Neler yeni

indesign CS4 pdf ayarları

suyesilmavi

🌱Yeni Üye🌱
merhaba yaptığım dergi sayfasını pdf yapmak istiyorum. aslında yapıyorum fakat baskı için doğru yolu izleyip izlemediğimden emin değilim pdf'e çevirmede bi sürü seçenek var hangisi en doğrusu bilemiyorum kademe kademe neleri seçmemiz gerektiğini anlatabilecek bi arkadaş varsa çok sevinirim.. birde freehandde yaptığım bir sayfanın pdf ini p.shopta açabiliyordum fakat id den aldığım pdf i açamıyorum nedeni nedir? forumda gezdim bu konu açılmış mı die ama bulamadım çok kızılıyor böle durumlarda sanırım :)
teşekkür ederim

Benzer konular

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
merhaba yaptığım dergi sayfasını pdf yapmak istiyorum. aslında yapıyorum fakat baskı için doğru yolu izleyip izlemediğimden emin değilim pdf'e çevirmede bi sürü seçenek var hangisi en doğrusu bilemiyorum kademe kademe neleri seçmemiz gerektiğini anlatabilecek bi arkadaş varsa çok sevinirim.. birde freehandde yaptığım bir sayfanın pdf ini p.shopta açabiliyordum fakat id den aldığım pdf i açamıyorum nedeni nedir? forumda gezdim bu konu açılmış mı die ama bulamadım çok kızılıyor böle durumlarda sanırım :)
teşekkür ederim

Aslında çalıştığınız matbaa ya da filmciden ayarı almanız en doğrusu olur. Ama ben en ortalama sorun çıkartma olasığı küçük olan genelde kullandığım pdf ayarını vereyim.

File/ adobe pdf preset/press quality/dosyanın adını ve kopyalanacağı yeri verin/açılan ekranda compatibility'i acrobat 3 (pdf 1.4) yapıyoruz dosyayı flatten yapar bu özellik transparanlıkları yok eder. Ama bazen dikkat etmek lazım kenar çizgileri üretebiliyor.

Sonra 2. adım Marks and bleeds'de indesigndan kesim payı vermişsek use document bleed settings veriyoruz. Üst tarafta eklemek istediğimiz Renk barı, otomatik kros gibi şeyler varsa işaretliyoruz.

Outputta renk dönüştürme yapabiliyoruz. Dökümanı tamamen cmyk, rgb yapabiliyoruz. İstersek işaretleyebiliriz.

Advancedde transparan nesnelerin düzleştirmesinin kalitesini high yapıyoruz.

Summary bölümünde yaptığımız işlemlerin özeti bulunuyor. Eğer bir sorun varsa orada görebiliriz.

Bundan sonra tamam deyip pdf işlemine başladığımızda bir font ya da link konusunda uyarı veriyorsa hemen işlemi sonlandırıp sorunu çözüp pdf yapma işlemimize tekrar dönüyoruz. Özellikle bir fontta sorun veriyorsa kesinlikle sorun çıkartmayan bir başkasıyla değiştirin.

Bunlar genel ayarlar dediğim gibi bir çok özel ayar var. Ama ortalama bir dökümanda "özel renk vb işlemler bulunmayan" bu ayarları kullanabilirsiniz.

2. sorun içinse; Başka bi yerde yaptığınız pdf'i place seçeneği ile dökümanınıza importlayınız.