Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar 4-5 konu aşağıda bulunan hareketli mask konusu var onun .fla dosyasını indirip inceledim ama pek fazla anlayamadım ben yeni flash öğreniyorum oradaki çalışmayı biraz detaylı olarak anlatırsanız sevinirm.
ya şimdi yapıyrum test ediyorum ama o maskeleme ile yaptığımız yuvarlak oynamıyor.bunun için ilk resmi bir sembol e dönüştürmek gerekiyor mu o yuvarlağıda yeni yarttığımız katmanı maskelemeden sonra aynı katmanda mı yoksa ilk katmanda yarattığımız resimde mi yapacağız
önce layer 1 i hazırlayacaksın arkada olmasını istediğin şeyleri bu layera yerleştir daha sonra layer2 yi hazırla bu layer1 in üstünde olucak layer2 içinde çerçevesi olmayan bir daire çiz bunu movieclip yap ve instance name kısmına mask de daha sonra layer2 ye sağ tıkla ve mask yap ve ilk frame e
startDrag(mask, true); Mouse.hide();
kodunu ekle bu şekilde bi dene olmazsa bi resimli çalışma hazırlarız
Sayın ali_emre_35 : Bencede horus arkadaşımızın dediği gibi resimli anlatım yaparak ufak bir ders yaparsanız bir çok insanın işine yarıyacaktır.Zamanınız varsa yapın tabiki...