Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Her açışta resimlerin netliği bozuluyor

masterphidias

🌱Yeni Üye🌱
CS6 kullanıyorum.Elde çizilmiş resimleri indesign sayfasına yerleştiriyorum.Ama tuhaf şekilde indesign dosyasında her çalışmadan sonra resimlerin netliği bozuluyor.Yani daha önce gayet net olan sayfaları pdf yapıyorum resimlerin bazıları bozuluyor,netliği gidiyor,çizgiler tırtıklı hale geliyor,vektörel benzeri net olmaktan çıkıyor,rezalet oluyor. Aynı resim PSDsini ikinci kere yüklediğimde düzeliyor. Ama yeni sayfalar eklemeye devam ediyorum ve yeni pdf aldığımda gene bozuluyor, bir sürü resmi tekrar yüklemek yani aynı işleri tekrar tekrar yapmak zorunda kalıyorum, tam bir saçmalık.

Önceleri bunun indesign dosyasını yerinden taşımakla ilgili olduğunu düşündüm.Hakikaten dosya yerinden kımıldadı mı hemen "link"hatası veriyordu. Şimdi ise dosya milim kımıldamadığı halde resimler bozuluyor.Şimdi dosyayı masaüstünden alıp içeride biryere koysam bu defa hepsi bozulacak sanırım.

İkinci sorunum da transparanlıkla ilgili. Photoshopta hazırladığım renkli okların boşluklarını silgiyle transparan hale getiriyorum, ama indesigna koyunca boşluk-
lar dolu hale geliyorlar ve alttaki background resmi boş olması gereken yerlerden görünmüyor. Burada benzer bir soruna verilmiş cevaba göre png ve tiff olarak uygulasam da kar etmiyor, olmadı gitti.İndesignın kendi transparan yapma özelliğini kullanınca da okun kendisi transparan oluyor hiçbir işe yaramıyor...

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Object>Display Performance yada resim üzerinde iken Fare ile Sağ tıklayın açılan pencreden Display Performance tıklayın
High Quality Display seçtiğiniz takdirde, bütün görselleri gerçek yüksek çözünürlükte ve en yüksek kalitede görüntülenir ; fakat çalışma hızınız azalacağı için, bu tercihi sürekli kullanmamanız yerinde olur.
Use view stting veya High Quality /Typical / Fast Dislay secmeniz durumunda baskıya etkileri yoktur
PDF kayderken : Adobe PDF Presets bölümünden High Quality Print veya Quality Print secin

Transparanlıkla konusunda çalışmanızı psd halinde getirmeyi denedinizmi

masterphidias

🌱Yeni Üye🌱
Üstadım display performancela ilgili bir sorun değil, yani indesignda çalışırken resimlerin bozulmasından değil pdfye alındığında bozuk ıkmasından bahsediyorum. Pdfyi baskı kalitesinde aldığım halde böyle oluyor. Garip olan şu ki tüm resimler değil bazıları bozuluyor, bir önceki pdfde sağlam olan resim bir sonraki pdfde bozuk çıkıyor, anlayamadım bir türlü...

Diğer transparanlık sorununu ise çözdüm, teşekkürler.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Programı çalıştırırken ctrl + alt + shift aynı anda basın , program açılmadan önce karşınıza bir pencere açılır bu pencerdeki YES tuşuna basarsak programa reset atılır , program ilk kurulmuş gibi olur birde bunu deneyin

nuriQocca

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
görseller çalıştığınız dosyaya gömülü mü? Missing link hatası alıyormuydunuz?

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Dosyanızı her açtığınızda bu iletiyi veriyorsa Update Links tıklayın

Links panelinden resimleri seçil, hale getirin ve Embed Link tıklayın ve dosyanızı kaydedin bir sonraki açılışta "link “hatası vermeyecektir
sorunlarınızı çözmüş olacaksınız

=================

Links panelinden resimleri nin yanında ünlem işareti varsa resimleri seçil, hale getirin Update Link tıklayın ve ardından Embed Link yapın dosyanızı kaydedin bir sonraki açılışta "link“ hatası vermeyecektir ve diğer sorunlarınızı çözmüş olacaksınız

masterphidias

🌱Yeni Üye🌱
Bunu daha önce denemiştim, bazen işe yaradı bazen yaramadı, tekrar deneyeceğim, çok teşekkür ederim Vejdi.