Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Hayalet Efekti Yardımı

Benzer konular

umtyldz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.umityildiz.com
Elindeki malzeme nasıldır bilemiyorum
Ama mantık olarak iki ayrı görsel olacak. Koltuk ve model.
Modeli koltuk üzerine bir layera alıp layer opacitysini düşürebilirsin.

(verdiğin örnekteki, iki ayrı fotoğrafla yapılmış. Önce koltuğu boşken çekmiş, sonra üzerinde modelle. Bu iekilde bu efekti yapmak çok basit.)

Elinde tek görsel varsa biraz uğraşman gerekir. Koltuğun kadının arkasında kalan kısımlarını kendin oluşturman gerekir.

Dorukhan

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.oxfam.org
Nasıl yapıldığına dair bir fikrim var.

1) İki kare resim çekilmiştir. Yani birinde bayan vardır, diğerinde ise bayan yoktur ve resimin çekildiği yer asla değişmemiştir. Sonra iki resim birleştirilerek efekt oluşturulmuştur ki bu basit birşeydir nasıl olduğunu tahmin edebiliyorsundur herhalde. Erase tool. =)

2) Bayan, ayrı bir resim olabilir yani bizim render olayı. Alttaki koltuk stok bir foto olabilir ve sonradan birleştirme olabilir.

3) Ki bu en zorudur tek kare fotoğrafta bayan silinerek koltuk tek başına bırakılmış ve sonra bu resim ile orijinal resim birleştirilmiştir. Yani birinci anlatmış olduğum manuel olarak yapılmaya çalışılmıştır ki bu en zorudur ve resimi inceledim hiç hata yok gibi ve yapan biri eğer bu bahsinde bulunduğum yöntemi kullanmışsa saygı duyarım. =)

Düzenleme:
Arka fon resmi stok gibi geldi bana. Dikkat ederseniz ışık sağ taraftan gelmektedir ve kolduğun gölgesi yere düşmüştür ama bayanın gölgesi yoktur. Ya da bana mı öyle geldi?

Son düzenleme:

umtyldz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.umityildiz.com
Linkteki detayda işlemi yapan kişi yazmış. İki fotoğraf çekip birleştirdim diye.
En basit ve düzgün sonuç veren şekli bu.

Dorukhan da benim yazdıklarımı daha düzgün anlatmış.
2. madde zor, 3. madde en zor bence de :)

Kolay gelsin.