Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Herkese Merhaba :)

grafikraysegul

🌱Yeni Üye🌱
Herkese merhaba.Adım ayşegül.Lise 1.sınıf anadolu meslek lisesi grafik ve fotoğraf alanı öğrencisiyim.Anadoluya yetecek kadar puanım vardı ama saolsun dersane kesin ilk 3 yazdığımıza girersin diyince daha düşükleri yazmadık.Arkadaşlarlada dalgasına alta 1 tane meslek attık hepimiz.Puanlar yükselince beni meslek lisesine açık ara farkla 1.likle yerleştirdi.Grafikerlik çok emek isteyen bir meslek.Katsayı kalktığı için girdim bu okula.Asıl istediğim reklamcılık-sinema tv idi.Aslında hala tereddütlerim var.Çizimle aram fazla iyi değil.İnternette gezerken bu siteye rastladım.Gerçekten sıcak bir ortam varmış burada.Grafikerlik istiyorum aslında ama çizimden dolayı korkuyorum.Yetenek sınavında vazo tencere ve şarap sişeleriyle kutu koydular.Yapabildiğim tek şeyde şişe ve vazoydu kutuyuda kim çizemezki cetvel olunca.Tencereyi becerememiştim ve birazda torpilim vardı girdim.Sınıfıma da alıştım.Arkadaşlarım ve grafikteki öğretmenlerim zorlanan var katsayı kalktığı için bu sene yığılma oldu mülakat-yetenek ve sağlık testine ondan girdiniz.Sizden önce yetenek sınavı yoktu ve yeteneği olmadığı halde girip çizim kursuyla kendini yetiştiren çok kişi var diyorlar.Sanırım biraz motivasyona desteklenmeye ihtiyaç duyuyorum.Çizim derslerim seneye başlıyor bu yıl mesleki dersim yok.Ayrıca 4 yıldırda amatör olarak photoshop-photofiltre vs ile uğraşıyordum.Ne dersiniz sizce başarabilecekmiyim?Bu arada çizim kitabı önerebilecek arkadaş varmı?Kursa seneye gideceğimde şimdiden kendimi geliştirmek istiyorum

Benzer konular

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Öncelikle gerçekten yazdığın kadar azimliysen bence başaramaman için hiç bir neden yok. Önünde 4 sene sürecek bir lise eğitimi var.

1)Bu süre içinde okulun sana öğrettikleri ile yetinmeyip kendin de bir kaç tuğla koyarsan,
2)4 sene içinde para pul gözetmeden işi öğrenebileceğin işletmelerde gerçek stajlar yaparsan (bence matbaa, reklam ajansı, tabelacı gibi ayrı ayrı yerlerde stajlar yapman mantıklı olur.)
3)Yaptığın çalışmaları bu sitede paylaşır gelen aklı başında eleştiriler doğrultusunda işlerini ve kendini geliştirmeye çalışırsan.
4)Yapacağın stajlarda ve bu siteye göndereceğin işlerde insanların "beğenmedim" "olmamış" gibi gerzekçe ve hiç bir temele dayanmayan eleştirilerine üzülmeyip işini etkilemene izin vermezsen.
5)Bu işi yıllarca yapsan da her zaman öğrenecek birşeylerin olduğunu bilir ve ona göre her gün yeni bir şeyler öğrenmeye çalışırsan,
6)En kötü ihtimalle corel draw ve photoshop programlarını etkili bir şekilde kullanmayı öğrenebilirsen. (tabi bunlar sadece grafik tasarım için web tasarımda yapmak istersen başka programlar girer işin içine)
7) Kısacası iyi niyetle çok, ama çok, ama GERÇEKTEN ÇOK çalışıp bu ülkede insanların fikri üretime değer vermediğini bilerek, kimsenin seni yıpratmasına izin vermezsen

BENCE KESİNLİKLE BAŞARILI OLABİLİRSİN...

Allah yardımcın olsun...

grafikraysegul

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür ederim.Zaten lise 4 te zorunlu stajımız var.Lise 3 ün bitiminde yazın başlıyor lise 4 tede haftada 3 gün staj.Onun dışındada bi yere girip lise 2 de çalışmayı düşünüyorum

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
biliyorum kuzenimde seninle aynı bölümü okuyor. Özellikle program öğrtme konusunda hocalarınız çok yetersiz olabiliyor... Ama sen bence zorunlu stajla yetinme. 4 sene için yaz tatillerinden feragat edip bir yerlerde staj yap bence... İnan bana çok dua edersin ileride :)

grafikraysegul

🌱Yeni Üye🌱
zaten yaşadığım yer antalya :) Tatile en fazla 1 hafta gideriz ki 3 yıldır oda yok.Hastalık oldu ölüm oldu vs...Yazın çizim kursu şart zaten.Tanıdığımızın kiracıları grafiker yazın çizim kursuna gitsin burayada gelip uygulamalı öğrensin demişti.Orayı düşünüyorum.Sıcakta evde oturup kadın programı izleyeceğime birşeyler öğrenmek daha mantıklı.tek başıma denize havuza zaten gidemiyorum 15 yaşında bir genç kız tek başına denize giderse neler olacağını tahmin etmek hiçte zor değil.Babam çalışıyor abimde bu sene üniversiteden mezun olacak oda çalışacak.Annemin güneşe çıkması sakıncalı.Denizime havuzuma giricem feda edemem deme gibi bir şey yok bende.Önerebileceğiniz çizim kitabı varmı?Çizim kitabı alıp cumartesi pazar çalışmak istiyorum evde.Hafta içide derslere asılıyorum zaten.Anadolu lisesi puanıyla girdiğim için okul 1.si gözüyle bakıyorlar.Fizikcim seni özel kontejyandan sokucaz inşallah diyor.Dershane olayı her sene mecburen olacak.İnşallah mimar sinan sinema-tv yada grafik olucak.bakalım hayırlısı.