Neler yeni

Hacker ve Cracker Nedir...

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
Hacker, Türk Dil Kurumu'nun internet üzerindeki sözlüğüne göre bu kelimenin anlamı "Bilgisayar ve haberleşme teknolojileri konusunda bilgi sahibi olan,bilgisayarprogramlama alanında standartın üzerinde beceriye sahip bulunan ve böylece ileri düzeyde yazılımlar geliştiren kişi" olarak tanımlanır.
Hacker, yetenekli ve zeki bir bilgisayar kurdudur. Gerçek yeteneği ise bilgisayar güvenliği ve mantıksal programlama üzerinedir.
Hacker kavramının nasıl Türkçeleştirileceği konusundaki karmaşa dışında, bu kavramın evrensel boyuttaki anlamı da gerçek bir muammadır. Değişik sözlüklerde bu kavram hakkında bazı ortak ifadeler olsa da, bu konuda tam anlamıyla bir mutabakata varılmış değildir.
Bilgisayar programcılığı alanında, bir hacker bir exploit'e bir dizi düzeltme uygulama ya da varolan kodları kullanma yoluyla bir amaca ulaşan ya da onu 'kıran' bir programcıdır. Bazıları için, hacker sözcüğünün olumsuz bir çağrışımı vardır ve sistem "kıran" gibi çirkin, verimsiz ve kaba saba programcılık görevlerini yapan kişileri anımsatır.

"Hacker" İle "Cracker"Arasında Fark

Cracker bir programın kaynak kodu üzerinde değişiklikler yaparak yamalar çıkartarak veya "open source"adı verilen kaynak kodu açık projeler üreterek ilerlerken, Hacker ise olan sistemlerin açıklarını bulmak, şifrelenmiş dosyalara ulaşmak, güvenli denilen sistemleri aşmak ve bunun gibi birçok yasadışı olarak tarif edilen aktivite yapmaktadır.

Vikipedia Alıntıdı

Benzer konular

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
hackerlık zevkli is :D doğru yönde kullanıldığı takdirde tabiki.....
ama hacker olan bi kisi Cracker de olabilir yani bu isi yapma ihtimalide çok yüksek :)
bilgiler icin tskler

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
ben tsk ederim hacker olmama ragmen hackerlıgı carpıtan insanlar cok

Kesinlikle katılıyorum.Kulaktan duyma bilgilerle kendini hacker sanan insanlar dolu çevremizde.Şahsen bu konuda ki tek avuntum genel manada Türk "hacker"ların Ruslar ve ABD'lilere göre daha duyarlı daha onurlu bir duruş sergilemeleridir.Brezilyalı "hacker"ların başına neler geldiğini duyanınız olmuştur muhakkak.

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
Kesinlikle katılıyorum.Kulaktan duyma bilgilerle kendini hacker sanan insanlar dolu çevremizde.Şahsen bu konuda ki tek avuntum genel manada Türk "hacker"ların Ruslar ve ABD'lilere göre daha duyarlı daha onurlu bir duruş sergilemeleridir.Brezilyalı "hacker"ların başına neler geldiğini duyanınız olmuştur muhakkak.

brezilyalı hackerlara ne olmuş bahseder misiniz merak ettim :)

sedat17

🏆Pro Tasarımcı🏆
ben tsk ederim hacker olmama ragmen hackerlıgı carpıtan insanlar cok

siz hacker mısnız yoksa kulaktan dolma hacker mısnız? çoçuk oyuncağı falan sanıyorsunuz heralde doğru sanal ortam burası :D internet merkez kafasına göre herkes

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
siz hacker mısnız yoksa kulaktan dolma hacker mısnız? çoçuk oyuncağı falan sanıyorsunuz heralde doğru sanal ortam burası :D internet merkez kafasına göre herkes

imla hatası hacker "olmamama" ragmen yerine "olmama" olmuş bir nevi sürcü lisan...sedat17 daha sakin :)

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
brezilyalı hackerlara ne olmuş bahseder misiniz merak ettim :)

Bu Brezilyalı hacker arkadaşlar biraz yaramazlık yapıp bize ait önemli diyebileceğimiz 7 tane Türk sitesini kullanılmaz hale getiriyorlar.Bizimkiler bir organize oluyorlar ve cevaben Brezilya'ya ait 7000 siteyi aynı anda çökertiyorlar.Bu arkadaşların o günden beri uslanmış olduklarından bahsedilir :) Belki bunu başından sonuna kadar tasvip etmek doğru olmaz ama internet aleminde böyle bir çekişmenin,savaşmanın olmadığınıda yok saymak mümkün değil.

sedat17

🏆Pro Tasarımcı🏆
imla hatası hacker "olmamama" ragmen yerine "olmama" olmuş bir nevi sürcü lisan...sedat17 daha sakin :)

hocam yazdıgına göre yorum yaptım :D yanlış yoruma yanlış cevap oldu birden yorumda öyle bir yazı görünce komiğime gitti açıkçası :D:D:D

hokiri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
valla ben sene 2004 te tr.net i root lamistim ondan sonra icine baktim dsp bcp partileri var birde mulkiyeliler dernegi azcik sitelerinde oynama yaptim baktim hurriyette haber olmus onuda arkadas soyledi bana neyse cocukca islerdi iste en guzeli grafikerlik kasmiyorsun hayal edip uyguluyorsun :) referans :https://webarsiv.hurriyet.com.tr/2004/01/11/396972.asp bosverin siz ugrasmayin

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
İlginç

valla ben sene 2004 te tr.net i root lamistim ondan sonra icine baktim dsp bcp partileri var birde mulkiyeliler dernegi azcik sitelerinde oynama yaptim baktim hurriyette haber olmus onuda arkadas soyledi bana neyse cocukca islerdi iste en guzeli grafikerlik kasmiyorsun hayal edip uyguluyorsun :) referans :Hürriyet bosverin siz ugrasmayin

Hackerlık kötü yada iyi niyetli amaçlara hizmet etsede çok zor ve çok fazla yazılım ve sistem bilgisi gerektiren bir iştir. Seninde 2004 yılında bu şekilde xteamturk takımının içindeydiysen ki çok iyi biliyorum o sayfalar tek başına bir kişi tarafından indexlenmedi. Sonradan bu sistem bilgisini ve yazılım bilgisini köreltmeyi seçip grafikerliğe dönüş yapman çok enteresan arkadaşım. İlgnç geldi.

hokiri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
xteamturk dedigin seckin in grubumu bak ona sor ben o xturk sitesini bile hackledim nickim e site acilmis diye sor onlar cok iyi bilir :) hayatimin rekor hackini xturk forumuna attim tam mantikla 15 saniyede ftp yi kirdim :) nasil oldugunu sorma soylemicem sadece kafadan sifre kirdim buna 4 kisi sahittir ayrica tum turkiye bilir ki Xturk olarak benim ne bir gruba uyeligim vardir nede baska birsey hadi kolay gelsin

