Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustrator baskıda kenar boşluğu ayarı

PyrrhicVictoria

🌱Yeni Üye🌱
Herkese merhaba,

arkadaşlar A4 ölçülerinde kenar payı bırakmadan yaptığım bir çalışmam var. söylemesi ayıp bu ilk çalışmam. sektöre bomba bir giriş yapmak istiyordum ama ilk çalışmada ters köşeye yatan kalecinin çaresizliği içindeyim.

neyse efenim. çalışmayı PDF olarak kaydedip çıktısını aldığımda kenarlardan kırpıldığını gördüm. bir kaç saatlik "niye oluyor lan bu" araştırmasından sonra ulaştığım sonuç Adobe Reader'in kenar payı ayarlarından çıktı. ya da öyle sanıyordum. Reader'ın sayfa yapısı ayarlarında sayfanın her kenarından 25 mm boşluğu ayarı değiştirilemez olarak karşımda duruyor ve buna bir şey yapamıyorum.

Adobe forumlarına kadar gittim. meğer bütün dünya bu sorunla çalkalanıyormuş. çözüm olarak "sayfayı pdf olarak kaydederken kenar paylarını kaldır" dediler. dediklerini yaptım ancak çalışmanın çıktısı yine 25 mm kırpılmış olarak basıldı.

sonra yazıcı ayarlarına girdim. her şey gayet normal görünüyor. baskı ön-izlemesinde de herhangi bir kırpılma yoktu. yine bastım.

yine 25 mm kırpıldı.

ve soru:

illustratör mü, reader mı, canon yazıcı mı

katil kim?

bu payları nasıl kaldırabilirim.

ilgilenen tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür.

chabalco

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yazıcının teknik özelliklerini bilmemekle birlikte .. eğer A4 sayfaya baskı alıyorsan ve yazıcın tam sayfa baskı desteklemiyorsa ki lazerlerin bunu desteklemediğini biliyorum bunu yapman mümkün değil .. peki nasıl olacak .. baskını daha büyük kağıda yapman gerekir ... mesela A3 olabilir taşırmalarıyla ve kroslarıyla birlikte A4 sayfalarının A3'e ortalanmış olarak basıp... sonra kesmen gerekir .. bu ancak böyle olur ... kolay gelsin.