Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Html kodları (istek-talep)

ferdelance

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar ben ve benim gibi yeni başlayan arkadaşlar, aynı zamanda bu işin profesyonelleri de olsa insanlık hali unutulan html kodlarını burada paylaşsak sizce nasıl olur?
istek-talep üzerine kurulu bir konu olsa başta bana yardımcı olursanız sevinirim :)

web sayfama bir arşiv hazırlıyorum konu başlıklarını maddelendirdim ve

<li><a href="#">konu1</a></li>
<li><a href="#">konu2</a></li>
<li><a href="#">konu3</a></li>
<li><a href="#">konu4</a></li>
gibi kodunu yazdım ve aynı sayfada bu maddelerin altında konuları başlık altında açıklamaya başladım. ve her başlığı da jpg formatında psd de hazırladım fakat sayfanın en üstünde yer alan bu başlıklara tıklayınca sayfa otomatik aşağıya inip konu başlığının bulunduğu yerde gösterilsin istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa sevinirim. Herkese de Hayırlı bayramlar dilerim bu arada.

Benzer konular

atibin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar ben ve benim gibi yeni başlayan arkadaşlar, aynı zamanda bu işin profesyonelleri de olsa insanlık hali unutulan html kodlarını burada paylaşsak sizce nasıl olur?
istek-talep üzerine kurulu bir konu olsa başta bana yardımcı olursanız sevinirim :)

web sayfama bir arşiv hazırlıyorum konu başlıklarını maddelendirdim ve

<li><a href="#">konu1</a></li>
<li><a href="#">konu2</a></li>
<li><a href="#">konu3</a></li>
<li><a href="#">konu4</a></li>
gibi kodunu yazdım ve aynı sayfada bu maddelerin altında konuları başlık altında açıklamaya başladım. ve her başlığı da jpg formatında psd de hazırladım fakat sayfanın en üstünde yer alan bu başlıklara tıklayınca sayfa otomatik aşağıya inip konu başlığının bulunduğu yerde gösterilsin istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa sevinirim. Herkese de Hayırlı bayramlar dilerim bu arada.

Örnek Link

ferdelance

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkür ederim bu kadar kısa sürede cevap beklemiyordum doğrusu. Hayırlı bayramlar.

ferdelance

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şimdi bir sorum daha olacak benim

<!-- TWO STEPS TO INSTALL MULTIPLE USERS:

1. Copy the first code into the HEAD of your HTML document

2. Put the last coding into the BODY of your HTML document -->

<!-- STEP ONE: Copy this code into the HEAD of your login HTML document -->

<HEAD>

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">

<!-- This script and many more are available free online at -->

<!-- The JavaScript Source!! JavaScript Source: Free JavaScripts, Tutorials, Example Code, Reference, Resources, and Help -->

<!-- Begin

function Login(){

var done=0;

var username=document.login.username.value;

username=username.toLowerCase();

var password=document.login.password.value;

password=password.toLowerCase();

if (username=="KULLANICI ADI" && password=="ŞİFRESİ") { window.location="GİDİLECEK URL"; done=1; }

if (username=="member2" && password=="password2") { window.location="page2.html"; done=1; }

if (username=="member3" && password=="password3") { window.location="page3.html"; done=1; }

if (done==0) { alert("yanlış şifre!!!"); }

}

// End -->

</SCRIPT>

<!-- STEP TWO: Paste this code into the BODY of your HTML document -->

<BODY>

<center>

<form name=login>

<table width=225 border=1 cellpadding=3>

<tr><td colspan=2><center><font size="+2"><b>Members-Only Area!</b></font></center></td></tr>

<tr><td>Username:</td><td><input type=text name=username></td></tr>

<tr><td>Password:</td><td><input type=text name=password></td></tr>

<tr><td colspan=2 align=center><input type=button value="Login!" onClick="Login()"></td></tr>

</table>

</form>

</center>

<p><center>

<font face="arial, helvetica" size="-2">Free JavaScripts provided<br>

by <a href="https://javascriptsource.com">The JavaScript Source</a></font>

</center><p>

yaptığım sitede özel bir bölüm açıp kullanıcı adı ve şifre ile girişi sağlamak istiyorum fakat bu kodda sonuçta url veriyorsun oda oraya yönlendiriyor. Yani kişi adresi görüp şifre ekranını açmadan o sayfaya yine ulaşabilir. Bunu nasıl engellerim acaba? veya doğru olan kod nedir? yardımcı olan bir arkadaş çıkarsa memnun olurum.

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Bunu html ile yapamazsınız. Php ya da asp vb. bir dinamik script kullanmalısınız. Yeni başlayan biri için biraz karışık olabilir.
Yapmanız gerekenler:

1. Kayıt formu
2. Üyeleri kaydedeceğiniz bir veritabanı
3. Giriş Formu
4. En son istediğiniz sayfayı yapabilirsiniz.

:)

ferdelance

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bunu html ile yapamazsınız. Php ya da asp vb. bir dinamik script kullanmalısınız. Yeni başlayan biri için biraz karışık olabilir.
Yapmanız gerekenler:

1. Kayıt formu
2. Üyeleri kaydedeceğiniz bir veritabanı
3. Giriş Formu
4. En son istediğiniz sayfayı yapabilirsiniz.

:)

ilginiz için teşekkür ederim peki bunu burada veya google da tam olarak ne diye aratayım. Veya yönlendirebileceğiniz bir adres veya bir konu başlığı var mı beni?

atibin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yaptığım sitede özel bir bölüm açıp kullanıcı adı ve şifre ile girişi sağlamak istiyorum fakat bu kodda sonuçta url veriyorsun oda oraya yönlendiriyor. Yani kişi adresi görüp şifre ekranını açmadan o sayfaya yine ulaşabilir. Bunu nasıl engellerim acaba? veya doğru olan kod nedir? yardımcı olan bir arkadaş çıkarsa memnun olurum.

Ulaşılacak sayfalara şifreli giriş yapacaksan,
O sayfalarda şifre girişi ( üye login vs. ) yapılıp yapılmadığını kontrol ettirmelisin.
Session, cookie vs. gibi oturum araçları ile bu kontrolü yapıp onaylı giriş varsa sayfaları ziyarete açabilirsin, giriş yapmayan ziyaretçileri çeşitli şekiller ile sayfa ziyaretlerini kısıtlarsın.

Ancak söylemeden edemeyeceğim, bu işlemleri İnternet üzerinden temin edip anlamadan kullanmak duruma göre sitene zarar getirebilir.

Doğrusu ya bir programcılık kursuna gidip ya da konulara uygun öğretici kitaplardan öğrenerek bu işleri yapmaktır.

ferdelance

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için sanırım beni şimdilik fazlasıyla aşan bir konu ama ileride deneyeceğim muhakkak ;)