kdemirtash
🌱Yeni Üye🌱
merhabalar. web sitemin solunda ve sağında sutünlar halinde linkler var. linklere tıklandığında içerik ortada çıkıyor. her içerik için ayrı ayrı yapmamak için ortaya bir iframe koydum ve içerikler iframein içinde çıkıyor. ama ben kaydırma çubukları çıkmasın, iframein yüksekliği içeriğe göre otomatik değişsin istiyodum.
araştırma yaptım ve çözümü buldum:
şeklinde sorunumu çözdüm. ama şimdi bir sorunum var.
iframe içinde açılan sayfanın içinde de aynı tarzdan bir frame varsa çalışmıyor. iç içe bir sürü frame olsun ve hepsi sorunsuz olsun istiyorum. nasıl yapabillirim?
araştırma yaptım ve çözümü buldum:
Kod:
<HTML>
<head>
<title>Biolight - iframe(autoWidth & autoHeight)</title>
</head>
<body>
<center>
<a href="a.HTML" target="myiframe">Sayfa1</a> / <a href="urunlerimiz.HTML" target="myiframe">Sayfa2</a>
<br />
<iframe name="myiframe" id="myiframe" src="urunlerimiz.HTML" scrolling="auto" frameborder="1" style="width:1px;height:1px;" marginwidth="0px" marginheight="0px" onload="autoIframe();"></iframe>
</center>
<script>
function autoIframe(){
if(document.all){parent.myiframe.document.body.scroll="no";}
document.getElementById('myiframe').style.width="1px";
document.getElementById('myiframe').style.height="1px";
document.getElementById('myiframe').style.width=parent.myiframe.document.body.scrollWidth;
document.getElementById('myiframe').style.height=parent.myiframe.document.body.scrollHeight;
}
document.getElementById('myiframe').onload=autoIframe;
</script>
</body>
</HTML>
şeklinde sorunumu çözdüm. ama şimdi bir sorunum var.
iframe içinde açılan sayfanın içinde de aynı tarzdan bir frame varsa çalışmıyor. iç içe bir sürü frame olsun ve hepsi sorunsuz olsun istiyorum. nasıl yapabillirim?