Sanırım sen yazdıgımı okumadan yorum yapıyorsun musteri istegi DOGRULTUSUNDA cümlesinden ne kadar anladın anlamıyorum... Eleştirebilirsin ama beni, çünkü konuyu ben actım beni eleştirenleri eleştirme hakkını vermez ama sana bunu .... Umarım anlamıssındır bu sefer...
efe2002 arkadaşımız haklı bir konuya değinmiş, aynı fikirdeyim, yayınlanan eserler hakkında sadece "güzel olmuş, eline sağlık" demek yerine teknik ve görsel anlamda yorumlar yapılırsa, bu hem konuyu takip edenler için hem de eseri yayınlayan kişiler için daha faydalı olur...
ikinci bir konu, (şahsi fikrimdir) müşteri güdümlü eserlerin burada yayınlanmaması, çalışma hakkında olumsuz eleştiri yapıldığında, yayınlayan kişi "burasını müşteri böyle istedi" diyip işin içinden çıkabiliyor... madem müşterinin kriterlerine göre yapılmış (yani özgün değil) o zaman biz müşterinin hayalgücünü ve estetik zevkini yorumlamış oluyoruz... yayınlanan eser de bir grafikerin değil bir operatörün elinden çıkmış oluyor...
çalışmaya gelince, genel olarak ilaç kutuları beyaz zemin üzerine sade ve basit figürlerle ve efektlerden uzak bir tarzda yapılıyor... böyle renkli, zeminli ve efektli tasarımlar genelde vitamin, iştah açıcı, kellik sıvısı gibi yan ürünlerde kullanılıyor... Sizinki anladığım kadarıyla kalp ile ilgili bir ilaç, bunun için fazla cafcaflı olmuş... Sadeleştirilmesi gerektiği düşüncesindeyim...
Saygılarımla...