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşım bende bir gruba üyelikle alakam yok ama şunu söyleyebilirim ki bir yandan tr.net i rootladım birçok site vardı rootta diyosun bir yandan da tam mantıkla sitenin ftp şifresi kırdım diyorsun bunlar 14 yıllık tecrübemle farklı lugatlardır. Ayrıyeten seçkin arkadaşın kurmuş olduğu grup forum ve güvenlikle alakalı security form grubudur , saygım onlarada sonsuzdur, seckin arkadaşın forumunun ftp sini kırman konusu yukarda bahsettiğin tr.neti rootlanmanla alakalı benim için bir konu değildir.Forumu hakkaten ftp şifresini ele geçirmiş olabilirsin. Ama Xteamturkise forum yada siteyle alakası olmayan ,gerçekten bahsettiğin diğer siteleri indexleyen konu başlığı altında arkadaşımızında ek olarak yazdığı brezilyalı kişilerin sitelerine imzayı koyan tüm türkiyeden ve hatta yurt dışındaki türklerle ekip olarak hareket eden birbirini simayen bile tanımayan arkadaşların toplanıp ortak bir amaçla nette koyduğu imzadır bu yüzden kimse tarafından bir yöneticisi yoktur herkez birdir bir alanda uzmandır ki öyle olmasa aynı anda 7000 web sayfası indexlenmez :) Ayrıyeten teknik konuda senden kendi adıma bilgi almama bu işler için gerek yoktur :)) sadece şunu merak ediyorum hakkaten de çok ilginçtir ki sen o zaman güvenlik yada yazılım hatta veyahut sistemle ilgili çalızmazken bu beceriye sahipsen ki grafikerliği tercih etmeni güncel bilgilerini köreltmeni hayretle karşılıyorum . Aslında da ben sana teknik bişey sormadım fark edersen :) sadece bu soruyu sordum.

Ha şunuda belirtmeliyimki benim ne bir alakam nede ilgim vardır sadece meslek gereği takip ediyorum. :)):)

Son düzenleme:

hokiri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
"sadece şunu merak ediyorum hakkaten de çok ilginçtir ki sen o zaman güvenlik yada yazılım hatta veyahut sistemle ilgili çalızmazken" bu ne demek kardesim sacma sapan konusma ayrica
mesele su ben tr.net i root ladim dedim xturk forumuyla ne alaka xturk un hacklenmesi ayri bir hack hikayesi tr.net in root lanmasi ayri neyse madem seckini felan taniyorsun seckin e beni soyle o sana beni anlatir hadi gozum isine bak

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ya arkadaşım seçkine niye sorma gereği duyuyimki ben burda senin reklamını yapmak gibi bir girişimim yok sen kendi reklamını yapmaya çalışıyorsun zaten .

Ha ayrı hikaye ayrı hack hikayesi diyorsun bende sana aynısını söylüyorum iice okumuyosun herhalde senin formu ftp sini almanla tr.net olayı ne alaka diyorum benim için alakasız diyorum sende aynısını yazıyosun.:)

Evet arkadaş hackleme yeteneğin varda diyorum öyleyse sistem ve yazılım yeteneğin fazladır kardeşim eğer yok bunlar bende yok diyosan internetten bulduğun ufak tefek bilgilerle gene ufak tefek şeyler yapmışsındır ona şüphem yokda bunu reklam aracı gibi kullanıp en başta yazmış olduğun bende şunu yapmıştım siz yapmayın gibi ifadeler kullanman ters . Ha yok çok iyi derecede işler başarıyosan buda gene çok iyi derecede sistem yahut yazılım bilgisi gerektirir bu durumdada senin grafiker olarak faaliyet göstermen ters.Buda her mantıklı insanın senin şunu yaptım şuna sorabilirsin gibi şahitler gösterdikten sonra soracağı en mantıklı sorudur dimi :) YApıyosun da o zaman hani nerdesin derler adama . Adam akıllı bu işi yapan günümüzde bir çok arkadaşımız mevcut mesela sana Tamer ŞAHIN örnegini gösteriyorum ki bu arkadaşımız hakkaten güzel ve mantıklı herkezin başaramayacağı hackerlık hikayesine sahiptirki buda onu kendi iş yerini kurup şu anda bilmem ne kadar cirolar çeken güvenlik yazılımcısı yapmıştır.MAntıklısıda bu değilmi ve bu tür arkadaşlar bir gün olsun çıkıpta hiçbiryerde ben şunu yaptım yapıyorum beceriyorum sorun kelimeleri kullanmamışlardır.Zaten bu tür işlerde ufak şeyler hariç ben şunu yaptım kelimesini yayınlayacak yada itiraf niteliği taşıyacak işler değildir :) itiraf niteliği taşır ise internet ve bilgisayar suçları 5217. madde a fıkrasına göre şahsi mala zarar vermek suçu kapsamına girerek site yada bilgisayar sahibinin şikayetçi olmasa bile kamu yeni kanunla hukıki işlemi başlatma hakkına sahiptir.

