Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illüstratörde tireleme

freesoul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba arkadaşlar,
elimde 64 sayfalık bi dergi var ve birçok sayfa yazıdan oluşuyor. benim sorunum tireleme işleminin düzgün olmayışı. tireleme yapmama ragmen sorun yaşıyorum, yani kelime aralarında ki boşluklar tam oturmuyor. iki yana yaslanmış bir düzenleme söz konusu. kelime arasındaki boşlukları sorunsuz bir şekilde düzeltmenin yöntemlerini biliyorsanız paylaşırsanız sevinirm.

Benzer konular

YasinGRFK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar,

böyle bir işi InDesingde yapman daha doğru, sağlıklı ve kolay olacaktır.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Text Box'ın altındaki dil seçeneği Türkçe mi değilmi? Türkçe olduğundan emin olunca, Justified ( iki yana yastlı dizgi) seçeneği kullanacaksanız eğer illaki tireleme yaptırmalısınız. Aksi taktirde o boşlukları dengelemenin tek yolu her boşluğa ayrı ilgi göstermektir ki bunda bile başarı şansı yok denecek kadar azdır. Tireleme yaptırmadan düzgün justify yapma yolu ne Ai de ne ID de ne de yaşadığımız evrendeki benzer dil kuralları içinde, yoktur.

Elbette 3-4 satırlık paragraflar için konuşmuyorum. Uzun yazılar için konuşuyorum.

Ama herşekilde Dergi tipi dizgi veya tasarımların adresi değildir Ai, Yol yakından ID ye geçmekte fayda var.

freesoul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yorumlarınız için teşekkürler... Indesign'da çalışmayı düşündüm fakat baskıya yollama aşamasında bi yol gösterici bulamadıgım için (ki forumda da çok aradım hatta konu açtım ) bildigimden şaşmayayım hesabıyla illustrator de çalıştım... tirelemeyi program otomatik yapıyor ve çogu zaman yanlış yerde ayırıyor bunu ayarlama şansımız var mı acaba ?

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yanlış yerde ayırmaz, diliniz türkçemi sola hizalı justify mi yapıyosunuz yoksa her iki yanamı bu önemli. Arkadaşımız güzelce açıklamış. Anlatılanlara uyulursa sorun olmaz. Ama aide dergi tasarlamak başlı başına bir sorundur zaten. Bu temel konuya hakim olmadığınıza göre ai'ye de hakim değilsiniz yol yakınken id'ye başlayın bence.