu soruyu soruyorsun:" bu bölümün 4 yıllığı var mı?" Araştır bir zahmet! Madem Grafik Tasarım ilgini çekiyor, madem bu işi yapmak istiyorsun neden araştırmıyorsun adamakıllı? Dünyada yapılan işlere bak, Türkiye'de yapılan işlere bak...neler yapılıyormuş? neler yapılmış? Bu iş ne demekmiş?

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
tam yoğrulucak yaştasın. ister; şimdiden bir atölyeye kaydolup, desen eğitimi almaya başlarsın. ve güzel sanatlar fakültesi grafik bölümüne hazırlanırsın... ister eş dost tanıdık yardımıyla isim yapmış ya da kalbur üstü sayılabilecek bir ajansta ameleliğe başlarsın...

bunların ikisi de seni hedefine götürebilir...

ancak düzcede aajans ya da matbaalardan beklenebilecek performans muhtemelen seni eğitmekten çok hayatından yıldıracaktır.

bu durumda en rasyönel çözüm GSF... gibi görünüyor.

başarılar...

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
işin zor görünüyor arkadaşlara katılıyorum ama şunuda bil grafikerlerlik photoshop programından ibaret değildir. şimdiden senin bir desen kursuna gitmen gerek 4 senelik üniversiteye sabah akşam çizim yaparak girebilirsin güzel sanatlar lisesi mezunları hep bir adım önde onlarla yarışabilmen için çok iyi olman ve otobüste telefonla konuşurken bile çizim yapmalısın evt bu mesleğe çok ilgi duyuluyo ama yeterince değer verilmiyoda emek hırsızı çok bulunduğun şehirde önemli tabi.

Sherry =)

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler yorumlarınız için gerçektende sizinde dediğiniz gibi işim zor ben oturduğum şehirden kaybediyorum... buRda benim tek gidebileceğim kurs web tasarım kursu çizim dersleri,desen dersleri falan veren hiçbir yer duymadım burda grafikerlik işleri yapan reklam ajansları var ama onlarda böle benim durumdakilerle ilgilenmiyorlar ! anlıcağınız ben oturduğum yerden kaybediyorum.. söylediklerinizden artık şansım olduğunu sanmıyorumm... !!

Nefret-i İsyan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm arkadaşım ben de senin gibi öğrenciyim ve grafiker olmayı çok istiyorum senden farkım ben web tasarım programcılığını okuyorum ve bursadayım :D
ben sitelere yazmayıp kendim araştırmayı denedim ve araştırdığım kadarıyla bildiklerim şunlar;
şöle söleim bu bölüm "güzel sanatlar fakültesi -grafik bölümü" altında bulunmaktadır 4 yıllıktır.her üniversitede yoktur.bu bölüme gidebilmen için sadece o bölümü kazanman yetmez birde ayrı bir sınava girip onuda kazanman gerekiyormuş hatta kazananlar arasında bile eleme yapılabiliyormuş, sadece photoshop programı bilmen yetmez,ayrıca o gereken programlarıda profesyonel biçimde kullanman gerekir onun dışında görseliğinde iyi olması hayal gücünün geniş olması gerekir ve iş bulma konusunda genelde matbaa, gazetecilik, reklam ajansları,web tasarımı şirketleri gibi yerlerde iş bulabilirsin :D
çok kısa bir şekilde anlattım,umarım yardımcı olmuşumdur :)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sektör ve mesleki tercihinz ne olursa olsun konu hakkında eğitim alır ve yılmadan öğrenmeyi prensip haline getirirseniz o denli başarılı olursunuz.

onlykorebe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
istemek ve bu doğrultuda pes etmeden çalışmak seni başarıya götürecektir emin ol :)