Onun için diyorum ki geçmiştete günümüzde de hakikaten bu işi yapn bu yeteneğe sahip olan arkadaşlarımız farklı yerlerde farklı mevkilerle zaten bir çok kurum kuruluşlarda güvenlik yada yazılımcı olarak ikamet etmektedir, gelir ve gelmektedir. Ha şunada katılıyorum internette güvenlik açıkları konusunda birçok bilgi vardır onlarla ufak tefek şeyler yapıyor olabilirsin ama bu yaptıklarını ben şöle yaptım şunu yapıyorum şuna sor siz yapmayın demek ayrıdır bu seferde sana sorduğum soru sorulur.

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Evet arkadaş hackleme yeteneğin varda diyorum öyleyse sistem ve yazılım yeteneğin fazladır kardeşim eğer yok bunlar bende yok diyosan internetten bulduğun ufak tefek bilgilerle gene ufak tefek şeyler yapmışsındır ona şüphem yokda bunu reklam aracı gibi kullanıp en başta yazmış olduğun bende şunu yapmıştım siz yapmayın gibi ifadeler kullanman ters . Ha yok çok iyi derecede işler başarıyosan buda gene çok iyi derecede sistem yahut yazılım bilgisi gerektirir bu durumdada senin grafiker olarak faaliyet göstermen ters.Buda her mantıklı insanın senin şunu yaptım şuna sorabilirsin gibi şahitler gösterdikten sonra soracağı en mantıklı sorudur dimi :) YApıyosun da o zaman hani nerdesin derler adama . .

Hatırlatmadan geçemeyeceğim diğer grafiker arkadaşlarada yanlış anlamaya mahal vermemek için yazıyorum : grafikerlik ve hackerlık tamamen birbiriyle alakası olmayan mesleklerdir.Bu manada grafikerlik ayrı bir uzmanlık alanı daha çok yaratıcılıga sahip olunması gereken farklı programlarda yeteneği ve bilgisi olunması bir meslek grubu hackerlık zıttıyla eşleştirerek söyleyeceğim securiter olarak ise ;oda ayrı tamamen farklı alanlarda , ve sistemlerde teknik bilgi ve beceriye sahip olunması gereken , kodlama hakkındada fikir edinilmesi gereken uzmanlık alanıdır.

Gerçekten kulaktan dolma şeyler yapmayan ciddi işler yapan Hacker arkadaşlarımızın yazılım ve sistem bilgisi yada kabiliyetleri oldukça yüksektir.Öyleki o sistemi yazan kodlayan kuran bir çok güvenlikçi yazılımcı ve hatta sistemci olarak ekip halinde çalışan insanların açıklarını bulabilmektedirler..:)

Ayrıyeten hokiri arkadaşım ben işime bakıp yapıyorum teşekkür ederim işimi düşündüğün için.:)

Son düzenleme:

hokiri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ya kardesim ben hicbirsey demedim uzatan sensin reklama felanda ihtiyacim yok dahada yazma belamisin nesin hadi bye

sevimsli

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sor diyen sensin yaptım diyen sensin :)

Ben diğer arkadaşlara da açıklayıcı olması mahiyetiyle de bilgi veriyorum. :) :) Sonuçta burası bir bilgi paylaşım forumu.Paylaşırsak , yazarsak öğreniriz dimi :))

Sende arkadaşım gençsin toysun herhaldeki (belamısın gibi yazmış olduğun) uslub ve davranış stilin hiç hoş değil diyerek konuyu kapatıyorum.

Son düzenleme: