Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

grafikerlikte iş yokmu?

JOKER_OGUZ

🌱Yeni Üye🌱
ben grafiker olmak istiyorum onun için buraya kaydoldum soru sormak için 15 yaşındayım lise1e gidiyorum başkalarına söylüyorum grafiker olmak istediğimi iş bulamazsın diyorlar gerçekten öylemi iş yokmu şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Başkaları ne gibi işler yapmak istiyorlarmış?

JOKER_OGUZ

🌱Yeni Üye🌱
grafiker

hı onlar diyor hukuk oku ne güzel maaş al diyorlar ben ama kafama koydum ne gerekse yapıp grafiker olcam

yorgunella

♾️Grafik Gurusu♾️
bu her meslek için geçerli. birtek grafikerliğe mahsus değil. mesela muhasebeci olursun, iş bulamayabilirsin, avukat olursun iş bulamayabilirsin..
İçinden geçeni kendine inandığını yapmalısın. eğer ben bu işi yaparım diyorsan başlamalısın.. çünkü grafiker olmanın kuralları yoktur. başlarken şunları yaparsan şu programları bilirsen grafiker olursun diye birşey yoktur.. her ben bu programları biliyorum deyinde grafikerlik yapamaz.. grafiker olmakta zeka, cesaret ve yetenek ister..

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
hukukla grafikerliği zaten aynı kefeye koymak doğru değil....eğer ciddi manada üniversiteye gitmeyi düşünüyorsan tabıkı hukuk oku derim ...ama yok hoşlanmadığın bir bölümse grafikerlik oku..bence grafikerlik şuanın en gözde mesleklerinden birisi...asla işsiz kalmassın...en başından başlayacak zaman içinde kendını geliştirebileceğin ve eğleneceğin bir meslek haline gelecek eğer azimli istekli ve hayal gücün zengin ise...:)

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
hı onlar diyor hukuk oku ne güzel maaş al diyorlar ben ama kafama koydum ne gerekse yapıp grafiker olcam

Üniversite sınavlarına kadar uzun bir yolun var..Sen hukukta okusan, güzel sanatlara da gitsen aklından tek çıkartmaman gereken konu sadece derslerine çalışmak..

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Ben bunu bilir bunu söylerim. Çaycı olsan bile ( yanlış anlaşılmasın örnek olarak verdim sadece ) mesleğini severek yapıyorsan, başarılı olursun. Meslek seçiminde en önemli şey sevmek ve istemektir. Seven ve istiyen insan başarmanın yollarını arar. Gelelim iş yok mu olayına. İş şuan hiçbir sektörde yok...

OrJinaL_FenerLi

🌱Yeni Üye🌱
bende lise 2 öğrencisiyim eşit ağırlık bölümündeyim grafiker olmak istiyorum bildiğim kadarıyla hala eşit ağırlıktan alınıyor.grafiker olmak icin neler yapmamıs gerekior ? photoshopLa iLgiLeniorm resim cizme yetenegim var.

Yusa1

🌱Yeni Üye🌱
Selamlar;

Öncelikle arkadaşım, seni can-ı gönülden anlıyorum çünkü aynı sıkıntıları farklı bölümlerde bende yaşadım. Hayatıma en kaliteli şekilde yön vermek istiyordum ama -15 yaş itibari ile- paratmetleri değerlendirecek yeterli olgunluk ve bilgi birikimine sahip değildim. Daha sonra ÖSS denilen o lanet sınava girdim ve tercihlerim arasında bulunan İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandım.

Piyasa denilen yere baktığımızda Dünya'da her mesleğe arz ve talep var. Kimilerinde yetişmiş eleman sayısı az olduğu için daha popülerler, kimisi artık her adımda karşılaşılacak düzeyde ama olayları bu şekilde değerlendirmek çok yanlış çünkü doğal olarak insanlar talebin fazla arzın az olduğu popüler yerleri seçecekler ve en fazla 7 sene içinde o bölümünde fazla bir özelliği kalmayacaktır. Örnek vermek gerekirse Endüstri Mühendisliği ilk çıktığında çok popüler ve sürekli aranan bir meslekti lakin şu anda iş bulamayanların sayısı hayli yüksek. Peki ne yapmalıyız sorusu geliyor insanın aklına?

Bence; artık devir Marka olma devri,dev firma olsanda, kendi başına bir grafiker olsanda mantık çerçevesinde işini iyi yaptığın sürece her zaman iş bulabilirsin. Ayrıca Grafik ve reklam dünyası hergün biraz daha gelişmekte ve sürekli inovasyona önderlik edecek insanlara ihtiyaç duymakta.

Hayatında Başarılar Dilerim.

ibrahim_Esat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.aspmerkezi.com
ben ş uadna okulunda etkisiyle grafik üzerine başladım çalışmalara

İşb ulam konusuna gelince diyelim ki corel biliyorsun.

okulu bitirdin.

gitttin bir matbaacıya dedin corel biliyorum direk işe başlarsın 700-800 tl maaşla ama şu var :)

corel veya başak bir program bilemzsin. okjulu bitirirsin sonra iş arasın neden anlıyorsun dedikelridne hiç bir eşyden dersin kalırsın ortada

Yani demek istediğim olay şu.

bir hedefin var şu anda grafiker olmak ama çevren huhu okumanı istiyor

hukuk oku ama hukuğu okurken bu forumda bir program üzerine yoğunlaş derim.

bir programı öğren yarın bir gün okulu bitirdiğinde liseyi yani bir zamanda boşta kalabilirsin hukuk'a girişi ilk öss sınavı girişinde oalcak diye bir kaide yok.

hukuk kaznamadığın zaman bildiğin pogram sayesinde gider bir yerde iş te çalışırsın bu da sana artı bir gelir sağlar.

daha uzatmak isterdim ama başını ağrıtmak istemem