Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

hangi fotoğraf makinesini önerirsiniz??

antisanat

🌱Yeni Üye🌱
dersim için fotoğraf makinesi almam gerekiyor uygun ama işimi görecek bir makine olarak ne almamı tavsiye edersiniz dijital olması gerekiyor ,yarı profesyonel makineler işimi görür sanırım odaklanma özelliği olması gerekiyor hiç anlamam bu konulardan yardım.. :) cahillik edipte enteresan şeyler yazdıysam özür :)

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
dersim için fotoğraf makinesi almam gerekiyor uygun ama işimi görecek bir makine olarak ne almamı tavsiye edersiniz dijital olması gerekiyor ,yarı profesyonel makineler işimi görür sanırım odaklanma özelliği olması gerekiyor hiç anlamam bu konulardan yardım.. :) cahillik edipte enteresan şeyler yazdıysam özür :)

Birinin çıkıp da, "Git, şu makineyi al" demesini beklemeyin. Çünkü hiç kimse size mükemmeli öneremez; mükemmel diye bir şey olmadığından..

Siz en iyisi, "Hiç anlamam" önyargısından sıyrılıp biraz bilgi edinin.. Neye göre değerlendirip, seçeceğiniz konusunda fikir edinin.. Sonra da satıcıları dolaşıp, edindiğiniz bilgi/fikir ile içinizin ısındığı, bütçenize, ödeme şartlarınıza uygun makineyi kendiniz seçin..

Bu hususta şu konu size yol gösterecektir.. Gereken her şey orada belirtilmiş..

Dijital fotoğraf makinesi seçerken bilinmesi gerekenler

Kolay gelsin. :)

(antisanat mı? :S Bu nasıl bir rumuzdur?) :D:D

desıgn1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba ödeyebileceğiniz rakamla ilgili marka olarak da digitalde sony derim carl zeıss lens olmasına dikkat et birde sakın satıcının 10 megapiksel 14 mp demesine aldanma çünkü mp önemli birşey değil lens zoom birde yakın çekim demişsin makro özelliği saygılar

izge

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
YOO,hiç de enteresan gelmedi bana :) gideceksin technoshoplara derdini anlat onlar saa eminim dijital bir fotoğraf makinası gösterip,anlatırlar tek tek odaklanma.vs. ki bence,kalitelisi bile işini görür ;)

EmPoZe

🌱Yeni Üye🌱
Gitigidiyor'da 600TL'lik yarı prof. makineleri 300-400TL'ye bulabilirsin.Sana önereceğim Makine olarakta ;

Fujifilm Finepix S1800 - S1500 - S1600 - S2500HD(Ben kullanmaktayım)
Nikon CoolPix L100 - L110
Kodak Easyshare Z981

Bunlar gayet iyi.Kodak hariç diğerlerinin hepsini test ettim.

WitherSpooN

🌱Yeni Üye🌱
Şu forumdaki insanları anlamakta güçlük çekiyorum.Yardım isteyen birine "araştır,ören!" gibi cümleler söyleniyor.İnsanlar zaten araştırmak için bu forumu seçmiş,tecrübelerinizden faydalanmak istiyor.Forumu bir vitrin yeri olarak değil de yardımlaşma yeri olarak görmeniz gerekmektedir.Forumun varoluş amacı budur bence.

Arkadaşımızın sorusuna gelecek olursak;diğer arkadaşların dediği gibi satıcılara asla güvenmeyin.Adı üstüne satıcıdırlar ve satmak için yalan bile söylerler.Bunun örneklerini çokça gördüm ve bizzat da şahit oldum.

Sizin yapmanız gereken,daha çok bu konuya ağırlık veren forumlarda bu araştırmayı yapmak ve öneri isterken neyin fotoğrafını çekeceğinizi,makinayı ne için kullanacağınızı detaylı olarak belirtmektir.Fotoğraf konusu basit görünse de hayli meşakkatli bir iştir.