Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Hep hata yapıyorum çok mutsuzum :(

suskun kız

🌱Yeni Üye🌱
merhaba ben daha acamiiyim 6 aydır çalışıyorum. Okdar dikkat etmeme kontrol etmeme ragmen işlerimde hata çıkıyor basıldıkdan sonra büyük işlerde şükür ki bişey çıkmadı daha hiç ama genelde hep numaralarda hata yapıyorum ve kendimi çok kötü hissediyorum şuan yine öyle bir hata yaptığım farkedildi ellerim titriyor çok kötüyüm. Neden böyle oluyorr:crying:

hayalgrafik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
grafikerler her zaman dikkat ederler. ama yapılan hataları baskıdan sonra ortaya çıkıyor. onedenle çalışmayı bitirdiğin zaman son haliyle çıktı al müşterine yada çalıştığın yerdeki patronun yada her hangi birine kontrol ettir. imla hataları o zaman ortaya çıkar. hatasızda insan olmaz sıkma canını kardeşim..

suskun kız

🌱Yeni Üye🌱
müşteriye mutlaka kontrol ettiriyorum zaten ama yinede çıkıyor işte:worried:

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Her zaman yaptığınız işi son bir kez daha kontrol edin. Hata olacak elbet, önemli olan sebeplerini arayıp bulmak ve en aza indirmek.
İşinizi her zaman bir üçüncü kişiye kontrol ettirin.
Hatta taslak çıkışlar alıp çıkışlardan kontrol ederseniz daha kolay hatanızı yakalarsınız.

En çok hata yapılan şeyde numaralardır zaten. Bir tek sen değilsin hata yapan hepimiz yapıyoruz. Sıkmayın canınızı.

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Hangimizin hatası çıkmıyor ki? İnsansak elbette hata yapacağız.
Ama bu hatalar rakam gibi, imla hatası gibi küçük dikkatlerle çözülecek türdense ve tekrar ediyorsa, konsantrasyonunuzda, dikkatinizde bir sıkıntı var demektir.
İşler yoğun ve acelemi çalışıyorsunuz?
Daha sakin, yaptığınızı görerek, kontrol ederek çalışın. Çlışma bittikten sonra mutlaka bi masadan kalkıp biraz dolaşın, kafanız dağılsın. Sora gelip kontrolü yapın. Ve mutlaka müşteri ya da işyerindeki bir yetkiliden onay alın.

Kolay gelsin.

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sakinlikte seçeneklerin çoğalır,
aklında tuttuğun şey karşında durur.

İşi yaparken şartlarını değiştirmeye çalış,
kendine rahat bir ortam ayarla,
sevdiğin şeyleri daha çok yapmaya çalış (müzk dinlemek gibi)
Endişe ve gerginlik anlarımda arada çikolata yerim Ben çok işime yarıyor :)

Sürekli gergin bir ortamda çalışıyorsan baya bi kilo alırsın herhalde çikolatadan :)
Şişman ve mutlu olmayı, Gergin ve fit vücutlu olmaya tercih ederim.

Tüm kötü hastalıklar strest ile besleniyor.

Sakin ol. "Hata" yapma endişesi düşüncesini; "iyi" iş çıkarma beklentisi ile değiştir...

Kelimelerinde bile olumlu kelimeleri kullanmaya gayret göster mesela;

ooowww "dehşet" bi arabası var !
yerine
ooowww "çok güzel" bir arabası var !
diyebilirsin :)

no_cause

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu zamana kadar bulduğum en iyi yöntem,

çıktıyı aldıktan sonra, kalemle üzerinde tek tek heceleme yapmak, ilkokulda hecelerine ayırdığımız cümleler gibi :)