Neler yeni

Illustrator Metin Alanını Renklendirme

ekinoks44

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar. bir şey danışmak istiyorum . Illustratörde yazı alanına nasıl dolgu veiryoruz. freehand çok kolaydı ama bunda illa yeni bir çerçeve mi açmak lazım. yazı alanına direk verilemiyor mu. tşk

Benzer konular

iao

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yazıya Appearance (görünüm) panelinde yeni bir dolgu ekleyerek ve bu eklenen rengi filtre menüsünden convert to shape > rectangle veya elips diyerek bir alan olutusrabilirsiniz. Sonra yine görünüm panelinde yeni bir dolgu yaratıp buna istediginiz baska bir renk vererek iki farklı renkli alan/yazı geçeklesebilir. Yazı yazdıkça dolgusuyla birlikte genisleyen bir alan olusur. Yazı alanı eğer area type biçimindeyse farklı değerlerde yazı nın çerçeveye yaklasım (inset) değerleri de girebilirsiniz (area type options)

ekinoks44

🌱Yeni Üye🌱
galiba derdimi tam anlatamadım. bir yazının sınırlayıcı kutusunun içine beyaz renk vermek istiyorum. ygs çoğrafya kitabının şekillerini çiziyorum. ve çizgilerin üzerine gelen yazıların belirgin olmasın istiyorum. tşk

iao

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tamam ben de aynen bu is için yapabileceginiz bu özellikten bahsetmistim. yazı alanı dolgusu Appearance panelinde yeni dolgu vererek yapılabilir