Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

indesign da sayfa açma sorunu.. of of..

sessizsu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Benim çok basit gibi görünen ancak bir türlü çözüm bulamadığım bir sorunum var, CS5 trial indirdim, normal birşekilde açıyorum, önme 1 tane a4 sayfa geliyor doğal olarak.

Dokümanda pages panelinde üst satırda none yazıyor karşısında bir tane boş sayfacık ikonu var, altında master-A onunda karşısında iki sayfacık ikonu var. buraya kadar da tamam..

ancak dokumanda önümde açık olarak görünen bir sayfa a4 ün yanına bir sayfa daha ekleyemiyorum yeni eklediğim sayfayı alta atıyor, master-A yı sürükleyip bırakırsam da bu sefer o ilk sayfanın altına 2 sayfa birleşik atıyor ve dokumanımda toplam 3 sayfa oluyor.

Böyle yapıp ilk sayfası silmek istersem de bunu da yapamıyorum çünkü pages panelinden o ilk sayfayı seçip çöp kutusna tıkladığımda alttaki sayfalardan silme yapıyor.

Yani anlayacağınız yanyana iki sayfa açmak, ve ya bir sayfanın yanına diğer sayfayı kaydırmak gibi birşeyi yapamadım.. döküman hep 3 sayfa oluyor, daha doğrusu dökümanın en tepesinde hep bir sayfa tek kalıyor.. delirmek üzereyim..

freehandin gözünü seveyim indesign çok kalas bir program bence anlayan anlar..

sessizsu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kimse bilmiyor mu araştırdım ama bulduğum kaynaklarda gösterdikleri örneklerde hep o ilk sayfayı kapak olarak kullanmışlar... ben kapak yapmak istemessem ne olacak nasıl yok edeceğim o ilk sayfayı? ve ya boş bırakıp printerda sayfa 2 den mi başlatmak gerekiyor?

bir yardım lütfen...

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
dostum cs5 te denemedim ama cs4te bunu bir yöntemi var. kalas diyerek kötüleme programı :) ayrıca bırak orada kalsın neden bu şekilde yapmaya çalıştığını öğrenebilir miyim? çünkü ben ben yıllardır indesign kullanıyorum. dergi katalog gibi işler yapıyoruz ve sayfa numaraları hep sağdan başlar. zaten onun da bu şekilde açmasının sebebi bu. neyse konumuza geri döneyim. diyelim 3 sayfa açtın. 1 üstte iki tanesi altta gözüküyor. senin sorunun da buydu zaten. sağ tarafta page penceresinde gözüken sayfalardan en üsttekinin üzerine gidip sağ tıkla ve "allow select spread to suffle" seçeneğindeki "tik"i tekrar tıklayarak kaldır. hiç birşey olmamış gibi gözüküyor ama alttaki sayfanı sürükle bırakla 1. sayfanın yanına getir. işte sana yan yana açılan sayfalar. sürükle bırakla yerlerini ayarlayabilirsin.

Pinars1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
aslinda ben kendimi hic yormuyorum sadece ilk sayfayi bos birakiyorum matbaaya gönderirken o sayfayi almiyorum pdf'e ama illaki cift sayfa istiyorsan tdogan arkadasimizin cözümü dogrudur.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
pages panelinde 1. sayfa üzerinde sağ klik/ page and section options / start yazan yerde 1 yazıyodur, sen 2 yap. dertlerin bitsin...

Program standart olarak booklet yapacağını farzeder her yeni projede sen aksini söyelmezsen...

keza o 1 sayfa kapak demek değildir, bookletler montaj için her zaman kapak yap veya yapma sağ olarak başlar.... son sayfa da standar booklet montajında 1 in soluna geleceğinden solda biter...

sessizsu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok teşekkür ederim, elbette biliyorum sayfaların sağdan başladığını ancak ben daha rahat bir ortamda çalışmayı sevdiğim için öğrenmek istedim, bazen kapağı ayrı bir döküman açıp bile yaptığım olur..

kaldı ki bazen arka kapakla ön arasında bir geçiş yapmak gerekiyor örneğin bir çizgi devam ediyor e ya bir resim / desen diyelim... bu durumda iki sayfayı birleşik tutmak gerekebiliyor bu tip durumlarda üstte tek sayfa sağda en altta tek sayfa solda şeklinde çalışmak pek pratik olmaz.. bu açıdan merak ettim.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
çok teşekkür ederim, elbette biliyorum sayfaların sağdan başladığını ancak ben daha rahat bir ortamda çalışmayı sevdiğim için öğrenmek istedim, bazen kapağı ayrı bir döküman açıp bile yaptığım olur..

kaldı ki bazen arka kapakla ön arasında bir geçiş yapmak gerekiyor örneğin bir çizgi devam ediyor e ya bir resim / desen diyelim... bu durumda iki sayfayı birleşik tutmak gerekebiliyor bu tip durumlarda üstte tek sayfa sağda en altta tek sayfa solda şeklinde çalışmak pek pratik olmaz.. bu açıdan merak ettim.

Bir başka çözümü de ben sana söyleyeyim...
A4 bir dergi çalışıyorsun mesela..
Ön kapakla arka kapağı birbirine uyarlamak istiyorsunuz..
Yatayın ölçüsünü iki kat genişlet 210 mm x2 = 420 mm
yani alanı 420x297 mm olarak açarsanız, bu şekilde çalışmayı yapar, sonra montajı siz yapıyorsanız montajdaki ilgili yere croplayıp yerleştirebilirsiniz..
Montajını siz yapmıyorsanız ilgili kişi zaten olayı anlar.. ;)

İyi çalışmalar..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
dediğim gibi; pages panelinde 1. sayfa üzerinde sağ klik/ page and section options / start yazan yerde 1 yazan yere 2 yazdığında, sayfalara shuffle yaptırmadan yan yana yerleştiğini göreceksin. O yüzden 1. sayfa mantığını atlatmıştım, Siz siteme bu 2. sayfa derseniz sistem onu otomatikman sol sayfa olarak kabul edecek sayfa eklediğinizde hemen yanına getirecektir. Kolay gelsin. Shuffle tekniğini yana açılır broşür yapmadıkça tavsiye etmiyorum. Bahsettiğim yöntem işin doğru yöntemidir.

Kapağıda bu şekilde çalışabilirsin yani sec 2 verilmiş bir sayfaya 3 tane yeni sayfa eklersen kapak içlerini de aynı yerde tasarlayıp sayfaları değiştirerek kolayca montajlı hale getirebilirsin.

Cs serisi tüm programlar mesleğin standartlarına göre tasarlanmış/optimize edilmiş programlardır. Bu mantalitede düşünürseniz yani standartlar üzerinden fikir yürütebilirseniz, inanıyorum ki bu programlar siz de de büyük hayranlık uyandıracaktır.

tekrar başarılar.

Son düzenleme: