Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesign CS3 font sorunu..?

exx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Herkese Merhabalar vakit buldukça bilgilendirici paylaşımları takip ediyorum. İlgili herkese öncelikle teşekkür ederim...

İndesign C3'te türkçe font problemi yaşıyorum.

Örneğin: Freehand'te türkçe çalışan fontlar, indesing CS3'te türkçe karekterler çıkmıyor.
Çözümünü bulamadım. Yardımcı olursanız çok çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim üstatlarıma..:)

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Herkese Merhabalar vakit buldukça bilgilendirici paylaşımları takip ediyorum. İlgili herkese öncelikle teşekkür ederim...

İndesign C3'te türkçe font problemi yaşıyorum.

Örneğin: Freehand'te türkçe çalışan fontlar, indesing CS3'te türkçe karekterler çıkmıyor.
Çözümünü bulamadım. Yardımcı olursanız çok çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim üstatlarıma..:)

Kullandığın fontlar freehandde düzgün görünüyorsa Indesign'da da düzgün olması gerekiyor..
Font izlencesine yüklenmesi gerekiyor..
Yüklemişsen ve yine görmüyorsa nedeni kaynak dosyanın taşınmasından da kaynaklanabilir..

hamsi53

🌱Yeni Üye🌱
bildiğim ve denediğim kadarı ile indesign cs3 opentype fontu kullanıyor.
truetype fontları (türkçe) desteklemiyor.

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çünkü Freehandde kullandığınız fontlar ASCII tablosuna göre oluşturulmuş True Type (TT) Fonttur. Oysaki Indesign yani Adobenin CS3 yada CS4 ü unicode olarak yazılmış programlardır. Onun için Opentype (OTF) font kullanmanız gerekir. Bu konu hakkında forumda benim yada arkadaşların yazdığı bir başlıkta var. Google da aratıp sorarsanız Macintoshlarla ilgili Font sorunlarının çözüm yollarını anlatan değerli üstadların engin bilgilerini alabilirsiniz. Birde Fontlarımıza Türkçe Öğretelim PDF kitapçığını edinirseniz zaten bilgileneceksiniz.

exx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.

( TRUE TYPE ) fontlarını kullanıyordum. Sanıyorumki sorun bundan kaynaklanıyor.

Opentype (OTF) fontlarını edinebileceğim bir yer varmı bildiğiniz. Yada denemek için bana bir kaç adet font yollarsanız çok memnun olurum.
Şimdiden teşekür ederim...

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşlar değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.

( TRUE TYPE ) fontlarını kullanıyordum. Sanıyorumki sorun bundan kaynaklanıyor.

Opentype (OTF) fontlarını edinebileceğim bir yer varmı bildiğiniz. Yada denemek için bana bir kaç adet font yollarsanız çok memnun olurum.
Şimdiden teşekür ederim...

Her iki türde de türkçe olmayan fontlar var.. Eğer FH'de düzgün görünüyorsa Indesign'da da düzgün görünmesi gerek..
Fontlar bölümünde paylaşılan fonlar mevcut.