Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

InDesigde PDF sorunu (ACİL)

selmani

🌱Yeni Üye🌱
98528989.jpg
https://img820.imageshack.us/i/98528989.jpg/

merhaba arkadaşlar. ındesign da pdf yaparken (PDF/X-3:2002) böyle bi sorunla karşılaştım. çözümü hakkında yardım edebilirmisiniz lütfen.

Benzer konular

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
98528989.jpg
Imageshack - 98528989.jpg

merhaba arkadaşlar. ındesign da pdf yaparken (PDF/X-3:2002) böyle bi sorunla karşılaştım. çözümü hakkında yardım edebilirmisiniz lütfen.

Pdf/x-3:2002 preseti matbanız yada filmcinizmi istedi? Hazır preset vermeden kendiniz verseniz bu sorun hallolur. Zannımca presette bazı opi bilgilerinin taşınamayacağı onların kaldırılması gerektiğini veriyor.

OPI: Yazıcıya ya da dosyaya görüntü verisi gönderirken, daha sonra bir OPI sunucusu tarafından işlenmesi için yalnızca OPI bağlarını (yorumlarını) bırakarak, içe aktarılan farklı grafik türlerini seçim yaparak hariç bırakmanızı sağlar.

Bu aralarda bir sorun oluşuyor. Sorunu simule etmeye çalıştım %100 emin olmasamda bu presette opi bilgileri katkılandırarak verilmiş pdfleri place edip bir dosya içerisine sonra da tekrar (montajda sanırım) pdf vermeye çalıştığınız da oluyor.

Bu preseti modifiye etmeden ya düz vermelisiniz yada bizim kullandığımız gibi acrobat 4 pdf 1,3 (spot renkler yoksa) ayarını vermelisiniz. Duruma göre başka ayarlar önerebiliriz.

Kolay gelsin

selmani

🌱Yeni Üye🌱
feylosoft teşekkür ederim. genelde fime gönderirken bu ayarı kullanıyorum. ilk önce adobe acrobat yoluyla print yapıp pdf yaptım ama çözünürlüğü iyi çıkmadı. exporttan yaptığımda ise çözünürlük çok güzel fakat böyle bi sorun çıktı. sorun sanırım senin de dediğin gibi montaj esnasında eps leri tekrar place yapıp pdf yapmaktan kaynaklanıyo. çünkü bir tek dosyam vardı içinde eps olmayan onda böyle bi sorun olmadı.
tekrar teşekkür ederim. kolay gelsin.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
bu bahsettiğiniz x3 olayı, işinizi 2002 standartlarına göre tramlar. Offset için adobe'nin önerdiği formattır. Bir hata değildir.

x4 sürümü daha güncel ve daha hatasız bir sürümdür. Onu kullanmanızda fayda var.

Ayrıca en üstte bulunan high qualty print dijital baskı için, press qualty de gazete baskısı için yine adobe'nin önerdiği tram ve benzeri ayarların paket halde sunulduğu formatlardır.

bununla beraber, siz kendi ayarlarınızı yapıp kendinize özel bir sistem de geliştirebilirsiniz.

Gösterdiğiniz hata da sistem size yaptığınız işte, offset baskı tramına uymayan bir fotoğraf kullandığınızı ve bunun iyi çıkmayabileceğini söylüyor.

muhtemelen 72 pixel bir fotoğraf kullanmışsınız.

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
bu bahsettiğiniz x3 olayı, işinizi 2002 standartlarına göre tramlar. Offset için adobe'nin önerdiği formattır. Bir hata değildir.

x4 sürümü daha güncel ve daha hatasız bir sürümdür. Onu kullanmanızda fayda var.

Ayrıca en üstte bulunan high qualty print dijital baskı için, press qualty de gazete baskısı için yine adobe'nin önerdiği tram ve benzeri ayarların paket halde sunulduğu formatlardır.

bununla beraber, siz kendi ayarlarınızı yapıp kendinize özel bir sistem de geliştirebilirsiniz.

Gösterdiğiniz hata da sistem size yaptığınız işte, offset baskı tramına uymayan bir fotoğraf kullandığınızı ve bunun iyi çıkmayabileceğini söylüyor.

muhtemelen 72 pixel bir fotoğraf kullanmışsınız.

Hocam genelde filmcilerimizin hele hele filmciliğe soyunan matbaalarımız bu tür ayarlardan hiç haberi yok. BU tür hazır ayarlar herşeyin sistemli ve eğitimli yapıldığı batı ülkelerine göre. Ben bu tür ayarlarda sorun çıkan kıişiler duydum hep. Tabi sorun ayardan değil filmcinin bilgisizliğinden kaynaklanıyor.

Yoksa o yeni ayarlar elbet daha güncel ve daha iyidir.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
ayarlı gönderilerde sorun genelde x3 formatında çıkıyor. x4 te çıktığından beri kendim bir problem ile karşılaşmadım. Ama elbette gazeteye gönderirken ya da dijitale yine x4 formatını kullanıyorum...

x3 veya x4 aslında ofset için ideal seçimler.

Ama haklısınız, normalde bir makinaya iş verilmeden önce gelen pdf in tram bilgileri üzerinden özelleştiriliyor olsaydı, bütün basın yayın camiasında çok daha kaliteli baskılar alabilecektik.

YasinGRFK

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Grafink verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,

şimdi bu PDF ve renk yonetim sistemi ADOBE progralyarında çok önemli bir konu.
Öncelikle PDF için ayarlarla ilgili püf noktaları paylaşırsanız çok sevinirim.

Ayrıca bi okadar önemli bir konuda renk yönetimi, malesef webte çok fazla doğru bilgi yok yüzeysel şeyler çok.

Kullandığım CS4 Design Standard paketinde, BR, PS, ID ve AI programlarında renk uyumun sağlamayı BR programından yapıldığını biliyioruz.

Fakat BR ten Türkiye baskı sistemine en uygun renk yönetim seçeneğinin ne olduğunu hiçbiryerde bulamadım. Kimisi America Press, kimisi Europan diyor.

Rica ediyorum Renk yönetimi ve AI, ID, PS taki Color setting ayarları, inceliklerini, püf noktalarını paylaşabilirmisiniz.

Şimdiden paylaşımlar için teşekkür ederim.

Yasin