Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Indesign - Baskıya Hazılık

mettini

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photoshopta, katalog çalışmasını renk modu rgb ve çözünürlüğü 300 dpi olarak bitirdim. Fakat bilindiği gibi baskıda geçerli renk modu cmyk, bunu sonradan öğrendim.

Ama şöyle bişey daha öğrendim(buda sonradan :D).Adobe’nin yeni iş akışı herşeyin son noktası PDF olmalı diyor.

Yani Phoshopta yağtığım çalışmanın(renk modu rbg) renk profilini koruyarak baskıya hazır hale getirebilirmişim.

Bilen arkadaşların yardımını bekliyorum, kurcaladım biraz çözemedim.

Bayfresh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ilk oncelikle soyle konuya gireyim.. Baskiya hazir hale getirmek icin (resimler cmyk 300dpi olmali) ve geri kalan vector haline getirmelisin. Yani yazilarin pixels degil ama vector olmali (outlined). Bu sana baskida en guzel neticeyi verir

Eger baski haline getirmeye calisdigin bir broshur varsa (photoshopu sadece resim effectleri icin kullanmalisin) ve Indesign (file -> place) ile yapmis oldugun tasarimi import yaparsin ve yazilari indesign da yazip bu nu save yaparken File -> Export tusuna basip PDF formati seciceksin. (secenekde high press quality secersen, bu otomatikman sana baskiya hazir hale getirir. Yani cmyk. vs..vs ayarlarini yapar.

mettini

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hocam file>place diyorum import ediyorum yani çalışma pixel pixel görünüyor.neden acaba

hocam birde high press quality diye bi seçenek çıkmıyo.
Press quality
Hight quality print gibi seçenekler çıkıyor.

hocam şimdi benim photoshoptaki çalışma 54.6 cm * 21.6 cm - 300 dpi - Rgb renk modu.
bu çalışmayı Indesign yardımıyla pdf formatında nasıl baskıya hazır hale getiririm ben.

Indesigde bu boyutlarda belge nasıl açarm.bi yardım hocm ya kafayı yicem.
Baştan cmyk renk modunda çalışsaydım bitmişti şimdi bu iş :S

Son düzenleme:

Bayfresh

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Pardon Hih press quality degil (cunki dedigin gibi oyle bir secenek yok) press quality olmasi lazim.

Sana deminde izah etmeye calistigim gibi yapmis oldugun tasarimdaki sadece resimleri photoshopla yapmak lazim..Illustrator, Acrobat veya Indesign Vectorla tasarim yapabilirsin. en guzel baski kalitesini bununla alirsin.