Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator de" The document contains artwork that requires flattening." Hatası

ramon33

🌱Yeni Üye🌱
Illustrator de" The document contains artwork that requires flattening." hatası alıyorum kayıt için bilgileri kontrol ederken.
Acaba nedir bu hatanın nedeni yardım olanlara şimdiden çok teşekkürler

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu hata kaydederken mi çıkıyor yoksa farklı formata dönüştürürkenmi?

Bildiğim kadarıyla Effect menüsünden > Document Raster Effects ayarlarını kontrol etmen gerekmekte. Baskı için bu seçenek 300 -600 - 1200 ppi olmalı. Görüntüler, vektör resimleri, metin ve degradeler dahil olmak üzere tüm nesneleri, belirlenen çözünürlüğe rasterleştirir. Acrobat ve InDesign bir hat sanatı için inç başına 9600 piksel (ppi) ve degrade kafeslerde maksimum 1200 ppi izin verir. Illustrator, hem de hat sanatı ve degrade benzer kafeslerde maksimum 9600 ppi sağlar. Düzleştirildiğinde çözünürlüğü etkiler. Hat Sanatı ve Metin Çözünürlüğü özellikle Serif veya küçük nokta ölçekli tip, yüksek kalitede rasterleştirme sağlamak için genelde 600-1200 ayarlanmış olmalıdır.

Son düzenleme:

ramon33

🌱Yeni Üye🌱
hata kayıt esnasında değilde yazıcıya göndereceğim zaman File-> Print -> Summary -> en altta warning yazan kısımda böyle bir uyarı veriyor.Baskıda sorun olurmu yada

baskıya PDF yollasam a4 el ilanı bu daha mı sağlıklı olur acaba ?

teşekkürler

ramon33

🌱Yeni Üye🌱
flatterm.jpg

Sorunu çözdüm --> Tüm çalışmayı bitirip baskıya yolluyacağımız zaman uyguladığımız font , fontlara strok veya gradient efekleri vs ler yapmış isek:

object --> Flattern Transparency--> ve yukarıdaki resimdeki değerleri girdiğimizde o hata ortadan kalkıyor.

Yanlız bu işlemi en son uygulayıp yollamalıyız çünkü bunu yaptıktan sonra yazı ve resim efekleri vsler convertlenmiş oluyor.bu işlemi yapmadan üzerinde oynanabilir dosyanızıda yedekleyip yapın.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ayrıca Tüm çalışmayı bitirip baskıya yollamadan önce File--> Print tuşuna basıp hem çalışmanın nasıl gideceğini taşma paylarını kullanılan renkleri vs görebilir hemde
"Summary" ye tıklayıp o çalışmada yapılan hataları görebiliriz.

cevap veren arkadaşa teşekkür ederim.iyi çalışmalar

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
flatterm.jpg

Sorunu çözdüm --> Tüm çalışmayı bitirip baskıya yolluyacağımız zaman uyguladığımız font , fontlara strok veya gradient efekleri vs ler yapmış isek:

object --> Flattern Transparency--> ve yukarıdaki resimdeki değerleri girdiğimizde o hata ortadan kalkıyor.

Yanlız bu işlemi en son uygulayıp yollamalıyız çünkü bunu yaptıktan sonra yazı ve resim efekleri vsler convertlenmiş oluyor.bu işlemi yapmadan üzerinde oynanabilir dosyanızıda yedekleyip yapın.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ayrıca Tüm çalışmayı bitirip baskıya yollamadan önce File--> Print tuşuna basıp hem çalışmanın nasıl gideceğini taşma paylarını kullanılan renkleri vs görebilir hemde
"Summary" ye tıklayıp o çalışmada yapılan hataları görebiliriz.

cevap veren arkadaşa teşekkür ederim.iyi çalışmalar

Ben teşekkür ederim. Sorununuz çözüldüyse ne mutlu:)