Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ID bir sayfadaa iki sayfa numarası?

YasinGRFK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar,

başlıkta biraz karışık bir ifade var biliyorum. Şöyle!

Yanyana açılmış sayfalardan sadece birinde sayfa numarası olmasını istiyorum, yani 16-17 olarak 17.sayfanın sağ alt köşesinde yer alması. Sol sayfada numara olmiyacak, varmı böyle bir imkan ID CS4 de.

Yoksa ben hayal alemindeyim...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Valla hocam en basit yolu ne biliyomusun anlatayım. Daha pratiği varsa arkadaşlar yardımcı olsun. Normal iki sayfada sayfa numarası oluştur masterinde ve numaralar çalışıyormu bi bak. Eğer çalışıyorsa numaralardan birini diğer sayfaya taşı ve taşıdığın numaranın metin kutusunu seç. Metin kutusunu öyle genişletki geldiği sayfaya bir şekilde temas etsin. Eğer temas ederse kendi sayfasının numarasını gösterir. Sende rahatlıkla paragra düzeniyle numaranı ayarlar yoluna devam edersin.

Kolay gelsin.

YasinGRFK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Feylefost,
değerli cevabın için teşekkür ederim, ama dediğin gibi denedim malesef olmuyor? Nasıl oluyor dersen: ik tane aynı sayfa numarası çıkıyor.

Yada ben yanlış bir yol izledim...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Dostum hata bende temas olayı için kaynağı olan sayfanın ortasını geçmeli yani teması abartmalısın bak görselde gözüküyor.
1336.jpg

YasinGRFK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Valla Hocam olmadı...

bi eksik iş yapıyorum ama çözemedim.
sana zahmet baştan bi anlatırmısın.

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Dostum bak adım adım anlatayım.

1. Önce masterinde normal sayfa numaralarını oluşturuyosun.

1777.jpg

2. Sonra aynen alttaki gibi uzatıcan numaranın metin kutusunu yayıyorsun (parça nerede çoksa orayı hesaba alıyor deneme yanılmayla farklı varyasyonlar alırsın)

1784.jpg

3. Normal sayfalarına geldiğinde numaraların doğru aktığını görüyorsun.

1793.jpg

Evet böyle yapabilirsin yalnız şöyle bir durum var ne cs4'de ne cs5'de bunu direktman yapabilen bir özellik var mı araştırmadım. Belkide vardır ama bu yolla yapılabiliyor.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
İstediğiniz cevap indesign de bulunmuyor. Sayfa numarası tek bir değer alıyor..
Bir çok alternatif denedim ama başarılı olmadı..
2. sayfa numarasını manuel girmeniz gerekiyor..

YasinGRFK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Feylesoft,
yazıp çizdiklerini harfiyen yaptım ama nafile, sen bu işi hangi versiyonda yapıyorsun.?
Delirtcen beni..

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu cs5 ama cs3 ve cs4 de de yapmıştım.

YasinGRFK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Feylesoft,
beni çıldırttın valaha! gerçekten ID CS4'te bunu nasıl yapıyorsun.
çizdiğin yolu izledim ama malesef.

leakage_6

🌱Yeni Üye🌱
evet bende numnara sorunu çekiyorum bir başlasam numaralandırma aynı aşblon falan.gerisi geliyor.otomatik koyuyor in design.benim sorunum da şu;sol sayfaları numaralandırmış ama sağları numaralandırmammış.40 sayfalık mesela.ben daha 2 3 de kaldım.2 nin hizasındakiler doğru bir şekilde numaralanıyor ama 3 eksik 5 eksik 7 eksik şeklinde gidiyor:....??? neden

leakage_6

🌱Yeni Üye🌱
bide yaptığım type hep altta kalıyor arrange dediğim halde..send to front yazısı aktif değil ama send to back ile send to forward aktif..

Yavuz Mamaç

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
master pages ya da current pages üzerindeyken metin kutunun içinde iken type menüsünden marker alt menüsünde previus page number (önceki sayfanın sayfa nosunu referans alır) seçeneğini seçip metin kutunu bir önceki sayfaya kadar uzatmalısın. rakamı da paragraph panelinden sağa yaslamalısın... sonra bir metin alanı daha açıp ona da current page number(geçerli sayfanın otomatik numarasını referans alır) komutu vermelisin.. aslında çok basit bir işlem, bir kere yaparsan sonra unutmazsın... numaraları sol sayfada vereceksen aynı işlemin tersini yapmalısın... bunu anlatmayayım şindi ilkini anladıysan bunu da yaparsın zaten... kolay gelsin...

YasinGRFK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Mamaç,
Valla Kusura Bakma ama ben senin yüzdoıondan bişey anlayamadım.
Önce bu işlem CS' de yapılyormu?

Yavuz Mamaç

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
CS'de yapılıyor mu derken? CS 3 ten öncesini kullanmadığım için bilmiyorum. Ama daha açık nasıl anlatabilirim onu da bilmiyorum, indesign'la ilgili türkçe e book var adobe sitesinde onu indirip inceleyebilirsin. Bu forumda da galiba verilmişti bir kere.

YasinGRFK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sen karamkarışık yazmışın adım adım yazarsan daha iyi olacak..