Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator'de orantılı bir şekilde nasıl taşma verebilirim.

GRAFİMERVE

♾️Grafik Gurusu♾️
Illustrator'de orantılı bir şekilde nasıl taşma verebilirim, Corelde çok güzel 2 mm diye yazıyordum iki noktayı tutup sağa veya sola çektiğimde 2mm pay vermiş oluyordum aynısı bu programdada varmıdır?

GRAFİMERVE

♾️Grafik Gurusu♾️
1013.jpg

1014.jpg

1015.jpg

corelde böyle mesela

FatihDora

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.fatihdora.com
Ben olsam Önce objeyi çizer sonra guide'ları çeker sonra Transform panelinden Vermek istediğim değeri yazardım :D

adszcp.jpg

Aynı işlem oluyor sanırım

Yanılmıyorsam öyle bi araç yok Aİ'de :/

adsz1n.jpg

GRAFİMERVE

♾️Grafik Gurusu♾️

GRAFİMERVE

♾️Grafik Gurusu♾️
Paşa gönlün bilir ama sen bir köşeye 3 bi köşeye 5 verirsen o zaman eşit dağıtmaz ben ikisinede 2 cm verdiğim için eşit oldu :p

atıyorum bir broşür yaptım zemin gömülü karenin içine 2 şer mm elimde oynatırsam eşit bir şekilde komut vermeden daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
zeminde desen olduğunu vb. şey olduğunu göz önünde bulundurmak lazım,
senin dediğinde zemin büyüyecek ben büyümesin istiyorum anladın mı?
yinede teşekkürler arkadaşım :)

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
mesela çalışmanız 20X20 cm olsun, a4 bir dökümanın ortasında duruyor olsun... İşiniz bitti ve siz buna 4 yandan 2 şer mm pay vermek istiyosunuz. bu da demektir ki işiniz 24X24 olacak. Önce otomatik cross attıralım... sonra yukarda yukarda x y değerlerinin olduğu tabloya gelip taşıracağımız alanı seçtikten sonra en ve boy değerlerini 24X24 olarak verelim. Olsun bitsin...

AI genel olarak corelden farklı bir biçimde temel matematik ve mantık bilgilerimizi kullanmamız doğrultusunda bizi teşvik eden bir program...

başarılar...

Ek olarak; eğer sadece tek bir tarafı belirli bir ölçüde taşırmak istiyorsanız o tarafın iki ucunu "a" kısa oylu ile çıkan "ok"u kullanarak seçip, yine yukardaki değer tablosundan -2 ya da +2 diyerek sorunu kolayca çözebilirsiniz... - sol taraf + sağ taraftır her zaman...

Son düzenleme:

Hypnoss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
freehand de inset path mantığı gibi içine gömdüğüm nesneye müdehale etmeden dış çizgilere nasıl müdehale ederim?

FatihDora

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.fatihdora.com
freehand de inset path mantığı gibi içine gömdüğüm nesneye müdehale etmeden dış çizgilere nasıl müdehale ederim?

İçine Gömmek için CLIPING MASK yapman gerekiyor doğal olarak, maskelediğin objenin çizgilerinde değişiklik yapmak istiyorsan Çift tıklayıp grup içersine girmen gerekiyor:emo1: