sanırım 2 yıllık direk geçiş yapacaksın ,
ama bu puanla bu arkadaş 4 yıllık sınavlarına giremez . ancak (meslek lisesi mevzunu ise) 2 yıllıklara sınavsız geçiş yapabilir .
ben uludağ üni . grafik tasarım bölümü öğrencisiyim ,
okuduğum okuldan memnun değilim , hatta uzak durmanı tavsiye ederim .
antalya serik için şunu söyleyebilirim , aynı zamanda antalyalı olduğum için bölge olarak öğrencinin rahat edeceği bir yerdir diyemem . ama okuyan arkadaşlarım var ve çok iyi bir eğitim olduğunu söylüyorlar . ama tekrarlıyorum , bölge olarak serik ,öğrenci için kesinlikle berbat . rahat bir öğrencilik istiyorsan yani . ama eğitim önplanda ise iyi olduğunu söylüyorlar .
ayrıca : gazi üniversitesini yazabilirsin .ama alacağın eğitim grafik tasarım öğretmenliği olarak geçiyor diye biliyorum . grafiker yetiştirmekten ziyade , başarılı olan öğrencileri kendi fakültelerinde kullanmak için , grafiker öğretmen moduna sokuyorlar , bunları burda okuyan arkadaşım söylüyor . kendisi mahvolmuş durumda
bana sorarsan ,
2 yıllık tercih edeceğine ,
kafanı topla ,
gerçekten , ama gerçekten çok çok çok çalışarak (özellikle karakalem)
mimar sinan , eskişehir , marmara gibi bu işe gerçekten önem veren okullara girmenin yollarını ara . ama çok zor ve virajlı bir yol olacağını tahmin edebilirsin . çok çalışmak şart .
okuduğum okuldan mevzun olduktan sonra (yarım dönemim kaldı) şimdiden hazırlıklarını yaptığım yetenek sınavları için ter dökücem . şansın ve şansımız bol olsun .